צריכה עצה

צריכה עצה../images/Emo92.gif

אני מכניסה מטבח חדש בבית והייתי רוצה לשמוע ממכן טיפים שעוזרים לכן במטבח שלכן וככה לקבל רעיונות, כולל איזה סוג כיריים יש לכן ועוד

nngr

New member
כמה טיפים למטבח

העצה הכי חשובה היא לשים שיש מעל כיור ולא הפוך כלומר כאשר את גורפת את המים לכיור שהכיור יהיה יותר נמוך מהשיש. מבחינה בטיחותית חשוב לשים לגז הגבהה כלשהי כדי להקשות על הילדים הקטנים להגיע. לגבי שאר אביזרי נוחות: אם המטבח גדול ויש לך מספיק מקום בארונות יש מתקן מאוד נוח למיקסר/ פודפרוססור שזה מדף נשלף ומגיע לגובה השיש. לגבי מדפים יש אפשרות חלק מהמדפים בארונות הנמוכים לשים על מסילות ואז יותר נוח להזיז אותם ולבדוק מה יש. לגבי הכנות רצוי להכין את כל הצנרת למדיח גם אם לא מתכוונים כרגע לשים מדיח וההכנות צריכות להיות למדיח גדול.

etilly

New member
כמה טיפים לחיים טובים: ../images/Emo42.gif

לא למקם את הכיריים מתחת לחלון
במקום ארונות עם דלתות, הרבה הרבה יותר נוח לאחסן כלים ושאר הדברים במגירות שנשלפות בקלות (קל יותר להגיע לכל העומק של הארון)
לא לחסוך בפירזולים. להשקיע עוד כמה גרושים ולקנות את הפרזולים מהחברות הגרמניות הטובות שיש בשוק!!
להתאים את גובה השיש לגובה המתאים לך ולאו דווקא לפי הסטנדרט!! לא לכל אחת מתאים ארונות בגובה 90 ס"מ. כמו כן להתאים את הארונות העליונים לגובה שלא תצתרכי להשתמש בסולם כדי להגיע אליהם! (אני בכלל בעד לוותר על הארונות העליוניים - זה נותן מראה נקי מאוד למטבח)
אם את לא רוצה להיות משועבדת לנקיון המטבח, תוותרי על משטח נירוסטה
משטחים יפים מאוד אפשר לקבל מאבן קיסר. הצבעים מרהיבים אם בא לך מטבח טיפה יותר "משוגע" (אני חולמת שיגיע לקוח שייתן לי לתכנן משטח אדום או כתום!!)
אני חייבת עכשיו לחזור לעבודה, אנסה לזכור בעוד כמה טיפים. בהצלחה!!

גלשני

New member
אולי יש עוד טיפים ../images/Emo35.gif

גם אני אעשה מטבח חדש ורוצה לשמוע רעיונות....

בעיקר מעקה לשיש

* כלומר חתיכה קטנה בקצה השיש שמונעת מהמים להשפך על כל המטבח. * וכבר אמרו מגירות נשלפות במקום מדפים שזה נהדר. * לשים לב שהכיריים יהיו ממוקמות ככה שאפשר לשים מעליהן קולט אדים (שלא עובר קיר תומך היכן שצריך לחצוב לארובת הקולט אדים).

lilo

New member
כמה טיפים...

לוותר על עץ מלא... זה יקר, מיותר, ואם בעוד כמה שנים תעברו דירה, או תרצו לשנות את המטבח לפי המודה, זה יהיה כאב לב על הכסף ששפכתם...
קולט אדים- עדיף יותר גדול מהכיריים.
מג'יק קורנר- פיתרון מעולה לאיחסון בפינות...
מזווה- אם אין מזווה בנוי כמו בבתים הישנים יותר אז ארון מזווה עם סלסלות או מגרות נשלפות... מקום איחסון מאוורר לתפוחי אדמה ובצל...
מקרר-לעשות חשבון בהשארת מקום למקרר, האם אתם חושבים להחליף בעתיד למקרר עם שתי דלתות, אז צריך להשאיר מקום רחב יותר, ואם רוצים מקרר עם קוביות קרח כאלה, ומים קרים (זה עם הברז בדלת), אז צריך לעשות הכנה...
ארונות- אנחנו עשינו ארון לצלחות, ובסוף גילינו שסט הצלחות שלנו יותר רחב מהסטים הרגילים, מה שאומר שהיינו צריכים לקנות סט חדש שיוכל לשמש ליום יום, והסט הגדול יותר נכנס למחסן
ממממ... זה מה שאני זוכרת בנתיים... שיהיה בהצלחה

