צריכה עזרתכם

צריכה עזרתכם

הכרתי את בעלי לפני 4 שנים, שנינו היינו גרושים+ילד מנישואין לא מוצלחים. הבן שלו בן 11 היום ושלי בן 8. מה לומר? הכל התחיל יפה, הסתדרנו והוא העריץ אותי (הבן שלו, כמובן)...אבל מאז שהחלטנו שאנו נישאים, הוא התהפך. ניהלנו המון שיחות, יחד ולחוד, עם הילדים, איתו לבד, עם בני ואיתו בלי הבעל וכו', ועד היום, המצב רק מחמיר. הוא לא מוכן לקבל את זה שנישאנו, ומאשים אותי תמיד בגניבת האבא שלו, בזה שאני רעה והוא לא מוכן להישאר איתי ללא אביו, הוא גם דורש ומחזיק בדעה שמתישהו אביו ואימו יחזרו להיות יחד, ועושה הכל(אני כבר מפרטת), כדי שאביו יאבד את האמון שלו בי, ייאבד את אהבתו אלי, ויחשוב שאני רעה, תככנית ואיומה. הוא אומר תמיד שהבית בו אנו גרים שייך לו, כי אבא שלו קנה אותו ורשם אותו על שמו בלבד. הוא אמנם גר עם אימו בקיבוץ קרוב ליישוטב שלנו, אבל בכל פעם שמגיע הביתה, הוא נותן לאביו להרגיש שאני לא מקבלת אותו. אני מאוד משתדלת, (כמובן שעכשיו זה הכי קשה, כי ההתנגדות שלו בולטת לעין), לחבק ולנשק אותו מידי פעם, משתדלת לא לדבר איתו יותר מידי כדי שלא יגיד שחקרתי אותו או שהצקתי לו (ככה הוא טוען המון), משתדלת לא לגעור בו על קלקול או שבירת דברים, על הרצון שלו לשלוט במחשב, בסוני פלייסטיישן ובאיזור הטלויזיה שנמצאים בחדרו של בני, הוא מתאמץ להשפיל את בני תמיד, שהוא "דביל", מלשן, פחדן, לא מתנגד לי ומתנהג כמו תינוק, טוען שבימים שהוא נמצא אצלנו, רק הוא "שולט בכל" כי זה "הבית שלו ולא שלנו.....וכל מיני דברים כאלה. בעלי שומר שבת, והוא מתנגד לכך שיילך לבית הכנסת, ועושה קונצים בכל פעם שאנו מנסים לעשות קידוש, הוא בורח מהבית על כל הערה שלי או כל ביטוי ממני שלא מוצא חן בעיניו, מקלל ואומר לי ש"מי את בכלל שתגידי לי איך להתנהג" , "אני אראה לך ואספר לאבא שלי"....וכל מיני התבטאויות כאלה. השבת האחרונה, היה מקרה ששבר את גב הגמל, והחלטתי שאני לא רוצה לחיות יותר בקרבתם של בעלי ובנו, מפני השהעניין נראה חסר תכלית: ביקשתי משני הילדים, לא להוריד תוכנות "איי סי קיו" ו"אימיול" מפני שגרמו לוירוסים במחשב, או שהם דיברו לא יפה עם חברים, ולמרות שהערתי לו על כך, הוא התעלם מדבריי, נכנס לחדר, ובעודי בסלון עם הבן התינוק, הוא ניסה לשכנע את בני, להוריד את התוכנות לרבות בקשותיי. הוא אמר לו: הנה בוא תוריד ולא נגלה. כשהתקרבתי לחדרם, שמתי לב שהם מתעסקים במחשב בשקט רב, וניגשתי לראות שהכל בסדר (בכל זאת, הם רעשנים ונדהמתי מהשקט), וראיתי שהוא מנתק את המחשב ומנסה להסתיר מה שהוא עושה. שאלתי באסרטיביות למה הוא עשה את זה ואמרתי שנפגעתי שהוא ממרה את פי ועושה משהו שאני לא מרשה. הוא התחיל לצעוק ולקלל ואמר שאני סתם מגעילה ושהוא יראה לי מה זה. ברח החוצה וישב בחוץ לחכות לבעלי שיחזור מביהכ"נס. זה מה שקורה בכל יום שישי שהוא מגיע. על כל פיפס שלי, הוא מחליט "להראות לי מה זה" והוא בורח החוצה ומתסיס את אביו. רוב הזמן אני מנסה לייפות את העניין עם אביו ולא תמיד מגלה לו על התנהגותו האלימה של בנו, ועל המניפולציות שהוא עושה, וגם השבת נהגתי כך, ופחדתי ששוב יריב איתי. הפעם הוא תמך בי, כי בנו הקדים אותי וסיפר שקילל כי "הרגזתי אותו". אני כבר לא יודעת מה לעשות מצד אחד, אני מנסה להזדהות עם הרגשתו, אבל קשה לי כל הזמן לוותר. מצד שני, בני בן ה-8, מתחיל להיכנס לתיסכולים ולדיכאון וכבר לא רוצה לגור באותו הבית בטענה ש"נמאס לו שזה לא הבית שלו ושתמיד מונעים ממנו להרגיש שייך כי לבן של בעלי יש קפריזות כאלה ואחרות. מצד אחר, גם אני רוצה שיאהבו אותי, גם בלי הצורך להתנצל על כל מילה שלי וכל הערה. גם שאני לא מעירה ולא מדברת בכלל, הוא מוצא סיבה להעליל דברים וזה קשה. אני חייבת לציין, שאימו של הילד, חיה בזוגיות (ללא נישואין שניים) עם גבר אחר, הביאה איתו ילד נוסף, ולאחרונה הם נפרדו. עכשיו הילד "בטוח" שההורים יחזרו אם ידאג שאני "לא אגור יותר עם אבא שלו". הוא חושב כך, כי הוא ילד.........לא רוצה להכניס מחשבות רעות שאימו מאביסה את מוחו התמים ברגשות כאלה ואחרות, לא רוצה להיכנס לזה בכלל). מה עושים? אין לי עם מי לדבר וכל שיחה בנושא עם בעלי, נגמרת בצעקות ומריבות.

