צריכה עצה

ליאם5

New member
צריכה עצה

אחנו מתגרשים ויש קשיים להגיע להסכם, יש לנו ילדונת בת שנתיים וחצי ורציתי לשאול איך עובד עניין הלינה האבא מבקש פעמיים בשבוע לינה וכל סוף שבוע שני לינה עד יום ראשון בצהריים לי זה נראה המון לגילה הצעיר, איך זה עובד אצלכם? יש לציין שהבייבי שלנו לא נפרדה ממני אף פעם לילה שלם אוף קשה לי הוא אומר שאם אני לא אסכים הוא ייתן מזונות נמוכים!

יש לכם מגשר? עו"ד שאפשר לדבר בלי איומים?

אין שום קשר - עד כמה שידוע לי - בין גובה המזונות ללינה. אני אספר לך בקצרה מה היה אצלנו ואגיד לך מה דעתי: הבן הצעיר שלי היה בערך בגיל הזה כשהתגרשתי. הגדול מבוגר ממנו בשנתיים. שניהם היו ילדים של אימא ביום ובלילה לפני הגירושים. הייתי אם חד-הורית במשרה מלאה. כשכתבנו את ההסכם סוכם שהם לא ישנו אצל אבא שלהם בהתחלה. אח"כ בסופ"ש. היום, שנתיים אחרי, הוא אבא מאוד מאוד מתפקד. הם ישנים אצלו בסופ"ש, ואני מקווה שבקרוב גם יותר מזה. תזכרי, שאמנם היום הילדה שלך צעירה, אבל היא תגדל. תזכרי, שזה שהוא רוצה שהיא תישן אצלו זה דבר טוב - הוא רוצה להיות אבא שלה בצורה משמעותית. ותזכרי גם, שבהמשך את תרצי את הזמן הזה שלך לעצמך (וזו לא בקשה גסה או אומר שאת אימא רעה). לדעתי האישית, בגיל כזה צעיר שני לילות ברצף זה הרבה. לילה אחד באמצע השבוע ולילה אחד בסופ"ש אחת לשבועיים - נראה לי מספיק. האיש הזה הוא האבא של הילדה שלך אם אין לך סיבה אמיתית להאמים שהוא יפגע בה - אין שום סיבה אמיתית למנוע ממנו להיות אבא שלה ולטפל בה. אל תריבי איתו על הזכויות הבסיסיות שלו כאב (למעשה, ברור שעדיף שלא תריבי איתו בכלל
). תחשבי עם עצמך למה זה כל כך מלחיץ אותך. תדברי איתו על זה. בהצלחה

גם אני מוכן לתרום :)

לנו יש ילדה בת שנה. ההסכם שלנו הוא שאני מקבל אותה פעם אחד באמצע השבוע ושוב פעם נוספת בסופ"ש (לסירוגין, שישי/שבת). כיום, ללא לינה כדי לא להכביד על הילדה. אולם, מגיל שנתיים, אני כבר אקבל אותה פעם נוספת באמצע השבוע ללינה. קרי, אקח אותה מהגן (או כל מוסד חינוכי בא תהיה) אלי הביתה, ואחזיר אותה בבוקר לאותו מקום. זאת בנוסף לפעמיים שרשמתי לעיל. אני לא מוכן לוותר על הזכות הבסיסית שלי להיות אב לביתי המדהימה! זו זכות להיות איתה ולא תרומה של גרושתי. לעומת זאת, עשיתי חשבון נפש וראיתי מה יהיה לי נוח בשבילי. מה יעשה לי טוב. וכך ההסכם נחתם. כמובן, שזה נחתם הדדית, קרי, ההסכם היה מקובל על שנינו ולא נעשה מתוך ריב. תיראי, אני לא יודע מה טיב היחסים שלכם במהלך הפרידה אבל אצלינו לא היו יחסים כלל. כל אחד לקח עו"ד והתיקשורת היה דרכם בלבד! שלי ידע לתת לי את העצות ואני אח"כ ישבתי עם עצמי וראיתי מה טוב לי ועם מה אני אוכל להמשיך את חיי. את התשובות הוא קיבל והעביר הלאה. לא הייתי צריך להיות בקשר אם גרושתי וזה הקל המון. לשני הצדדים. אני יודע שזו לא תקופה קלה... תחזיקי מעמד :)

aviavram

New member
הרשי לי לאמר לך שאני חושב שזה נורמלי ומעט לאח

לאחר שהיא ראתה את אביה מידי יום את במו ידייך מעכירה את האווירה בינכם לטווח הארוך זה יגרום נזק לילדה ולך חשבי על זה יש לציין שגם מאביה לא נפרדה אף לילה את חושבת בצורה אגואיסטית ולא על טובת הילדה להכיר את 2 הוריה

ליאם5

New member
תתחיל להרגיע!

