צריכה עידוד ויעוץ

צריכה עידוד ויעוץ

שלום, אני בהריון ראשון עם תאומים שבוע 26+6 לאחר טיפולים . אחד העוברים קטן יותר והתגלה אצלו ( לפני כשבועים )העדר זרימה דיאסטולית בחבל הטבור . לפי הבנתי לפני שבוע 28 לא מומלץ בכלל לילד מפאת החשש לגרום נזק לשני העוברים 1. האם למשהי היה מקרה דומה שהסתיים בסוף טוב ??? 2. מנסיונכן מה הסיכויים שיצאו שני ילדים בריאים ללא סיבוכים התפתוחתיים בעתיד במקרה של לידה בשבועות מוקדים (28-29)?? 3.אני כנראה התאשפז במחלקה להריון הסיכון גבוהה והילדים "יבלו" בפגיה איזה בי"ח מומלץ יותר בלינסון או תל השומר? ( אני גרה בפ"ת ). הדילמה כל כך קשה מאחר ואנו צריכים להתחשב בשניים ,עובר אחד תקין שמתקדם יפה לגיל ההריון ואילו עובר שני שנמצא במצוקה
מה הסיכויים לעומת הסיכוניים ?מה עושים ???
מהאמא לעתיד שצריכה עידוד ועצה טובה

מבינה מאוד את הקושי שלך. ../images/Emo201.gif

בני נולד בשבוע 26+4, בעקבות רעלת. הזרימות שלו היו גרועות ושכבר לא היתה ברירה מכול הבחינות ילדו אותי. אם תצליחי להגיע לשבועות 28 ויותר יהיה טוב יותר. אבל בשבועות שאת נמצאת יוצאים גם ילדים מקסימים ובריאים. לדעתי שני הפגיות שציינת טובות. תיתאשפזי באזור בית החולים הקרוב לביתך. ולדעתי כבר להיות בביקורת צמודה[אשפוז] זה הריון יקר.שיהיה בהצלחה. ותעדכני.

מאחל לך שתמשכי עד שבוע 36 לפחות

ושהילדים לא "יבלו" בפגיה. אבל לשאלותיך- קודם כל- אי אפשר להעדיף פגיה זו על פני השניה ממגוון סיבות. 1. את לא יודעת מה הילדים יצטרכו במהלך השהות- ולכן את לא יכולה לדעת באיזה אספקט של בית החולים ושל הפגיה להתרכז. 2. אם תבחרי פגיה לפי כוח האדם- מה יקרה אם יהיה עומס אדיר דוקא אז? ומה יקרה אם האדם הספציפי המומלץ יהיה בחופש כלשהוא דוקא אז? 3. אנחנו לא יודעים בדיוק איזה ציוד יש לכל פגיה. אנחנו יודעים מה אנחנו תרמנו להם- אבל בתכלס- בני כמה האינקובטורים או המנשמים ואם יש להם מחסור? אין לנו תמונה כוללת. 4. לדעתי- הדבר החשוב ביותר הינו הקירבה הביתה- גם כדי שתוכלו לשהות בבית החולים כמה שיותר עם קפיצות להתרעננות וגם אם חו"ח צריך להגיע מהר- שתגיעו מהר. בנוגע לבריאות- אלוהים גדול. אני מכיר ילדים שבוע 23 שהם נהדרים יחסית, ואני מכיר שבועות גבוהים מאוד שסובלים מבעיות. הסטטיסטיקה ברורה (ואפשר לראות אותה באתר שלנו)- אבל היא לא קובעת. הקיצר- שיהיה בהצלחה ונקווה שכל השאלות יהיו לריק...

ברוכה הבאה../images/Emo24.gif

צר לי על הלחץ הנורא שאת נמצאת בו, אני מבינה אותך מאוד.
אני אמא לתאומים שנולדו בשבוע 25+3 בעקבות ירידת מים. היום הם בני 3, בריאים ומקסימים
. אני לא מתמצאת בבעיית הזרימה הדיאסטולית שהזכרת, ובטח שלא יכולה להתנבא או לתת הערכה לגבי סיכויים מול סיכונים שבהמשך ההריון במצבך כנגד הבאתו לסיום בלידה מוקדמת - זה תפקידם של הרופאים (וגם הם לא יוכלו להתנבא, מקסימום ייתנו לך סטטיסטיקות). אני יכולה לאשר, לצערי, שלידה בשבוע מוקדם כפי שאת מתארת מובילה לשהייה ארוכה ורצופת סיכונים בפגיה, ומעמידה את הפגים בסיכון לבעיות התפתחותיות מאוחר יותר. אמנם אנחנו ההוכחה לכך שיש גם סיפורים שמסתיימים בטוב, אבל גם אצלנו חווית הפגיה היתה לא פשוטה, ובעקבותיה גם באה תקופה ארוכה של בדיקות, מעקבים, טיפולים והרבה חוסר וודאות. לגבי הפגיה - אנחנו בוגרי תה"ש, ואני אסירת תודה ומלאת הערכה לצוות הרפואי והסיעודי שם. אין לי דרך לומר לך מה יותר טוב כי את בילינסון (שניידר?) אני לא מכירה אישית. המלצתי לך היא לבחור בפגיה הקרובה יותר למקום מגורייך, זה יקל עליך מאוד את תקופת השהייה בפגיה, ושתי הפגיות נחשבות לטובות. אני שולחת לך ולתאומים שלך שלל אנרגיות חיוביות ומחזיקה לכם אצבעות, ואני גם מצרפת תמונה עדכנית של הארנבונים שלי (מפורים) כי אני בפגיה שאבתי המון עידוד מתמונות של פגים בדימוס שהיום הם ילדים מקסימים ובריאים. בהצלחה ותעדכני!