דש1דש

New member
מוסיפה עיצות

אני שונאת את הדלת שפותחת את הפח - במקום הפח אצלי בארון - מגירה - ככה שאפשר לפתוח קצת או הרבה והפח שם - מאוד נוח ועדין סגור.
המזווה במגרות שנשלפות עד הסוף - גאוני ומעולה אצלי במטבח הקטן וחסר המזווה
ארון אחסון מעל המקרר - לכל הדברים הגדולים שאינם בשימוש.
שקעים של 110V - לי יש הרבה ציוד חשמלי מארה"ב - והמטבח שלי היום מחויט גם וגם - וככה אני יכולה להשתמש ללא שנאי נראה לעין (גדול ומוחבא בארון) טוב - גמרתי לשאוב אז זהו לעכשיו....

etilly

New member
מנסה להוסיף עוד כמה דברים: ../images/Emo62.gif

לפני עיצוב מטבח, אני מבקשת מהלקוחות רשימה של כל מה שיש להם כרגע במטבח. הכל!! כולל מכשירי חשמל, סטים למיניהם |(רגיל, סט של פסח, וכו') ואפילו מגבות מטבח! וככה, בזמן שמחלקים את הארונות, אנחנו ביחד כבר חושבים איפה כל דבר הולך לאן. תאמיני לי...הרבה אנשים שוכחים לתכנן מקום לקופסאות פלסטיק, למשל, שתופסות המון מקום ואף פעם לא יודעים איפה לתקוע אותם.
למרות שלא כולם מסכימים איתי, אני מעדיפה דלתות מפורמייקה על דלתות עם פורניר. יש היום בשוק פורמייקות בצבעים מהממים וזה מאוד מאוד נוח מבחינת נקיון. (רק לא פורמייקה דמוי עץ, פלייייייייייז!!)
עם התקציב נמוך, אפשר לבחור בחיפוי פשוט ולא יקר ולשים ידיות מהממות שיקפיצו את המטבח
רעיון נחמד זה מוט תלוי מעל הכיור עם מתקן לייבוש כלים מנירוסטה (יש באיקאה אחד מאוד מוצלח!). זה חוסך את המקום על השיש למתקנים הענקיים האלו, או מקום בארון למתקנים המוזרים ההם, ששולפים אותם למטה.
אני דווקא לא ממש בעד מעקה (פאזה) בשיש. (מבחינת מראה כמובן!)
יש כמה חוקיים בסיסיים למיקום המכשירים הגדולים במטבח (כיריים, מקרר וכיור) ולפי צורת המטבח שלך נוכל למקם אותם בצורה הכי אידאלית. חשוב: הכיור תמיד בין המקרר לגז
כמה וכמה אנשים טענו שסתם קנו מנדף (קולט אדים) בגלל היופי ושממש לא משתמשים בו, אז אם אין תקציב, אפשר לחכות עם זה (רק לדאוג שהגז יהיה במקום שכן יאפשר בעתיד להתקין את הקולט)
הרבה הרבה חברות היום מציעות מטבחים במחירים מאוד אטרקטיבים עקב המצב. אני תמיד בעד לבדוק מה הן מציעות ולקרוא טוב טוב את המפרט שלהם, ולשים לב לאיזה סוג עץ הן משתמשות במילוי וחלילה חליה חליה לא לתת לאף נגר או חברה להשתמש בסיבית!! במטבח זה אסון!!
והכי הכי חשוב: לבשל במטבח ולהנות כמה שיותר!! אני תמיד אומרת שביום שאני אקנה בית (או אבנה לי אותו - אמן!!) המטבח יהיה לב הבית ואני אשקיע בו את כל המאמצים. אין כמו מטבח!!! בהצלחה! אתי

למעלה