צריכה עיצה

• פותח הנושא me544
  • פורסם בתאריך

me544

New member
צריכה עיצה

שלום לכולם, אני עובדת במקום עבודה מסוים כבר כמעט בערך 7 שנים. התחלתי מכלום וקודמתי הרבה בתפקידים, אבל.... לא בשכר. במחלקה שאני עובדת, העלאה בשכר לא הצד החזק שלה(בלשון המעטה). במשך השנים, כל פעם שביקשתי, יצאתי עם ידיים ריקות בטענה שמצב החברה לא טוב. כיום יש מנכ"ל חדש קשוח שמפטר הרבה. חשוב לציין שמבחינה חברתית מאוד כיף לי פה, וגם מבחינת העבודה. אבל עם זה "לא הולכים למכולת". והשכר שלי מאוד מאוד נמוך. לאחרונה קיבלתי עובדת מצטיינת עם מענק יפה, וגם שוב... קידום בתפקיד. הקידום כמובן שוב לא מתבטא בהעלאה בשכר, נפרדתי מבוס שהיה מקסים ופתאום הוא נהיה קודר ולא נחמד. (הוא עדיין איתי באותה מחלקה אבל לא כאחראי עלי) היום אני מתכוונת להכנס לבקש שוב העלאה. איך להשמע נחרצת אבל לא מאיימת? ומה לעשות עם הבוס לשעבר?

מוּסקט

New member
עזבי רגע

איך נשמעים 'נחרצת אבל לא מאיימת' - קודם כל שבי עם עצמך ועשי חשבון אם את רוצה להישאר שם או לא. אם את רוצה להישאר - יהיה אותו הדבר: תבואי לבקש, לא יתנו לך ותסכימי. אם את רוצה להיות יותר נחרצת - עליך לקחת בחשבון שתצטרכי למצוא עבודה אחרת. נחרצת אומר שיש לך גבול שהם חצו. שאת לא מוכנה להמשיך כך... אי אפשר "להישמע" נחרצת בלי באמת "להיות" נחרצת. ונחרצת אומר שאת מוכנה ללכת עם הבקשה הזו שלך בלי להתקפל - אחרת זה לא נחרצת אלא משהו אחר. בואי תארי לעצמך את הסיטואציה הבאה: את באה אל הבוס החדש יושבת מולו ואומרת לו משהו כמו: "תשמע. אני עובדת בחברה הזו כבר 7 שנים, ובשבע שנים לא הייתה לי שום העלאת שכר. אני יודעת שאתם מעריכים את העבודה שלי, ושאני עובדת טובה - אבל אני מבקשת שההערכה שלכם תתבטא גם בתלוש המשכורת שלי לא רק בפרסים ותעודות" ונגיד - שעכשיו הבוס שלך יושב מולך, ממצמץ ואומר: "אהההה.... לא" מה תעשי עכשיו? תגידי "טוב בסדר אני מבינה" ותחזרי לשולחן העבודה שלך? כמה שלא היית נחרצת מולו דקה קודם, הכל הולך לאיבוד אם את לא עומדת על שלך גם הלאה. מתי זה ישתנה? כשאת לא תסכימי לסירוב הזה יותר ובאמת ובתמים תהיי מוכנה ללכת אם לא יעלו לך את השכר. כשתבואי ותגידי שלא מתאים לך להמשיך לעבוד בשכר הזה - עם כל זה שאת אוהבת את העבודה שלך: או שיעלו לך את השכר ותישארי (וכדאי מאוד שתדעי להגיד גם בכמה את רוצה שיעלו לך את השכר), או שיתכוננו לעזיבה שלך. רק אז תהיי באמת נחרצת. אה - ולא צריך להיות תוקפנית או מגעילה, רק מאוד יודעת מה את רוצה ומה את הולכת לעשות אם אומרים לך לא. וגם אם אני הייתי הבוס לשעבר שלך הייתי קודרת. זה לא יפה לעזוב מערכת של יחסי עבודה טובים בשביל תפקיד אחר באותו שכר. בעד אותו שכר יכולת את להגיד שאת לא רוצה את התפקיד החדש ומעדיפה להמשיך לעבוד עם מישהו שאת אוהבת. הזזה לתפקיד אחר ללא עלייה בשכר זה לא קידום - זו סתם הזזה.

צימעס

New member
מחדדת

ברגע שתרגישי באמת (ותגידי) "אם לא מעלים לי את השכר, אני עוזבת", הם פתאום יתאמצו בשבילך. זו מין תופעה: כשלא מלחיצים אותי, ואני לא מתרגשת מתוצאות של החלטות שלהם, מתחיים לכבדותי.

me544

New member
אמ....

לגבי הבוס, אני לא עזבתי, הוא עזב את התפקיד הזה וקיבל קידום למשהו אחר. ואני קיבלתי את התפקיד שלו. לגבי השכר, זה לא שאומרים לי "לא" פשוט נותנים תשובה דיפלומטית מתחמקת:"תראי, אני יודעת שמגיע לך, את צודקת וכו' אבל...... המצב הוא קשה ויש מנכל חדש ו..... אני מבטיח לנסות." אני מאוד מתקשה למצוא עבודה אחרת, גם בגלל שאין לי תעודה (אני עובדת על זה), גם בגלל שיש לי ילדים קטנים בבית וכל מה שאני מוצאת זה עד שעות מטורפות. אז אני מחפשת, אבל זה כנראה יקח זמן עד שאני אמצא.

מוּסקט

New member
אני מבטיחה לך

שהקידום של הבוס הזה לשעבר כולל העלאה בשכר - ושאת עושה את העבודה שהוא עשה קודם, בשכר נמוך בהרבה ממה שהוא קיבל. באמת הגיע הזמן לעוף משם. הם נצלנים מגעילים.

me544

New member
חשבתי על זה שהם נצלנים מגעילים

ואני מרגישה את זה כבר זמן רב. חשבתי על זה שאולי אני מגזימה או צריכה סבלנות כדי שאקבל בסוף את מה שמגיע לי, אבל אני חושבת שחיכיתי יותר מידי.

אטיוד5

Active member
../images/Emo45.gif

אם את עושה אותה עבודה שהוא עשה - דירשי לקבל את אותו שכר אם את חושבת שאת עושה את העבודה הזאת לא פחות טוב ממנו.

אטיוד5

Active member
בהמשך למה שכתבה לך מוסקט

כשמסרבים לך, האופציה היחידה שלך היא לבקש מכתב המלצה למקום העבודה הבא. אבל כדאי מאוד שזה יהיה מגובה. לא עוזבים או מאיימים/רומזים לעזוב לפני שבאמת יש אלטרנטיבה. האם יש לך? את יכולה לשאול דוגרי מדוע מקדמים אותך בתפקידים ומטילים עלייך יותר אחריות אבל לא מתגמלים. באשר ל"מצב החברה" תשאלי את הבוס אם המצב הזה גם מתבטא בשכר שלו עצמו *ואיך ובכמה*, ואם מצב החברה היה בכי רע כבר שבע שנים, איך זה שהיא לא קרסה עדיין.

למעלה