ואוו...סיפור לא פשוט בכלל

אבל אין ספק שאי אפשר לשתוק יותר וגם לא לחכות ל"מכה הבאה" את צריכה למצוא יום טוב בינך לבין בעלך, כשהילדים ישנים. להגיד לו שאתם צריכים לדבר. לבוא ברוח טובה ובנימה חיובית ולעלות בפניו את כל הבעיה. ההתחצפויות שהוא מוכרח להיות זה ששם לילד גבולות. זה לא משהו שאת צריכה להתעסק בו. ההמרדה, ההתנהגות נגד הבן שלך ועוד. לדעתי התגובה של האב צריכה להיות מאוד תקיפה בנושא הזה. ההורים לא התגרשו לפני 5 דקות והילד צריך להבין שהם לא יחזרו בלי קשר אליך. אבל - בלי קשר לזה. דעת בן זוגך צריכה להיות מוחלטת וחריפה נוכח העובדה שאף אחד לא יורשה לדבר לאשתו בצורה שכזו. אף אחד לא יורשה לזלזל באשתו בבית שלה(!) כן, שלה! אף אחד לא יורשה להתחצף אליה. ואף אחד לא יכל לצפות לעשות את זה ולצאת בלי עונש. זה הבסיס לכל הורות לטעמי. שיהיה מאוד ברור לילדים שלא אמא ולא אבא מוכנים שידברו לבן הזוג שלהם לא יפה.

הבעיה היא לא הילד -

אל תגידי לי שהיתה לך בעיה "לטפל" בילד בן 11 אם היתה ניתנת לך יד חופשית
, הבעיה היא האבא שלו - איכשהו יצא שאת והילד מיניתם אותו לשופט ביניכם. הילד לא מוכן לבלות איתך זמן בנפרד מאביו? מצויין - מעכשיו הוא הולך איתו לכל מקום, גם לבית כנסת ואבא שלו אחראי לטפל בו, לא את - ההצגה הזאת של "משפחה" חייבת להיפסק.

