צריכה עצה

צריכה עצה ../images/Emo10.gif

אז בקצרה הנה הרקע: היינו יחד כמה חודשים. הכל היה טוב עד שקרה משהו שהפריד ביננו. ניתקנו קשר לגמרי למשך כחודשיים ולאחרונה, חזרנו להיות בקשר. בהתחלה היתה תחושה של נסיון מחדש, אבל די מהר הבנו שזה כבר לא יכול להיות ככה ביננו. לא כרגע בכל אופן. הקשר ביננו היום הוא טוב מתמיד. החברות הכי טובה שיכולה להיות בין בני אדם. אני עדיין אוהבת אותו. כגבר וכבנאדם. עדיין מקווה שנחזור, אבל מתחילה להבין ולהפנים שזה כנראה לא יקרה. לא עכשיו בכל אופן. כבר התחלתי לנסות להמשיך הלאה והערב יש לי בליינד דייט עם מישהו חדש. הוא גם המשיך הלאה והתחיל לפני יומיים לצאת עם מישהי חדשה. למרות שכל השבוע היו דיבורים על זה שנפגש אולי בסופ"ש,( הוא לומד רחוק ומגיע הביתה לעתים רחוקות) , הוא אמר שהוא לא יודע אם הוא יוכל כי יש לו הרבה לימודים , ושנפגש במסיבה ששנינו היינו אמורים להיות בה אתמול. מסתבר שמתוך ה´לימודים´ שלו הוא נפגש עם הבחורה החדשה שלו שלשום. ואתמול הוא הגיע אתה למסיבה שבה היינו אמורים להפגש והם התחבקו לי מול העיניים. הוא יודע שאני עדיין אוהבת אותו. ויומיים לפני זה עוד דיברנו על זה שכרגע הקשר ביננו לא יוכל להיות יותר מידידות, ושכרגע הוא לא בטוח שיוכל להפגש אתי ביחידות כי עדיין קשה לו אבל שהוא לא שולל את זה על הסף. הבחורה יודעת עליי ואתמול איך שהייתי בקרבתם חברה שלה הצביעה עליי ואמרה לה, כנראה , שזו אני, איך שהתקרבתי היא הלכה אליו ונמרחה עליו כולה. ברור שבמצב כזה לא יכולתי אפילו לגשת להגיד שלום, כי רק המראה הזה מרחוק הרס אותי, בטח שלא הייתי מסוגלת להתקרב. מה שיצא הוא שכרגע אני כביכול לא מדברת אתו... כי עברתי לידו ואפילו לא ניגשתי להגיד שלום. ואני לא לגמרי כועסת עליו כי הוא לא יכול לדחוף מעליו מישהי שהוא אתה כדי שמישהי שהוא היה אתה בעבר לא תפגע. ועדיין. אני חושבת שזה היה קצת חסר רגישות. לבוא איתה למסיבה שהוא ידע שאני אהיה בה. (אפשר לחשוב שחסרים מקומות בילוי בתל אביב) לא להפרד ממנה לשתי דקות כדי לבוא להגיד שלום. בלי להעמיד אותי בסיטואציה לא נעימה. ושוב, אני היום יוצאת לבליינד דייט. החיים שלנו ממשיכים בנפרד ואני לא מצפה שהוא ישב בבית ויחכה. אבל לא מול העיניים שלי... זה נראה לי לא פייר. ומה הבעיה עכשיו? ובכן. נורא כיף לי לדבר אתו. השיחות שלנו הן הדבר הכי מדהים בעולם. וקשה לי לוותר עליו ועל הקשר ביננו. ומצד שני. נפגעתי אתמול. ומצד שני אני לא בטוחה שהקשר אתו לא יפריע לי להמשיך בקשרים אחרים. (כמו למשל לתת צ´אנס אמיתי לבליינד דייט של הערב כשאני עדיין אוהבת נורא מישהו אחר שאתו אני בקשר) ומצד שני אם היא ככה התמרחה עליו איך שאני הגעתי לאזור אתמול, אני לא בטוחה שהיא לא תעשה הכל כדי להפריד ביננו לגמרי כי ראו את הקנאה והפחד שלה בעיניים. ועם כל הכבוד לידידות המדהימה ביננו, אני לא בטוחה שהוא יסכים לוותר על האהבה החדשה שלו (בסדר, ברור שזו עוד לא אהבה) כדי לשמור על הידידות ביננו. בכל זאת, כל מי שמכיר את הסיפור ביננו יודע שזו היתה אהבה ענקית ושמבחינתו הייתי הדבר הכי גדול שקרה לו. ומה שאני מתלבטת הוא אם לשמור על הקשר ביננו בשבילי ובשבילו. כי כיף לנו עם הקשר הזה. הוא היום הכי טוב שהיה אי פעם. או לחתוך עכשיו ולנתק מייד את הקשר כי יבוא יום ובגללה זה יתנתק מצדו ואז אני אפגע יותר. או שאולי בכלל אני משלה את עצמי ואותו, והרצון להשאר חידידה שלו הוא בעצם ציפיה שעם הזמן הוא ישבר ולא יעמוד יותר בפיתוי ונחזור להיות יחד?.. (ההגיון אומר לו לא, הרגש מושך אותו אליי חזק) מה עושים?...

