צריכה עצה דחוף

yanit

New member
צריכה עצה דחוף

למי שכבר מכיר אותי יבין במה מדובר, למי שלא אני אסביר בקצרה, חמותי יש לה משפחתון, ובעלי רוצה לשים את הילד שלנו אצלה בכדי לחסוך כסף אני לא רוצה בשום פנים ואופן לעשות את זה, מהמון סיבות: יהיה לי קשה מאוד להעיר לה הערות, הרבה פעמיים היא הוכיחה לי שמה שאני מבקשת לא לעשות היא עושה, וחוץ מזה הטיפול של המטפלת שלו העכשוית מאוד טוב, והוא נמצא אצלה לבד, ולא עם עוד חמישה ילדים, הילד שלי עדיין קטן בן תשעה חודשיים הוא עדיין צריך חום ואהבה. בעלי באה אליי הרבה פעמיים עם תלונות בקשר להורים שלו, שכמובן אמו מתלוננת אצלו וזה תמיד גורם לנו לוויכוחים ומריבות, העצה שאני מבקשת היא- אני רוצה ללכת לדבר איתה על כל הנושא בעדינות כמובן, השאלה שלי היא האם זה כדאי, אני רוצה לומר לה שבעלי כל הזמן בא אליי עם תלונות חדשות וזה גורם לנו למריבות וכו', האם כדאי בכלל לדבר איתה או שזה בכלל לא יעזור?!?!

achokler

New member
תגידי שאת לא מסכימה בחינם

תגידי לבעלך שאת לא מסכימה בחינם כמובן (אני מניח) שחמותך לא תסכים ואז ניתן יהיה לבטל את כל ההסכם על בסיס זה או לחילופין לשלם לה סכום סימלי ואז תרגישי בנוח להעיר לה בכל מקרה אני מעריך שהחסכון לעומת המטפלת לפעמים עולה ביוקר

yanit

New member
תגובה

חמותי הציעה ששנה ראשונה זה יהיה בחינם

Night Light

New member
ינית

את זה, לעניות דעתי, את צריכה לומר לבעלך. הוא צריך לדעת שגם כשהוא רוצה לגשר בינך לבין המשפחה שלו, הוא חייב לדעת לשמוע גם את הצד שלך. אני אישית הייתי מעדיפה דיונים ישירות מול החמות והגסות מאשר דרך בעלי. זה לא פייר שהוא יהיה באמצע. כשהיינו זוג צעיר וההורים שלי שוב ושוב תקעו אותי באמצע, הייתי בתסכולים נוראיים. יום אחד החלטתי שזה מספיק, באתי ואמרתי להורים שלי שאם יש להם מה לומר על ההתנהגות של בעלי שידברו איתו ישירות, ובזה נגמרו המצבים שאני באמצע. תבקשי מבעלך שיאמר לחמותך לדבר ישירות איתך ולא לשים אותו באמצע ולסכסך ביניכם, זה הכי טוב.

smagi

New member
בשום פנים ואופן לא !!!!

כי כמו שכבר אמרת לא תוכלי להעיר לה שום דבר והיא תמיד תנגן לך על המצפון שהיא עשתה לך טובה. זה מזכיר לי שכשגיסתי הגיע לארץ (מרומניה) אח של בעלי ביקש שנחפש לה עבודה בניקיון ואני בתור גיסה טובה אמרתי שתבוא לנקות אצלי. ומה קרה שהיא ישבה וניקתה (או עשתה מה שעשתה כשאני לא הייתי בבית) וכשחזרתי כל האבק היה על השידות ונשארו חדרים מלוכלכים אבל בגלל שזה משפחה לא היה נעים להעיר. בסוף עשינו גם לזה סוף לכן לא כדי להיכנס לעסקים עם משפחה מלכתחילה!!! עדיף לשלם כסף ולהצטמצם במשהו אחר מאשר לבקש טובות ממשפחה! בהצלחה מגי

yanit

New member
תגובה

אז לדעתך אני צריכה לשבת איתה ולדבר איתה שתפסיק להתלונן אצל בעלי כי זה גורם מריבות, ובכל לדבר איתה על כל מה שמציק לי.

smagi

New member
כן! אם את חושבת שהיא מספיק

קרובה אליך כדי להקשיב לך ולא רק כדי לשמוע וללכת לקטר לבעלך על "הכלה ששום דבר לא טוב בשבילה" תנסי להסביר שאת רוצה שהילד ידע שהיא סבתא ולא הגננת שלו ואת מעדיפה את ההפרדה הזו. אני לא מאמינה שהיא תיפגע ושוב בהצלחה מגי

rrina

New member
אל תגידי לה שזה גורם מריבות

אולי זה מה שהיא רוצה. וזה יכול רק לעודד אותה. פשוט אל תקשיבי כשבעלך מדבר מה שהיא אמרה. תעשי פרצוף של "זה לא מעניין אותי" ואל תדוני איתו על ההורים שלו. לגבי משפחתון: האם יש לך אפשרות פשוט לרשום אותו למשפחתון שנראה לך ולהציב אותם בפני עובדה מוגמרת?

yanit

New member
תגובה

אז לדעתך אני צריכה לשבת איתה ולדבר איתה שתפסיק להתלונן אצל בעלי כי זה גורם מריבות, ובכל לדבר איתה על כל מה שמציק לי.

nuni2212

New member
לא !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

מנסיון אישי, לא כדאי, גורם לבעיות, מריבות וסיכסוכים (במקרה שלי זה היה עם גיסתי) אבל ממש לא כדאי, עדיף לשלם כסף ולשים אותו בגן פרטי!![

ניני51

New member
ינית, האמת מה כבר יכול להיות לילד

אם הוא יהיה בפעוטון של סבתא בחינם. ילדים מסתגלים למצבים חדשים מהר מאוד. אם תראי שאת לא מתרגשת מזה, גם הוא לא יתרגש מהסבתא הגננת. לדעתי לא צריך כל כך לגונן על ילדים, אחרת איך הם ילמדו להתמודד?. תחשבי שיש לו בפעוטון עוד 4 אחים. מה רע? ובאשר לכל מיני שיחות בין האמא לבן לכלה לגיסה ולא יודעת מה. הכלל הוא לשמוע ולא להעביר הלאה. ככה נקטעת שרשרת הפדיחות. אם נניח גיסתך מספרת לך משהו על המשפחה. תפקידך הוא לשמוע, ולהגיד שאת תעבירי הלאה אם היא רוצה. אבל אל תעשי את זה. אם תשאל מדוע לא העברת, תגידי זה לא היה נעים. ואולי יש דרך אחרת. זאת הדרך בה נקטתי כל חיי עם הגיסה ועם אמי ועם האחות של הגיסה והוריה, אחי ואמי. שמעתי הכל ומעולם לא העברתי. וכולם אוהבים אותי במשפחה של אחי. אני הבנתי משהו בתור כלה, שמישהו מספר לי משהו לא בהכרח הוא רוצה שיעבירו את זה הלאה, אולי הוא רק רוצה לשפוך את הלב? אם הוא רוצה שמישהו אחר ידע, בדרך כלל הייתי אומרת שילך וידבר איתו ישירות. אז נכון שלא הייתה שימחת פלונטרים במשפחה ולא היו כעסים, אבל גם לא היו מריבות ולא שינאה ולא ברוגזים.

למעלה