לנושנוש

New member
../images/Emo45.gif אכן, לבעלך הפטרונות

אם הוא לא "יגן" עליך בתקיפות וישים גבולות לבנו לא יהיה סוף טוב לסיפור. אני באמת ממליצה לך להפסיק לחנך את בנו במצב הזה. שאביו יתעסק איתו. אולי אפילו שתהייה לבן של בעלך נקודת מחשב משלו (יש יד שניה בזיל הזול) ושם הוא יעשה מה שבא לו. הסבירי לבן זוגך שאת רוצה מאוד להיות לסוג של אמא גם לבנו, אבל מכיוון שהוא לא מציב לו גבולות את לא תוכלי לעשות את זה בנתיים. כרגי את רוצה להגן על עצמך מסטרסנוסף ובמיוחד על הבן שלך שאין נקודת מבט של מבוגריםעל המצב ויכול להיות שהוא מרגיש ממש לא טוב עם המצב. תדרשי ללכת ביחד ליעוץ הורי והסבירי שזוגיות שלכם נימצאת בסכנה ממש. כל המצב נישמע מאוד מטיש עם פוטציאל לשחיקה זוגית מהירה. מקווה שתתגברו על המצב

czar

New member
רק עזרה מקצועית, רק.

אף אחד מאיתנו לא ממש יכלו לעזור ב"מלחמה" עם ילד בן 11, רק פסיכולוג ילדים מומחה.

מריוס זכריה

Member
מנהל
הפתרון הוא חיזוק הקואליציה בינך לבין בעלך

הבעיה העיקרית מופיעה במשפט האחרון שלך: "כל שיחה בנושא עם בעלי, נגמרת בצעקות ומריבות". מאחר ולא ציינת שיש בעיה עקרונית ביחסיך עם בעלך, אני מניח שהם טובים. מאחר וכך, הסיבה ששיחות על בנו של בעלך נגמרות בצעקות ומריבות נעוצה אולי ב"איך". מאחר ונראה שאת סובלת המון, אין ספק שאת אןגרת ואוגרת סבל ועצבים, ועד שאת כבר מדברת על זה עם בעלך, את כבר כל כך מפוצצת שהוא תופש את זה כאילו את יוצאת נגדו ונגד בנו. הפתרון הוא בשיחה/ות רגועות, לא כשאת במצוקה. לא שיחות שמאשימות, אלא שיחות של שיתוף בקושי שלך - שהוא, דרך אגב, גם קושי עצום של הבן שלו (ושלך), ולטובת כולם העניין צריך להפתר בשלום. לכן: תאגרי פחות כעס, על ידי כך שתרשי לעצמך לשים יותר גבולות לילד הזה. מותר לך לעצור התנהגויות פוגעניות או מזלזלות שלו,. ובלבד שתעשי את זה בצורה מכבדת! אני יודע שזה קשה, אבל זה הכיוון. וכשתאגרי פחות כעס, תוכלי לדבר עם בעלך באופן יותר רגוע. אם כבר טיפול, הייתי הולך על טיפול משפחתי, אם כי גם טיפול זוגי של שניכם יכול לעזור בעניין הזה של חיזוק הקואליציה ביניכם. ובכל מקרה, זה הכיוון, וזה יכול לקרות רק בטוב - לא בצעקות. מריוס

רק בעלך אחראי! ודרושה תגובה תקיפה!