../images/Emo26.gif

את בכיוון הנכון לדעתי. את נפגשת עם מישהו אחר היום, זו התחלה מצויינת. את ממשיכה הלאה וזה נהדר. אפילו אם לא יצא כלום מהפגישה שלך היום. נפרדתם. זה בסדר שהוא המשיך הלאה. אם את רוצה בו כידיד- תפרגני לו על זה. ברור לי שיהיה לך קשה לעשות את זה כי את מאוהבת בו. את בטוחה שאת יכולה להיות רק ידידה שלו, בלי לצפות שזה ישתנה?

לא. אני לא בטוחה

זו אחת הבעיות. כי אני עדיין אוהבת. אבל ברור שזה לא יכול להגיע מעבר לזה. אני פשוט פוחדת שאם אני אתנתק ממנו לגמרי אני אכנס לתקופה של "אבל" וככה כשאנחנו ידידים אני יכולה לנסות במקביל למצוא אהבה חדשה, שאני בטוחה שתגיע. אגב, הבחורה הזו - אתמול היתה הפגישה השניה ביניהם בסה"כ. בערב החג הם נפגשו פעם ראשונה. היא מכירה אותי מסיפורים שחברה שלה, שהיא ידידה שלו, סיפרה לה עלינו. ואיך שהיא ראתה אותי היא פשוט נתלתה עליו. רציתי לבעוט בה. אני בחיים לא הייתי עושה כזה דבר מול העיניים שלו. אם כבר הייתי בוחרת להגיע למסיבה שהוא היה בה, הייתי משתדלת לא לעשות לו כזה דבר מול העיניים או להסביר לבחור החדש שהאקס שלי יהיה במסיבה ואו שלא נלך ונלך למקום אחר או שנשתדל לא לפגוע בו. (במיוחד כשהיא יודעת את הסיפור עלינו, זה לא שהוא משתף מישהי חדשה במשהו שלא רלוונטי עבורה) זה נראה לי נכון יותר. מה גם שאני חושבת שאם מישהו היה אומר לי כזה דבר הייתי מעריכה אותו על זה שהוא יודע לסיים יפה קשרים ולא מתעלם מרגשות של אחרים. בכיף הייתי מפרגנת לו על זה אם היא היתה אחרת. אבל בחורה שבשיחה הראשונה שלו אתה כבר תחקרה אותו על הקשר שהיה ביננו, (היא השיגה את הטלפון שלו מחברה שלה שהיא ידידה שלו והתקשרה אליו) ואיך שהיא רואה אותי יום אחרי הפגישה הראשונה שלהם היא מתמרחת עליו ומסתכלת עליי במבט "מנצח" היא מגעילה. בתקופה שלא היינו יחד לפני ניתוק הקשר היתה לו מישהי אחרת לתקופה קצרה ונורא פירגנתי. וייעצתי. ותמכתי למרות הכאב. אבל זו? לא מגיע לה. ולו מגיעה מישהי עם לב.

שיצא עם מי שהוא מוצא לנכון

לא לך זכות הבחירה. אולי היא לא יודעת להתמודד בבגרות עם העובדה שהאקסית שלו חשובה לו. זה לאו דווקא אומר שלא יהיה להם טוב יחד כזוג. ואם היא בקטע של להבהיר לך שהיא איתו עכשיו, שיבושם לה. אל תגררי לשטויות כאלה. אל תתני יד למשחק. עם כמה שזה קשה (וזה קשה). עזבי אותה. תתרכזי בעצמך. אם את רוצה, תתרכזי בו כידיד. היא? לא פונקציה. תנסי להבליג. אם נחמד לו איתה, אז לא חשוב מה את חושבת עליה. כידידה שלו. את יכולה לנדב דעה אם הוא יבקש. אבל לא לעמוד בינהם בשום צורה. זה ירחיק אותך ויקרב בינהם. זה יפה שאת רוצה בטובתו. זה אומר שבאמת אכפת לך. עכשיו רק נשאלת השאלה מה טובתו. ואת זה הוא יחליט. ואת, כידידה, תתמכי. אני מקווה. לדעתי זה הדבר הנכון לעשות.

Barbie

New member
לא ממש.

אם הוא נותן לה לפגוע בך (ואני לא מכיר את כל הנסיבות), לא מגיע לו כלום.

babe10

New member
מה הסיכוי

שהוא עשה את זה כדי לעצבן אותך? הוא הרי יכול היה באמת ללכת למקום אחר, בכל זאת סופ"ש ארוך, המון מסיבות, המון מקומות בילוי בעיר, ולאו דווקא למקום שקבעתם להפגש בו. ועוד עם מישהי שהוא הכיר לפני יומיים. נראה לי כמו משחק. בכל מקרה - במקרה הזה - שם המשחק הוא פאסון. גם אם תתפוצצי בפנים - תראי לו שזה לא מזיז לך. תהיי הכי נחמדה בעולם. ואם זה לא מזיק לך ולא מונע ממך להמשיך הלאה - תשארי ידידה שלו. יש לי הרגשה שאת לא בדיוק מחפשת להיות ידידה שלו אלא את מחכה שזה יחזור להיות ביניכם קשר זוגי. וזה לא בריא. אולי באמת תלכי להכיר היום את הבחור החדש. והלוואי שזה יצליח. אולי את כמוני. מצליחה לשכוח אחד רק באמצעות האחר. בהצלחה!

למעלה