קודם כל על תקרא לי אגויסטית, לא כתבתי שלא אתן אותה ללינה שאלתי אם 2 בשבוע ושני לילות ברצף זה לא יותר מידי לגילה ודרך אגב את אבא שלה היא לא רואה בלילות אדוני היקר כי אני זו שקמה ומטפלת בה ואתה נראה לי טיפוס שמעכיר אווירה וממורמר תרשה לי לומר קראתי לא מעט מהתגובות שלך כאן בפורום אתה איש לא נחמד!

aviavram

New member
אני רגוע לחלוטין מי שצריך להרגע ולהפנים שהיל

שהילדה לא רק שלו זו את 2 לילות לחלוטין לא מוגזם אפילו פחות ממחצית אלה שלשבוע 7 לילות וזה מה יש אם כי גם לזה ניתן למצוא פתרנות ואם ורצו יכפו עלייך למשל שבוע כך ושבוע כך ןאם תמשיכי להתנהג כאילו שהכל שלך יכול להיות הרבה יותר גרוע וחבל את קמה . משום שאת לא נותנת לו צאנס לקום אבל כשהילדה תהיה אצלו את תראי-בעצם לא ממש כי הם יהיו בנפרד-כמה הוא אבא אחראי ומסור יזנק כאריה כשהילדה רק תציץ נראה ? תתאוששי את פשוט שטראומת הפרידה יעבור לך נחמד לאימאות אנוכיות -בהחלט לא גם לא לאבות אנוכיים אכן צדקת בקטע הזה

הילה301

New member
ליאם, שנתיים וחצי זה גיל מצויין

אם תמנעי ממנה עכשיו לישון אצלו, יהיה לך ולה קשה יותר בשנים הבאות. בדרך כלל, כשמדובר בתינוקות, מדברים על לינה מגיל שנתיים. ביתי התחילה לישון אצל אבא שלה מגיל שנתיים וחצי וזה נפלא.אני חושבת שאת צריכה לברך שאביה מעוניין שביתו תישן אצלו כמה שיותר ולעודד כל מעורבות שלו בחייה. בכלל, מציעה לך לאותת לו שאתם אומנם מתגרשים , אבל שאת לא מעוניינת להלחם בו (ולא משנה בכלל מה היה).יש לכם ילדה משותפת והקשר שלכם הוא לכל החיים. ביתי ישנה אצל אביה אומנם פעם בשבוע (כך הוא ביקש) ונמצאת אצלו עוד פעם בלי שינה ובכל שבת שניה, אבל מכירה המון שהילדים ישנים אצלם פעמיים בשבוע וזה בסדר גמור.

את השאלה שלך בדיוק שאלתי לפני שנה

בפורום "גרושים גרושות", קבלתי תגובות נזעמות , איך אני מעיזה לחשוב רק "על עצמי", שהתלבטתי אם זה בסדר שהילדה לא תראה את אמא שלה 2 לילות בשבוע בגיל שנתיים. אני לא אעשה לך את , אני אומר לך שאני הכי מבינה אותך בעולם הייתי בדיוק במצב שלך, היה לי מאוד קשה להפרד ממנה, אך היום שנה וחודש מאז הפרידה אני יכולה לומר לך שזה שהוא רואה את הילדה שהיום כמעט בת 3 שלוש פעמים בשבוע זה נפלא!!! קודם כל לילדה, וגם לי, יש לי זמן ללכת לחוגים, לעבוד אחרה"צ, לצאת לבלות בלילה שישנה אצלו.....בקיצור יהיו לך חיים משלך בקרוב וזה נהדר שיראה אותה כמה שיותר טוב לכולם, לך לילדה ולאבא. שיהיה בהצלחה..ובשביל זה יש פורום..

לי נראה ששני לילות ברציפות זה יותר מדי

אולי אפשר להגיע לפשרה בעיניין. אבל חוץ מזה... הלואי עלי. אם אני רוצה איזה לילה פנוי בשבילי אני מודיעה שבוע מראש ומזכירה כל יום שסיכמנו. "עד שיגדל" האבא לא בדיוק מעוניין שישן אצלו. נראה לי שבעוד 18 שנה בערך אתחיל לשלוח את הילד לישון אצל חברה וזהו
.

לאלו שכתבו ששני לילות זה יותר מידי

יותר מידי למי? לכן? לילדה? לאבא שנראה לכן שייכשל 'במשימה'? אתן מדברות מתוך רגש עצמי בלבד, ולא מתוך מחשבה רציונאלית שהילדה גם של אביה מצד אחד יש כאן תלונות על אבות שלא מסכימים שהילדים ישנו אצלם - מצד שני יש דעה שאב שרוצה שבתו תישן אצלו 2 לילות ברציפות זה יותר מידי כי גיל הילדה צעיר מידי... אולי קיים בכן הפחד שהילדה תיקשר לאביה... הכי קל זה להתלונן...

בוחן פתע יהיה בקרוב

לא ינום ולא ישן וגו'
(איך.. איך.. איך אלוהים נפל בפח הזה של הנקבות? מה זה העניין הזה? באמת נראה לכם שאדם היה בודד לו שם בגן עדן? ואם כן - אי אפשר היה פשוט לברוא לו בירות וכמה חברים??? לא ברור העניין הזה.. בחיי).

זה רק מוכיח לך שאלוהים היא אישה, כמובן

במקום למצוא פתרון פשוט - לברוא סבון ו/או סרטים כחולים ו/או תרנגולת עם תחת קצת יותר גדול ו/או כבשה בלי זנב - היא הולכת לבוראת את האישה. נו באמת. מה בדיוק חשבת לך שם גיברת אלוהים? ואם כבר - לא יכולת לייצר אותה עם חלק שאמנם מוצץ אבל לא מדבר אח"כ?? ולשם מה היית חייבת לבדוק עליה את עניין המחשבה העצמאית???

למעלה