בגלל שבעלך לא טיפל בבעיה כשהיתה עוד קטנה, היא גדלה למימדים כאלה... עם כל הסימפטיה את צריכה לדרוש בנימוס אבל בתקיפות בלתי מתפשרת מבעלך לטפל בבנו. אני מכיר מקרה כמעט זהה... הילד ההוא 'נרגע' רק אחרי שאביו לקח אותו לשיחה קשה ואמר לו "לא כדאי לך לאלץ אותי לבחור בינך לבין אשתי... אתה עלול להיות מופתע מהבחירה שלי". הילד חטף הלם... ואכן נרגע ועבר שינוי רציני.

itamarnt

New member
המקרה שלך הוא לא קשה במיוחד ולראייה - התשובות

שקיבלת: הן קצרות, ממוקדות ואני מסכים עם כל אחת מהן. אכן הבעייה העיקרית, לדעתי, אינה הילד אלא אביו, והגיבוי שאביו נותן לך. כדאי שתנהלו (את ובן-זוגך) שיחה בעניין ושתגיעו לכלל החלטה שהוא מטפל בילד שלו ואת בשלך כשכל אחד נותן גיבוי לאחר. הבית הוא שלך כמו שהוא של האבא והילד הוא אורח בבית. אהבתי במיוחד את תגובתו של שמנדוז לגבי תגובת האבא לידי ווההפתעות שבדרך...אל תמשיכי להסכים למצב - את עלולה לאבד גם את הבן שלך בדרך זו - וחבל! עדיף ךף להבהיר לבן זוגך כי "העסקה" בניכם עלולה להתפוצץ אם לא תטפלו בה כנדרש. בהצלחה איתמר

אתם צודקים, אבל למרות הכל

אנחנו מדברים ותגובתו של בעלי שאני חוזרת על עצמי, שנמאס לו לשמוע, ושבנו הוא "בנו" והוא הכי חשוב לו בחיים. הוא טוען שאני מקנאה ביחסים שלהם..................... מה עושים עכשיו? לגמור את היחסים? התייאשתי

נו בוודאי,

כל זמן שאת דורשת ממנו "לחנך" את בנו, זו התשובה שתקבלי. כי מה שקרה זה שלקחת על עצמך, לגמרי בהתנדבות, תפקיד שאף אחד לא הטיל עלייך - לטפל במשפחה של בעלך. הגיע הזמן שתביני שבלי התמיכה שלו אין לך שום סיכוי - הרצון שלך להיות האשה הקטנה והמושלמת בשבילו ולאחות עבורו את משפחתו הקרועה ראוי לכל שבח, במצב הענינים הנוכחי ליומרה הזאת אין שום כיסוי. אז תעזבי, שחררי, ממחר הילד הוא אורח אצלך והוא מתנהג בנימוס, כפי שמצופה מאורח - יש בעיה? שאבא שלו יטפל בה, לא את.

אבל זאת כל הבעיה. הילד לא מרגיש אורח.

הילד מרגיש בעל הבית. הוא גם אומר לה כל הזמן שזה הבית שלו כי אבא שלו רשם את הבית על שמו. לא נראה באופק שהילד הולך לשנות את דרכיו ולהתחיל להתנהג בנימוס. אז מה היא תעשה בינתיים ? זה לא פשוט לחיות עם ילד מקניט ומציק. במיוחד שלא מדובר בתקופה מוגבלת, אלא הם חיים שם דרך קבע. נוסף על כל זה גם האבא לא מטפל בילד שלו. הוא הרי מאשים את אישתו שהיא מקנאה ביחסים הטובים שיש לו עם בנו. אז מה יש לעשות במקרה כזה ? לא הייתי רוצה להיות זה שממליץ להרים ידיים, אבל אני לא רואה אפשרות אחרת.

קצת נסחפת, הייתי אומר

כולו מדובר בילד בן 11 - כשהוא עושה בלגן ושום הסבר או שיכנוע הגיוני לא עוזרים אז לוקחים אותו ביד וסוגרים אותו בחדר עד שאבא שלו חוזר. ואם לאבא שלו יש בעיה זה בדיוק הזמן לפתוח את הנושא - לא ב"צעקות ומריבות" אלא בהצגה ברורה ונחושה של איך הדברים הולכים לעבוד מעכשיו.

