צריכה עצה

צריכה עצה ../images/Emo53.gif

אנחנו אמורים לעבור דירה באמצע אוקטובר (אם הבעלים הקודמים לא יעזבו קודם). החוזה שלי בדירה הנוכחית מסתיים בסוף אוגוסט. נותר לי חודש וחצי שבהם אני גם אמורה ללדת... (אמצע ספטמבר) ובלי בית. קצת רקע : אני גרה באילת ומתכוונת ללדת בתל אביב. לא יכולה להישאר חודש וחצי בתל אביב אצל אמא שלי עד שהבית יתפנה : א. דניאל אמורה להתחיל גן וגם ככה תתחיל אותו קצת יותר מאוחר (ב 6.9 כבר מתכוונת לעלות איתה צפונה) ב. חודש וחצי אצל אמא שלי עם ילדה ותינוק חדש כשבעלי באילת עובד - לא נראה לי. ג. לא רוצה. חודש וחצי אצל אמא שלי ? לבקש להישאר בדירה עוד חודש וחצי חודשיים - לא כל כך אפשרי. המתווך מפלצת, אנחנו גם ככה לא מסתדרים והוא לא יאפשר זאת. לעבור לחודשיים באופן זמני - היה יותר פשוט בלי ילדים, בטח בלי תינוק בן שבועיים ואיפה נאחסן את כל הריהיטים... מה עושים ????

מה לגבי לפנות לבעל הנכס ישירות, בלי המתווך?

מהפרטים שנתת אין יותר מידי אפשרויות... לדעתי כדאי לפנות ישירות לבעל הנכס (אם זה אפשרי) וכמובן לשלם למתווך את מה שמגיע לו (שלא יתבע אתכם חלילה) או ששווה לשוחח עם המתווך בנועם ואולי אם אתם מסוכסכים איתו אז לבקש מקרוב משפחה או חבר שיעזור לכם וישוחח איתו בחביבות בשימכם. אולי גם שווה להתקשר לבעלי הדירה החדשה אליה אתם עתידים לעבור ולבדוק איתם אם הם אכן מפנים מוקדם יותר (ככה תוכלו לדעת בוודאות אם האופציה הזו בכלל קיימת).

בעל הבית - צרפתי

אין לי שום קשר אליו ואף פעם לא היה לי. לא בדיוק מסוכסכים עם המתווך - לנו אין על מה לריב, הוא קצת בעייתי. מנסה לעשות קומבינות כל הזמן. לא אוהבת את זה. הבעיה הגדולה היא שאכן עדיף לו לחפש דיירים לתחילת ספטמבר מאשר אמצע אוקטובר - בכל זאת תחילת שנה - יותר קל למצוא דיירים חדשים. אכן בעיה.

liat76

New member
איפה את גרה?

נשמע לי מוכר, בעל בית צרפתי ומתווכת זוועה, גם לי היה סיפור כזה

liat76

New member
עכשיו ראיתי אילת ../images/Emo3.gif

אז זה לא אותו אחד

ר ע נ נ ה

New member
דעתי

אם היחסים עם אמא שלך ממש לא טובים וזה יעלה לך בבריאות בעיקר אחרי לידה (אני יודעת שאותי זה היה מוציא משיווי משקל...) במקומך הייתי עושה ככל יכולתי להשאר באילת עד המעבר לדירה החדשה. המצב בתל אביב (מניחה שאת מחפשת לשכור שם) בדירות שכורות הוא בלתי אפשרי וגם אחסון במחסן יעלה כסף, עדיף לשלם עוד חודש אפילו באילת ולא לעבור.

מסבירה

היחסים שלי עם אמא שלי טובים מאוד. להיות אצלה בבית חודש וחצי עם ילדה ותינוקת - זה כבר משהו אחר. לא מחפשת לשכור בתל אביב. בכלל !!! קניתי בית באילת שמתפנה רק באוקטובר. עולה לתל אביב רק ללידה. לא רוצה ללדת באילת. הפיתרון של למשוך חודש וחצי בתל אביב אצל אמא כי אין בית באילת - זה לא מוצא חן בעיני בגלל כל הסיבות שכתבתי קודם. מקווה שעכשיו מובן.

