צריכה עצה ויעוץ.

ליאת1012

New member
צריכה עצה ויעוץ.

שלום אני ליאת

אני לא גננת אבל מקווה להיות בדרך לשם.

נרשמתי ללימודים לגננת לחינוך מיוחד באחת מהמכללות בארץ לחינוך הזמינו אותי להגיע עם משחק/ ספר ילדים שאני מתחברת אליו ולספר למה דווקא בחרתי בו

אז ככה אני מתלבטת

חשבתי לבחור בספר תום החתול הכחול אבל אז התחלתי לשמוע שזה ספר לא טוב בגלל שההורים לא מקבלים את החתול הכחול "איך יצא לנו חתול כחול"
ואז חשבתי אולי דמעות ורודות שזה גם ספר מדהים אבל מותק תמיד סופגת את העלבון ולא משתפת ואמרו לי שגם לא ספר טוב

אני כבר אובדת עצות לא יודעת מה לעשות

עצה יעוץ אשמח לקצת טיפים אפילו כיונים שונים

תודה מראש :)

העצה שלי...

אל תקשיבי לכל דבר שאומרים לך.
לפי מה שהבנתי ממה שכתבת את צריכה להביא ספר לריאיון וחלק מהראיון הוא לספר מדוע בחרת בו.
לרוב ספרי הילדים יש גם צדדים חיוביים וגם צדדים שליליים.
ספרים הם כמו אנשים בקטע הזה - אין מושלמים מכל פגם.
זה בסדר ללבחור ספר כי משהו בו "תופס" אותך, את מתחברת למשהו בו.
מה שחשוב הוא שאת מודעת לקטעים הבעייתים בו כך שאם ילד , הורה או מרצה שואל אותך את יכולה להגיב בצורה מושכלת.
תום החתול הכחול זה ספר נפלא גם אם ההורים של תום לא מקבלים אותו. להיפך זה מראה את העוצמות הנפשיות של תום. וזה בסדר להתחבר לזה. ואם ישאלו אותך זה מה שתגידי "אני מתחברת לזה ... ולזה... אני מודעת לכך שיש אנשים שאולי יגידו כך וכך... אבל אני חושבת שהמסר של .... חזק יותר".
אותו הדבר גם בדמעות ורודות או בכל ספר.
אני מבינה את זה כסוג של מבחן אישיות, מבחן שבא לבחון את האישיות שלך יותר מכל דבר אחר.
קחי את זה בקלות ותשקפי בראיון את האישיות האמיתית שלך. בלי הצגות.
בהצלחה

ליאת1012

New member
תודה :)

את כל כך צודקת

לפעמיים להקשיב לכל כך הרבה אנשים זה מיותר :)

תום החתול הכחול הוא ספר שממש לא אוהבת...

אפילו עשיתי עליו עבודה בתקופת הלימודים- הוא ספר מאוד בעייתי מבחינת המסר שהוא מעביר.

הייתי לוקחת ספר יותר קליל-מכירה את הספרים של "אוליביה" של איאן פולקנר-סדרת ספרים מדהימה על חזרזירה מצחיקה להפליא שעושה מלא דברים משוגעים אבל עם הרבה מסרים . איורים מדהים גם

אני מאוד מסכימה עם הבקורות על שני אלו שציינת

הייתי הולכת על "רוני צוחקת"
שמעביר את המסר המאוד חינוכי של קלבת השונה
וכל החכמה זה שהוא עושה את זה בלי בכלךל לדבר על זה גלויות
מה שנקרא מים שקטים חודרים עמוק
וממליצה לך להמנע מלגלות מראש מה הקטע אלא לחוות על עצמך- ךלכי תקראי אותו בלי להתעניין מראש מה יש בו
ואז החוויה שעליה אני מדברת תהיה אוטנטית

למעלה