itamarnt

New member
בנוסף לתגובתו היפה של המדען -

עלייך לשבת עם עצמך ולהגדיר לך מהם הגבולות בהן את מוכנה לחיות בבית המשותף, מהם המעשים אותם את מוכנה לקבל ומה לא (מהו ה"קו האדום" שלך שמתחתיו את מוכנה לפרק את החבילה). לאחר מיכן - להסביר זאת לבן-זוגך ולדרוש ממנו לשלוט בבנו. שיטען מה שיטען, העיקר שיעשה. שימי לב: ילדים יכולים לפרק מערכות יחסים באשמת הוריהם ולא באשמת הילד. שהאבא שלו יעשה את חשבון הנפש שלו האם כדאי לו לפרק את החבילה או כדאי לו לקרוא את בנו לסדר. בתקווה שתמצאי את הכוחות לפעול איתמר

צר לי להגיד לך. כנראה טעית בבחירה.

אם לא בא לבלות את שארית חייך באומללות, קחי את הילד שלך ותעזבי. לא יודע כמה זמן לקח לך מרגע שהתגרשת ועד שהתחתנת עם החור הזה, אבל כנראה שזו היתה בחירה לא מוצלחת. מועד ב' לא היה מוצלח, אולי מועד ג' יהיה טוב יותר. בהצלחה.

גארוטה

New member
מאד מוזר בעיני

שילד בן 11 מתעסק בעינייני רכוש וירושה עתידית ודואג להבהיר לך שהבית שאת חיה בו שייך לו ורשום על שמו. העובדה שהוא העריץ אותך לפני שנישאת לאביו כשעדיין לא היוות איום על "רכושו" ושינה את גישתו אליך ב-180 מעלות היא הוכחה לכך שמישהו, או יותר נכון לומר מישהי, מלמד אותו ומדריך אותו, ולהתמודד עם ילד שמוסט נגדך הרבה יותר קשה. למרות שאת לא רוצה לחשוב בכיוון הזה, כנראה שאין לך ברירה, "האויב" הוא לא הילד, בוודאות.

יש בעיה גדולה וכנראה שאני עוצמת עיניים

בעלי יידע את הילד שהבית רשום על שמו, כבר מאז שהוא פחד ש"אגנוב את אבא שלו" עוד טרם נישאנו. מכאן הכל מתחיל. הוא תמיד מרגיש שאני ובני לא שייכים וכנראה נשאר לו הרעיון שקל יהיה לגרש אותנו. אני יודעת שזה אבסורד שאני בת 33 ופוחדת שילד בן 11 יהרוס את חיי. אבל בפועל זה מה שקורה. אני כנראה צריכה להציב עובדה לבעלי שזה או שעוברים למקום נייטרלי של "שנינו" או שאין יותר "שנינו".............. מה אתם חושבים? מצטערת שאני נודניקית, אבל אין לי למי לפנות

seeyou

New member
"הוא תמיד מרגיש שאני ובני לא שייכים"../images/Emo178.gif

הבעיה היא שגם את מרגישה אותו דבר. לדעתי הילד צודק-את המכשול לאיחוד מחודש אפשרי בין ההורים שלו לדעתי,את חייבת להבין דבר אחד שהוא(הילד) לעולם לא ירצה בך בסביבה וכן יהרוס את חייך . הילד הקטן יגדל וככה יגדלו הבעיות איתו האם בלי הבעיה הספציפית עם הילד היחסים עם בעלך הם תקינים? אם כן-אז תשני את הגישה שלך כלפי הילד תני לו לעשות מה שבא לו-תביטי בו כמו דרך חלון(הוא לא קיים) תשני את גישתך כלפיו מקצה לקצה אפילו שעולה לך על העצבים. עוד פרט חשוב שהרבה אנשים לא מבינים יש פיתגם שאומר:"If you cannot bite, never show your teeth." את רוצה להציב עובדה(אולטימטום) לבעלך? רק בתנאי שגם תוכלי לממש את האיום-אחרת
את תפסידי יותר. יוסי

מריוס זכריה

Member
מנהל
אף על פי כן!

