צריכה עידוד...

L i R o N u S h

New member
צריכה עידוד...../images/Emo4.gif

נכשלתי בשתי טסטים.. ואני יודעת שזה עדיין לא נורא.. אבל משום מה משיעור 20, התחלתי לא לאהוב לנהוג.. ממש אין לי חשק להתקשר מחר למורה שלי כדי שייקבע לי עוד טסט.. ואני חייבת- אני לא רוצה לאכזב את ההורים שלי ששילמו כ"כ הרבה.. יש לי הרגשה חזקה שאני ייכשל.. הלחץ גובר עליי.. וחוץ מזה, אצל המורה שלי כל התלמידים עוברים בטסט הראשון או השני ומקסימום השלישי.. צלחיץ אותי הקטע הזה שאני לא יעבור את הטסט השלישי.. כ"כ אני לא רוצה לחזור לנהוג.. אני ממש מפחדת ששכחתי איך נוהגים בכלל.. איך אני משנה גישה...? אוף אני רוצה לעבור בשביל לסיים עם הסיוט הזה..
זהו, סתם רציתי להוציא...

ורד20000

New member
גם לי זה קרה

ובסוף עברתי רביעי..אל תדאגי יהיה בסדר זה סתם רישיון ולכולם יש אותו ואני בטוחה שגם לך יהיה בקרוב מאוד..לא צריך לקחת את זה קשה ולהיות בדיכאון מזה זה לא חשוב

logg0

New member
אין מה לעשות..

הבאסה זה חלק מתהליך הוצאת הרישיון. יהיה בסדר!!!! תחשבי כמה תשמחי אחרי שתעברי טסט.

אני אספר לך מה היה לי... ==>

בטסט הראשון שלי ניגשתי אחרי 35 שעורים, לא הייתי כ"כ מוכנה אבל זה פשוט היה לחוץ לי כזה.. לא יודעת. עשיתי את הטסט, והטעות היחידה(!!) שהייתה לי, היא שפיקששתי בחניה, פעמיים, והוא פשוט הכשיל אותי!!! את קולטת? זה היה כ"כ מעצבן. ותאמיני לי שאני כ"כ מבינה את זה, אחרי שנכנשלים בטסט קשה לחזור לשגרה.. קשה פתאום לחזור לשעורים אחרי שאת יודעת שנכשלת. יש לי המון חברים שעברו ראשון, שאמרו לי שהם לא יודעים איך הם היו מסוגלים להתמודד עם הכישלון. אבל הייתי חזקה. אמרתי לעצמי.. בטח אני אעבור שני. למרות ש 2 חברים שלי עוד בהתחלה אמרו שאני עוברת או ראשון או שלישי. הייתה להם הרגשה. בכל מקרה, המורה שלי אמר לי "את ככה קרובה לעבור". בטסט השני הייתה לי פשוט נפילה. עשיתי את כל הטעויות האפשריות. רציתי למות.. לא ידעתי מה לעשות עם עצמי.. 2 כשלונות. הגעתי למצב שחשבתי שאני בחיים בחיים לא אעבור. קינאתי באנשים שהתחילו ללמוד הרבה אחרי וכבר יש להם רשיון. אבל את יודעת.. לא איבדתי תקווה. התחלתי להתדרדר בנהיגה ולחפף ולנהוג מהר מדי וכאלה. חברה שלי שיש לה רשיון באה איתי לשעור נהיגה ואמרה לי שאם אני אמשיך ככה אני לא אעבור. מאז התחלתי לקחת את עצמי בידיים והמורה שלי אמר לי שהוא פשוט המום עד כמה גדול השינוי שעשיתי. בטסט השלישי כבר הרגשתי ממש מוכנה, ולמרות הכל היה לי חשש שאני אכשל. שכן שלי נתן לי כדור הרגעה חלש כזה, לקחתי חצי כדור לפני השינה, ישנתי המון שעות, התעוררתי, אכלתי ובבוקר לקחתי את החצי השני. זה השפיע עליי ממש טוב, ועברתי טסט שלישי!!! =]]] קיצר.. תהיי אופטימית. אני מבטיחה לך שאת תעברי. פשוט אל תגשי לפני שאת מרגישה מוכנה. יהיה בסדר.. :) יש פה בפורום באיזשהו מקום גם אחלה טיפים לפני הטסט, תציצי בזה. בהצלחה

Mr Fender17

New member
למה זה מזכיר לי את עצמי?