מבינה את מה שאת עוברת

גם אצלי בהריון האחרון,תאומים, התגלו זרימות לא טובות אצל אחד העוברים, הקטן יותר. הייתי במעקב צמוד ובסופו של דבר הייתה ירידת מים בשבוע 29. "בילינו" כחודשיים בפגיה באסף הרופא. כיום יש לי בבית שני תינוקות חמודים להפליא, בני כמעט 7 חודשים, שביינתים, טפו טפו טפו, הם בריאים ומתפתחים בסדר. ומקוהה שזה רק ימשיך כך.... מאחלת לך המשך הריון ארוך ותקין, וכמובן מעקב צמוד. פגיה - הכי נוח שתהיה באזור המגורים. אני מצרפת תמונה שלהם, נכון ללפני שבועיים. בהצלחה!!! רותי

../images/Emo24.gifמאחלת את הטוב ביותר האפשרי.

אני אמא לאיתן שנולד בשבוע 27+6,בן שבע ושבוע,סיים כיתה א',ילד נבון וחמוד. (וגם של להב שנולד בשבוע 33+6 בן רבע לארבע)

iritki

New member
ברוכה הבאה

אני אירית, 21, פגית שבוע 25 .... אני רואה שקיבלת הרבה דוגמאות טובות וטריות יותר משלי ומקווה שאת מתעודדת מהן. בנוסף ממליצה לך ללכת על מה שקרוב לבית - שניידר פגיה מצוינת (גם אני הייתי בה, למרות המגורים בת"א.) מחזיקה אצבעות לבריאות !

גם אני עברתי את זה

לאחר אשפוז של 6 שבועות, ילדתי באופן יזום בשבוע 34 שני ילדים, בהפרש משקלים עצום. "הגדול" שקל 1750 והקטן שקל 1050 גרם בלבד. היום הם בני 4.5, ילדים בריאים ונפלאים.
אני ממליצה מאוד על המחלקה בתל השומר, שידעה לנהל את ההריון הסופר-מסובך הזה בחוכמה רבה, וגם על הפגייה. אם תרצי עוד פרטים - במסר.

לא פשוט

בהריון עם בני איתן (נולד בשבוע 28, 818 גר'), היתה לי בעיה בזרימות, היתה הידרדרות עד להיעדר זרימה דיאסטולית וכשהחלו זרימות ברוורס יילדו אותי מיד. איתן אכן נולד קטן לגיל ההריון. היום הוא בן שלוש וארבעה חודשים, מלבג מימדיו הקטנים הוא מפותח היטב
, עליז ומאושר, אם כי הדרך לא היתה פשוטה. אין לי נסיון עם תאומים ולא עם הפגיות במרכז הארץ (אנחנו בוגרי סורוקה). אבל איני מבינה מדוע אינך באישפוז כבר עכשיו? היעדר זרימה דיאסטולית מחייב שמירה, מנוחה ומעקב צמוד. מאחלת לך המון המון
בהמשך הדרך ההריונית ובפגייה.

lifelner

New member
פגיה מומלצת

שלום לך. אני ילדתי את מאיה ויונתן בשבוע 31. אושפזתי ל 10 ימים במחלקה להריון בסיכון גבוה(עקב התקצרות צוואר רחם ופעילות רחמית) , אחרי 10 ימים הקטנים רצו כבר לצאת החוצה.....מאיה ויונתן נולדו שבוע 31 לפני האשפוז הרופא שלי השכיל לתת לי זריקות להבשלת ריאות העוברים. חשוב מאוד!!! חשוב לסחוב כמה שיותר, לעבור את סף ה 30 שבועות. המערכות החשובות בגוף העוברים נוצרות עד שבוע זה. ילדתי את מאיה ויונתן בבית חולים תל השומר. הם אושפזו כחודש וחצי בפגיה. ממליצה בחום על הפגיה הזו. הרופאים, האחיות, העובדת הסוציאלית כולם אנשים מקסימים

עדכון

קודם כל תודה
בהחלט הצלחתם לעודד אותי . אתמול הינו שוב אצל הרופא למעקב ונראה לצערי שהפער בנהם רק גדל 1300 לעומת 611 גרם
ולכן ביום ראשון אני מתאשפזת בבלינסון . אשתדל לעדכן שוב כשאוכל . שבת שלום .

למעלה