צריכה עצה

אוריתי1

New member
צריכה עצה

אני אחרי טיפול 4 שלא הצליח
(הזרעה) פרוטוקול שני הטיפולים הראשונים כולל זריקת דקא 3.75 וכשבועיים אחריה מתחילה עם זריקות פרגונל וכוריגון. הטיפולים האחרונים קיבלתי את הדקא ביום השני למחזור ולאחר שבועיים שלושה התחלנו עם הזריקות. בשני הטיפולים הללו (האחרונים) רמת ה - E2 היתה מאוד נמוכה. בטיפולים הקודמים ה E2 היה ממש גבוה ולכן מתמיה אותי השינוי הזה...... אשמח אם משהי תוכל להסביר לי מה פשר השינוי ב E2 אני חוששת שהגוף שלי מתחיל לא להגיב לטיפולים או שמא השינוי בזריקת השדקא גרם לדיכוי הזה? האם עליי לבקש בדיקות כלשהם על מנת לבדוק מדוע הE2 נמוך בטיפולים האחרונים? אני כבר על סף ייאוש......... מאחלת יום טוב

חסרים כמה פרטים

1. כמה זריקות הורמונים בשניים הראשונים וכמה בשניים האחרונים. 2. מה רמות ה E2 בשתי הקבוצות. 3. כמה זקיקים התפתחו בשתי הנאגלות. 4. לאלו רמות טיפס הפרוגסטרון בנאגלה הראשונה. ליאור

אוריתי1

New member
מינון הזריקות היה זהה לא השתנה כלום

רמות ה E2 בטיפולים הראשונים היו בסביבות ה 2000 ואילו באחרונים 300-400 כמות הזקיקים הטיפולים הראשונים היתה 4-5 זקיקים בשלים ואילו כמות הזקיקים בטיפולים השניים היתה זקיק אחד מוביל. רמות הפרוגסטרון בטיפולים הראשונים היו נמוכים ולכן ניתן היה להמשיך ולטפח את הזקיקים וכך להביא לכמות רבה יותר. בטיפולים השניים רמת הפרוגסטרון היתה 2.35 וכבר אז נתבקשתי להזריק כוריגון. לי זה היה נראה מוקדם מדי אך הרופא טען שזה הזמן..... מחכה לתשובתך תודה

מדובר בהזרעות, נכון ?

אז מה שהיה בפעמיים הראשונות מעיד על כ עשרה זקיקים. זה יותר מדי להזרעה. בפעמיים השניות זה כבר אופייני לעד שני זקיקים וכנראה שזה מה שרצו להשיג. ואפשר באמת לראות את היחס של 1 ל 5 בכמות הזקיקים וברמת ה E2 להזרעה בהחלט נשמע לי מתאים כמות כזו של זקיקים ורמה כזו של פרוגסטרון המוזר הוא שמינון הזריקות לא השתנה. אבל רק לכאורה. לא ציינת את הפער בין הטיפולים אבל חשוב לזכור שהדקא הארוך משפיע למספר חודשים. ואם היו טיפולים ברצף אז צריך לזכור שהדקא התווסף על דקא קיים וכנראה שרמת הדיכוי עלתה. ולכן אי אפשר לטעון שהטיפולים זהים. בקיצור, לי זה נשמע טוב להזרעה, תוך כדי ניסיון לשפר איכות על חשבון כמות הזקיקים (לא צריך לשגע את הגוף בכמות גדולה מדי ובטח שלא בהזרעה). והערה חשובה - כל מה שאני כותב זה ממה שאני מבין, אין לי שום הכשרה מקצועית בנושא. בהצלחה !!! ליאור

נועם@בת

New member
אם אין בעית זרע לא תמיד מומלץ

לעשות הזרעה ( או סתם אהבה חופשית) כשיש 5 זקיקים בשלים. זה יכול להביא להריון רב עוברי שיש בו סיכון. רמת הE2 היתה תקינה- רק מתאימה למספר הזקיקים. 5 זקיקים בשלים ועוד כמה לא בשלים לעומת זקיק בשל אחד בטיפולים האחרונים. הזרקת הכוריגון לא נעשית רק לפי רמת פרוגסטרון, אלא לפי שילוב עם גודל הזקיקים. זה תלוי מה גודל הזקיק המוביל ומה גודל הבאים אחריו. אין טעם למשוך זקיק מוביל ולתת לו לבייץ או להפוך לציסטה. עלולים לפספס גם אותו וגם את הבאים אחריו. אם רוצים להעלות במעט מספר הזקיקים אפשר לנסות לשנות את הפרוטוקול. רק שהתגובה אף פעם לא נצפית מראש. בהצלחה נועם

אוריתי1

New member
תודה לכם על התשובות

ביום ראשון הקרוב אני אצל הרופא ועכשיו אחרי כל ההסברים שלכם
אני מרגישה הרבה יותר בטוחה ויודעת ....... שוב תודה

למעלה