חמודה תקשיבי בסוף באמת שכולם עוברים.. וגם אחרי שעוברים מרגישים הקלה ענקית.. אפילו יהיה חסר לך הקטע של המתח לפני הטסט. היה לי אותו סיפור. גם עברתי טסט 3. הייתה איתי בטסט ה-1 ידידה שלי.. בלונדינית כוסית :\ עברה טסט 1 אפילו שלא הגיע לה בכלל.. והתעצבנתי מאוד. אני קיבלתי ברקס אז חפיף. טסט 2.. נסעתי בסבבה פתאום לא הבנתי מה קורה לכביש, התפרצתי לכיכר ו.. ברקס! :].. עוד כישלון לאוסף... אחרי הטסט ה-2 קיבלתי דיכאון רציני כבר היה נמאס לי מנהיגה.. לקחתי חופש של איזה 3 שבועות.. אחרי זה התקשרתי למורה שלי.. הוא קבע לי טסט לעוד שבוע. טסט 3- איך שנכנס הבוחן קלטתי ת'מורה שלי, פתח עיניים. הבנתי שקיבלתי את הטסטר הכי הכי במשרד הרישוי. טוב, אין מה לעשות.. נסענו.. אחרי איזה 10 דקות הוא אמר לי "אתה לא מתייחס למראה העליונה".. אמרתי לו שאני מתייחס, המשכנו.. אחרי זה לא הצלחתי חנייה אבל תיקנתי מצוין. בקיצוררררר.. עברתי!! כמה שלא האמנתי שאני יכול בכלל לעבור אז עברתי! -- אסור להתייאש -- בסוף עוברים.. מקבלים רישיון.. קונים מערכת לאוטו.. מכינים דיסק של מוסיקה יפה, כל אחד והטעם שלו.. שמים במערכת, פותחים חלון, יד על החלון.. קונים ריפודים חדשים וזהו. יש רישיון. (עוד חודשיים למלווה סעמק) 321489800.. דברי איתי באייסי.

חחחחחח../images/Emo6.gif ../images/Emo6.gif

את מדברת כאילו מינימום נפלת לסמים... ואז יצאת
אגב לי היה בטסט הראשון פיקשוש פי 1000 יותר קטן ממה שהיה לך ועדיין נכשלתי- ועוד מה שהיה כתוב בטופס בכלל לא מה שקרה..

תראי, ../images/Emo110.gif

אני גם עברתי טסט שלישי... ואני גם כמוך אחרי השני נכנסתי ללחצים, עברתי תאוריה ראשונה, ואחרי שנכשלתי בשני נכנסתי לסרטים של "וואי אם אני אכשל שוב ושוב ואצטרך להוציא טופס ירוק חדש" וזה.. אי אפשר לעודד אנשים אחרי טסט, זה בדוק, את רציכה יום-יומיים להיות בדכאון שלך עם עצמך - ואז את תביני לבד שזה לא סוף העולם, ויש לך עוד הזדמנות. הדבר הכי חשוב שקורה כשאת נכשלת בטסט - זה שאת מפנימה את הטעויות שלך שם (ז"א, על מה שנכשלת) הרה יותר טוב מכל דבר אחר שתעשי.. אז נכון, זה מבאס - אבל כל עכבה לטובה. קחי את עצמך בידיים, תחשבי למה נכשלת בשני הטסטים הראשונים ותפנימי את זה, תעשי 2-3 שיעורים, תעבדי חזק על מה שלא הלך לך טוב, ויהיה סבבה. אם הגישו אותך כבר לטסט, זה אומר שאת מוכנה.. לא צריך יותר מזה. תדברי עם המורה שלך, תעשי כמה שיעורים כדי לתרגל, תגיעי לטסט כשאת עם ראש נקי ול-א לחוצה, ויהיה טוב. שיהיה לך בהצלחה