קודם כל, יש בעיה אמיתית בבית שאתם גרים בו. אם הוא רשום רק על שם בעלך (ולא משנה מה הסיבות), ועוד בעלך טורח לומר זאת לבן שלו - הרי שיש כא מסר חד משמעי (לא מודע) שזהו לא בית משותף, ושאת אורחת. לכן, גם אמירות ברמה המודעת ש"זה בית משותף" נופלות מן הסתם על אזנים ערלות... אז נכון שזוג, בטח ובטח זוג בפרק ב', יכול לנהל את ענייני הממון שלו בצורה שאיננה לגמרי שיתופית. אחרי הכל, כל אחד בא כבר עם המשפחה הקודמת והנכסים וכולי. אבל צריך ליצור אווירה של ביחד, ופה בעלך נכשל. אני לא מאמין באולטימטומים, גם כש"האקדח טעון", כלומר כשיש יכולת לממש - כי אולטימטום הוא בעצם קרב כוחות. מי חזק יותר - אני או אתה? מי ישבר ראשון? מרגע שהוצב האולטימטום, כבר שניכם הפסדתם! נכנסתם למאבק כח שבו שניכם תפסידו. אחד מכם יכנע, והשני, שכביכול ניצח, יוגש לו חשבון בריבית בריבית בכל הזדמנות אפשרית - כך שנצחונו יהיה קצר מאוד. איך אפשר אחרת? רק מתוך שיתוף אמיתי. אני ממליץ לך לנהל מדיניות של שני עקרונות מקבילים: 1. אסרטיביות - לא לוותר בנושא של כבודך, ובעיקר ובזכותך לקבל את היחס המגיע לך מכולם - מהילד ומבעלך. 2. קירבה - כל מה שאת עושה במסגרת האסרטיביות, גם מול בעלך וגם מול הבן שלו, שיבוא מזווית של קירבה ואכפתיות אמיתית. עכשיון אולי תשאלי, "איך אני יכולה להרגיש אמפתיה לילד ששונא אותי, מקלל אותי, מציק לבן שלי, וכולי?" אז אני אגיד לך שאפשר ואפשר. תעמדי לרגע בנעלים שלו. תראי את העולם מהזווית שלו: הוריו נפרדו. אמו הקימה שוב בית ושוב נפרדה. אולי היא לא אישה קלה. אולי היא מסיתה אותו, אבל אם כן, זאת לא אשמתו! היא אמא שלו, מה הוא יעשה? הוא זקוק לקרבתה. אביו נשא אישה חדשה, שזרה לו. אולי היא תעשוק אותו, והוא לא באמת יודע מה קורה שם? וכולי וכולי. את יכולה לראות שהחיים מהזווית שלו הם מאוד מאוד לא פשוטים. חוץ מכל הצרות הללו, הוא מתחיל את גיל ההתבגרות. את עוד לא מכירה את הגיל הזה - אבל האמיני לי שהוא מאוד קשה למתבגרים ולהורים (שלא לומר להורים חורגים). אז אפשר קצת להבין אותו? עכשיו זה נכון שהוא תאורטית יכול להתנהג יותר יפה. אבל בגילו אין לו את הידע ןהכלים והבטחון והנסיון שיש לך. מה שיש לו זה שני הורים גרושים, עם בעיות משלהם. ואותך. מכל זה אני אומר: נסי לראות אותו בעינים קצת יותצר סלחניות. אל תוותרי על הגבולות שלך, אבל תציבי אותם מתוך אמפתיה למצבו. ואז יש סיוכי אמיתי שתחזרו למצב הראשוני - שתחזרו להיות בעלי ברית קרובים. מריוס

תודה לכולם על התשובות, העצות והתמיכה

רק עכשיו יצא לי לקרוא הכל, אני ובן זוגי בקושי מדברים מאז המקרה, הוא נפגש עם בנו לפני יומיים והם דיברו כנראה...............הכל נראה כרגיל. הוא לא משתף אותי, לא תומך ולא מדבר. פשוט מתעלם מעצם קיומי. קשה לי, אני בוכה בלי הפסקה.................. תודה לכולכם... שבת שלום

למעלה