צריכה עצה

צריכה עצה../images/Emo53.gif

שלום לבנות הפורום. יש לי בעיה שקצת מציקה לי: תומר בת שנה וחצי והייתה במשפחתון עם 7 ילדים ושתי מטפלות מגיל 3 חודשים. נכנסתי להריון ופוטרתי ועקב בעיית תקציב קלה הוצאתי אותה לפני חודשיים מהמשפחתון. שלשום החלטנו אני ובעלי להכניס אותה לפעוטון באזור לפני הלידה מסיבות ברורות. ניגשתי איתה לפעוטון שבו הייתה בשנה שעברה שחר ביתי הגדולה, ושהיתי איתה שם יומיים רצופים. אבל יצאתי משם מזועזעת. מה שהיה בשנה שעברה בכלל לא אותו הדבר... הגננת הקודמת יצאה לחופשת לידה, ובמקומה באה גננת אחרת (בהריון!!!) במקום 20 ילדים שהיו, יש עכשיו 36 ילדים!!! והמטפלות הם נערות בנות 20. במקום קבוצת גיל אחת יש שתי קבוצות ביחד ללא הפרדה, וראיתי איך ילדים ניגשים לביתי (הגדולים) ומנסים להרביץ לה. מעבר לזה, כל הילדים מנוזלים, עם נזלת שמגיעה עד הפה, ובשעות שהייתי שם נצמדו אליי כמה ילדים ולא עזבו אותי עד שהלכתי. הגננת ביקשה שאשאיר את תומר לבד ולכן הלכתי לשעתיים, וקיבלתי אותה אח"כ עם שיער פרוע, נזלת עד הפה, וכל בגדיה רטובים ומלוכלכים מהאוכל. וזה רק אחרי שעתיים. עכשיו השאלה שלי: אין הרבה גנים לקטנים בסביבה שלי. האם כדאי להחזיר אותה למשפחתון הקודם שם הייתי מרוצה אבל זה בית פרטי בבניין מגורים ואין חצר והמחיר גבוה קצת או להתפשר על ה"גועל נפש" שבגן השני(דבר שאני ממש לא רוצה)? מצטערת על האורך אבל אני פשוט אובדת עצות!!! תודה

לאה_מ

New member
פנינה, התלבטות קשה, אבל אני לא

בטוחה שבאמת יש לך רק שתי אופציות - המשפחתון או ה"גועל נפש". לעניין הגועל נפש, אם זה מה שאת מרגישה כלפי המקום, ודאי שאסור לך להכניס לשם את תומר. אגב, לי אישית 36 ילדים בגיל שנה וחצי נשמע פשוט המון! לגבי המשפחתון - אני לא יודעת - רק את יודעת. גיל שנה וחצי הוא לא "גדול מדי" בשביל משפחתון טוב. אין סיבה שמפעילת משפחתון טובה לא תדע להעסיק ולעניין ילדה בת שנה וחצי. אבל זה מאד תלוי במפעילה, במבנה המשפחתון ובשאר הילדים. אבל יש לי עוד שאלה - למה את חושבת שאלו שתי האפשרויות היחידות שלך? הלא את סיפרת, שתומר היתה איתך בבית עד עכשיו, ועכשיו, בגלל הלידה ההולכת ומתקרבת את רוצה "מסיבות ברורות" להחזיר אותה למסגרת. אולי הסיבות האלה לא כל כך מובנות מאליהן. אני מניחה שאת רוצה זמן עם התינוק החדש (מזל טוב למפרע), חוששת מרגרסיה של תומר לאחר הלידה שתקשה להכניס אותה אז למסגרת וכו´, אבל אולי תחשבי על זה שוב. אני לא מכירה את תומר ואת היחסים ביניכן, אבל לאור מה שאת מתארת אני הייתי נותנת מחשבה נוספת לשאלה האם בכלל לשלוח אותה למסגרת עכשיו (או לחכות עוד שלושה - ארבעה חודשים, אם לא יותר). אגב, עוד יתרון להמתנה הוא, שתמנעי מכל מחלות החורף, שבכל מקרה ישאירו את תומר בבית מספר לא מבוטל של ימים (כאשר בבית יש גם תינוק קטן). אפשרות נוספת היא, להגיע עם בעלת המשפחתון לסידור חלקי עבור תומר. כלומר, היא תלך מדי יום למעט שעות או רק יומיים או שלושה בשבוע. כך תוכלי לדעת שהיא איתך, זוכה להעשרה שאת רוצה ויודעת לתת לה, ובכל זאת גם לך יש זמן בפרטיות עם התינוק. ההתלבטות לא קלה, אבל זכרי - ההחלטה שאת עושה אינה בהכרח סופית. גם אם עשית צעד, שהתברר לך אחרי מספר ימים או שבועות כמוטעה, תמיד הדרך פתוחה בפניך לתקנו. בהצלחה.

ציפי ג

New member
מסכימה עם לאה

כמובן שדברי נכתבים לו אני במקומך, ולא מחיבים אותך כלל, אבל אני הייתי מעדיפה להשאיר את הילדה איתי בבית , ולהעזר בביביסיטר מזדמנת מאשר לשלוח אותה לגן שתואר בהודעתך.

מצטערת אבל אני לא הבנתי מה ההתלבטות

זה כמו לשאול מה עדיף להיות עני וחולה או עשיר ובריא. כלומר אולי הבעיה היא בעצם כספית ואני לא יכולה לדעת עד כמה זה יהיה קשה לכם לעמוד בזה אבל מעבר לכך מה השאלה פה?

אפרת_ח

New member
לדעתי - צריך להמשיך לחפש

בין שתי האופציות שהצגת אני הייתי בוחרת לחזור למשפחתון הקודם, אבל המחסור בחצר הוא מינוס רציני בעייני. מציעה לך להכנס לפורום הורים (גם כאן וגם ב-וואינט) ולפרט איזה גיל ואיפה את גרה, ולקבל המלצות נוספות. כמו כן לעשות סיבוב באזור, הרבה גנים ומשפחתונים פרטיים מתחבאים ברחובות צדדיים. וכמובן דפי זהב ומקומונים!

שלום ותודה../images/Emo51.gif

היי בנות. קראתי והפנמתי את מה שכתבתן. ובכן למסקנות. לגן שפירטתי לגביו, אין סיכוי שאני אשלח אותה. למשפחתון הקודם, אני כנראה אכניס אותה, למרות שאין חצר, ואני מקסימום ארד איתה אחה"צ בעצמי לגינה. ככה גם היא וגם התינוק החדש יהנו מגינה. לגבי גנים אחרים... באמת שביררתי ולא מצאתי משהו בסביבה, ולמרות שאני יכולה לקחת אותה באוטו (בהסעה אני לא מוכנה!!!), יהיה לי נורא קשה להיסחב על הבוקר עם שלושה ילדים כדי לשים אותה בגן (יש לי גם ילדה גדולה יותר בת 4). לכן כנראה בכ"ז אכניס אותה בנתיים למשפחתון הקודם ששם לפחות אני מכירה את המטפלות וגם סומכת עליהן. בכל אופן תודה רבה לכן על העצות... ביי פנינה

למעלה