mikeyy

New member
דרך אגב-- לכל מי שכבר עבר

אני עוד מעט עושה טסט. יש לך טיפים, ז"א דברים שעליהם יכולים להכשיל אותי שעליהם אתם נכשלתם?.. כמובן שלנהוג כמו שצריך, כמו שלמדנו עם המורה, אבל בכל זאת.. דוגמא: לעשות חניה טובה חח, להאיט במעברי חצייה/בכיכרות, להעביר רק כשצריך להילוכים המתאימים וכו'.

G e o r g i a

New member
שים ../images/Emo23.gif

טוב לפניות (חד סטרי, דו סטרי). כשאתה מתחיל את הטסט תזכיר לעצמך לשים לב לזה. לפעמים אתה פתאום שוכח מזה. תשתדל לא להיצמד לשום צד יותר מדי, להאיץ בזמן מעבר נתיבים, לשים לב טוב למראות, ו...לנהוג טוב, כמו שאתה יודע. כל הדוגמאות שנתת זה דברים שאתה אמור לדעת לעשות טוב. ברור שצריך לעשות אותם טוב בטסט. לא יבקשו ממך לעשות שום דבר שלא למדת. זה דבר שלפעמים מלחיץ - שפתאום תתבקש לעשות איזה משהו שלא התנסית בו. אתה פשוט צריך להראות שאתה נוהג טוב, כמו שלמדת. את הלחץ תשאיר במושב האחורי. הוא לא יועיל. בהצלחה :]

c nd e

New member
אם כבר דיברת על חנייה, אז..

בטסט שלי נהגתי מעולה, ממש רמה מצויינת שאפילו בשיעורים לא נהגתי ככה. זה היה בערך 15 דקות. הוא אמר לי לעשות חנייה, ועשיתי אותה, חניתי בערך 50 ס"מ מהמדרכה (בכוונה כתבתי יותר מ-40), כלומר ממש רחוק מהמדרכה, אבל חנייה ישרה. ידעתי שהחנייה לא משהו. עוד שנייה הייתי אומר לו שאני רוצה לתקן. בדיוק הוא אמר לי "סע". כ"כ שמחתי ובסוף עברתי. לעניין שלך: תנהגי הכי טוב שאת יכולה, כמו בשיעורים, רק כך תעברי!

L i R o N u S h

New member
אממ בטסט הראשון נכשלתי על

כל מיני טעויות.. בטסט השני נכשלתי על טעות ממש ממש מפגרת- על תמרור עצור..! היה לי עצור אבל לא היה קו עצירה, ואני מרוב הלחץ עצרתי ליד התמרור במקום בשדה ראייה.. אז כשאתה רואה תמרור עצור בטסט, אני ממליצה לך לחשוב טוב טוב מה אתה צריך לעשות.. חבל להכשל בגלל שטות כזאת.. בהצלחה..!

G e o r g i a

New member
גם אני נכשלתי כבר שני טסטים../images/Emo10.gif

אתמול היה לי שיעור ראשון אחרי הטסט השני (שנכשלתי בו על טעות אחת דבילית! אוף). אני ממש מפחדת להיכשל גם בטסט הבא שיהיה בתחילת החודש הבא כנראה. להיכשל שני זה באסה אבל עוד איכשהו בסדר... אחרי השלישי, במידה ואני אכשל, אני אהיה ממש מאוכזבת ומיואשת. נקווה לטוב...
ואל תדאגי, את לא שכחת איך לנהוג. לא נהגתי 12 יום, ואחרי דקה באוטו הכל חזר. אז אולי לא תנהגי מעולה כמו לפני הטסט, אבל שיעור אחרי זה תנהגי ממש טוב.

L i R o N u S h

New member
תודה רבה לכם אנשים...!!

ממש עודדתם אותי..! טוב לשמוע סיפורים על אנשים שהרגישו סבדיוק כמוני ובסופו של דבר עברו.. יום ראשון המורה שלי ייתן לי תאריך לטסט...!

למעלה