ר ע נ נ ה

New member
הבנתי ../images/Emo13.gif

טוב העצה בעינה עומדת - תנסי להשאר בדירה הקיימת... אגב גם אני עם ילדה ומצפה לתינוק (ביולי)

אילתית 2

New member
וואוו נשמע באמת בעיה

סה"כ נראה לי בעייתי להיות חודש וחצי אצל אמא...כשאת עם תינוקת שרק נולדה ועוד עם הגדולה, עיקר הבעיה היא שתהיי שם לבד בלי בעלך שנשאר לעבוד (ואיפה הוא יגור חודש וחצי ?) והגדולה צריכה להתרגל ולהתאקלם לגן... מה שלדעתי נשאר 2 האופציות - להתסדר עם המתווך/בעל הדירה הנוכחית להשאר עוד חודשיים בדירה עכד שתכנסו לבית שלכם או למצוא דירה/יחידה גדולה להשכרה חודשית לתקופת הביניים (למצוא דירה או יחידה שיסכימו לשכירות זמנית או לדוגמא מגדלי אילת אלו דירות להשכרה את יכולה לבדוק כמה תעלה לך להשכיר שם דירה לחודשיים - זה בינין דירות יש של 2 חדרים ו3 חדרים כל דירה מרוהטת ויש בריכה בבינין וכו..נחמד שם ולא ממש יקר יחסית) לגבי ריהוט אם תמצאו דירה / יחידה לא מרוהטת אז הריהוט איתכם ואם לא יש בעיר מחסנים להשכרה לאחסנת ציוד וכו..( אחותי השכירה מחסן למשך של 3 חודשים עד שעברה למרכז הארץ) שיהיה בהצלחה

לדעתי גם יש אופציה אחת בלבד

להישאר בבית שלכם, גם אם מדובר על הארכת החוזה בעוד חודשיים / שלושה ואפילו להעריך עוד עד לסיום החוזה ./ או עד למועד שבעלי הדירה יוכלו להתגמש איתך . מדוע : א. לידת ילד חדש זה גם כך זהו שינוי כה משמעותי בחייך - שמעבר דירה מאוד - אבל מאוד מאוד מקשה. ב. לעבור לדירה אחרת (פעמיים- פעם לדירה שכורה ופעם לדירה שקניתם) עם כל הציוד / רהיטים / ילדה שרק מתחילה גן/ ותינוק חדש - זה פשוט *מטורף* וגובה מחיר מאוד יקר - נפשית. ג. עלויות: כספית- לעבור פעמיים דירה - עדיף להישאר עוד חודשיים ואף שלושה בשכירות (מיותר וכפולה). ד. לא נראה לי שתוכלי למצוא דירה נורמלית, לתקופת ביינים של 2 חודשים בלבד !! ואם תמצאי היא תהייה מאוד יקרה משום שזו עונת שיא מבחינת מבקרים / תיירים בעיר. ה. כך תוכלי לעשות את המעבר לבית החדש שלכם מאוד באיזי- לאט לסדר, לארגן, לצבוע, להעביר, להכין, לרהט וכו בלי דאגה שעוד שבוע / שבועיים את חייבת לפנות את הבית שלך שבשכירות. וגם אותו הדבר לגבי החזרת הנכס למתווך באיזי (לא לשכוח שגם ככה מאוד מאוד קשה לעשות את הכל בו זמנית לאחר לידת תינוק). ו. לגור אצל אמא (ולא משנה עד כמה היחסים טובים) אין מצב עבורך וגם לא עבור הילדה / התינוק. זה מצב לא בריא ועדיף לחזור הביתה לשיגרה כמה שיותר מהר (גם עבור היחסים עם בעלך שנותר בעיר לא?). ז. עם כל מתווך אפשר להסתדר - תאמיני לי - כאשר את אומרת את המילים הנכונות הוא יבין. (אולי תספרי לי במסר מי זה ?) ונ.ב. בלי קשר לבנות שלנו יש אותו השם
.

לא יודעת איך שולחים מסר ../images/Emo5.gif

אין ספק שאם אוכל להישאר בדירה הנוכחית לעוד חודשיים - זה הכי אידיאלי, אבל כמו שאת מכירה את העיר - לחפש דיירים לתחילת ספטמבר זה הרבה יותר קל מאשר לחפש לתחילת נובמבר...בשביל המתווך....

תקליקי על השם

ותראי- יפתח חלון ומצד ימין במרכז יהיה *שלח מסר* ואת יכולה להקליד את התוכן כמו בהודעה רגילה . ברור שעבורו זה הכי קל. אולי לשכנע אותו להאריך לעוד 4 חודשים ? ואז לחפש לחודש 12 / 08 - אז דרך אגב זו ה-ע-ו-נ-ה עבור התיירים הצרפתים ...

אמא שלי תשמח ליעץ לך אם את רוצה

אם תרצי, תגידי לי, ואני אשלח לך מסר עם הטלפון. ניא עובדת בסוכנות תיווך באילת (כמובן היא תיעץ לך ללא תשלום).

תודה רבה

יש לי חברה מתווכת, אבל לא חשבתי להתייעץ איתה. לא בא לי לעבור למקום נוסף לחודשיים - זה מעבר כפול. אבל תודה בכל אופן

למעלה