צריכה עצה ...............

צריכה עצה ................./images/Emo4.gif

אז הענין הוא כזה ........... הגרוש שלי מתחתן עוד חודשים והוא החליט לא לקחת את הילדים לחתונה ( וטוב שכך ) הענין הוא כזה שהוא ביקש את עצתי מה לומר לילדים ( בני 7 ) כי הם כבר שואלים מתי הוא מתתחן אז לבנתים הוא אמר שאין עוד תאריך והשאלה הגדולה זה מה לומר להם ??????
עצות רעינות יתקבלו בברכה .

תלוי מה הסיבה לכך

אם יש חשש שהילדים לא ירגישו בנוח ושלא יהיה מי שיטפל בהם אני חושבת שכדיי להסביר להם שסבא וסבתא ובטח אבא יהיו נורא עסוקים באותו יום ואוליי אפילו להמליץ להם שלא כדיי להם ללכת אגב, מה הם חושבים עליה?

.........

הסיבה שהוא לא חושב שזה שיך שהם יהיו שם . הם חושבים שהיא ממש חמודה אני אישית לא ראיתי אותה .

אפרת110

New member
חתונה לאחר גרושים

לפי דעתי, ומתוך נסיון אני מדברת, לאמר להם את האמת בלי לפרט יותר מידי. להיפך, לפעמים כל החוסר ודאות משגע אותם ומכניס אותם למתחים מיותרים. וזה שהוא יתחתן זה יהיה אמנם בלתי הפיך אבל זה יתן תמונה ברורוה לילדים ואם הם אי פעם קיוו שתחזרו אז עכשו כל הספקות יעלמו והתמונה תהיה להם ברורה ללא ספקות. גם אני התגרשתי ותמיד ילדי תלו תקוות שנחזור ובקשו זאת לעיתים קרובות. רק לאחר שאביהם התחתן הן נרגעו מאוד מהבחינה הזאת. בהצלחה.

כמה שידוע לי

ואולי מי מחברי הפורום יכולים להביא מקורות, אסור או לא טוב לילדים להשתתף בחתונה שניה של ההורים. אולי אם הטיעון יהיה הלכתי יהיה להם יותר קל להבין.

נכון

מבחינה הלכתית לילדים אסור להיות בחופה הם כן יכולים להיות אחרי החופה השאלה עם ילדים בני שבע מסוגלים להבין זאת ?

crossroad10

New member
מעולם לא שמעתי שישנו איסור להשתתף בחתונת האב

אודה לכל מי שיכול להביא מקור הלכתי לזה. אני מדגיש "מקור הלכתי" ולא איזו שמועה מאיזה מישהו ששמע ממישהו.בתור איזה "עניין". אלא משהו מבוסס ואמין,כמו ראיה תלמודית,רמב"ם או שלחן ערוך. בתודה מראש.

TILTAN2

New member
עצה ידידותית

ממה הוא פוחד ממה הוא בורח ילדים בגילאים האלה מבינים הכל איזה מסר הם מקבלים מן הסתם אחרי שהוא יתחתן הוא גם לא יקח את הילדים אליו הביתה כי הם יפריעו או שתמיד הוא ימצא סיבה זה שההורים התגרשו לא צריךלפגוע בילדים בנוסף לנזק שניגרם כתוצאה מהגרושים לא קיים שום מקור הלכתי שאומר שהם לא צריכים להיות הם לא "מוקצה" אני מציע לך לשוחח איתו על כך ואם הוא מחליט לא להזמין אותם שהוא יסביר להם את הסיבה את צריכה לנקוט בעמדה שהם צריכים להיות נוכחים כי הילדים צריכים לקבל מסר שגרושים קורים "לצערינו" ויש חיים גם אחרי -כן אבי

שקד74

New member
החתונה היא שלו וזו המשימה שלו מה ואיך להגיד

כמו בכל דבר האמת זו הדרך הקצרה והנכונה להגיד ולהעביר מסרים. כמו שסיפרתם לילדים שאבא ואמא מאד אוהבים אתכם אבל לא אוהבים זה את זה, גם עכשיו אבא צריך לספר לילדים שיש לו חברה שהוא אוהב ורוצה להתחתן איתה. אבא ואמא שלהם ישארו ההורים. החברה לא מחליפה את אמא. אבא ימשיך לארח אותם בביתו והאשה החדשה תעזור לו. היא לא אמא. רצוי שיכירו אותה בהדרגה ולהיות בשבילם עם כל תגובה שיביעו. יש ילדים שרואים בזה חידוש והרפתקה יש ילדים שזה מאד מבהיל אותם ויש שיכעסו על אבא שהוא מתחתן ולא עם אמא שלהם.

למעלה