צריכה עזרה.

sapirpir

New member
צריכה עזרה.

אני עושה באנגלית את ה-Project שלי על אופנה. ואחת מהשאלות היא.. למה פעם אהבו נשים מלאות ונשים רזות זה היה ממש לא יפה.. והיום זה ההפך.. כלומר, למה זה ככה ומה גרם לזה. ניסיתי לחפש מאמרים באינטרנט והאמת שלא מצאתי כלום. חשבתי אולי למישהי מפה יש מאמר להביא לי. תודה מראש :)

יש כמה סיבות -

1. אנשים שמנים או מלאים היו נחשבים עשירים כי היה להם מה לאכול, לא היה להם צורך לעשות שום דבר בגלל שהיו להם משרתים ואת הזמן העבירו ברביצה. העניים לעומת זאת עבדו בשדה או בכל עבודה ואכלו פחות טוב. כך שבעבר שומן = עושר. היום (בעיקר בארה"ב) שומן = עוני כי : בדולר אחד אפשר לאכול ארוחה בכל רשת פאסט פוד וזה בד"כ משמין יותר, כי ברשתות המזון האוכל הבריא הוא יקר יותר - מנסיון גרתי שם עד לא מזמן. לעומת זאת עם אתה עשיר יש לך הרבה יותר כסף לקנות מזון בריא ולהרשם למכון כושר לשיכור מאמן אישי וכו...כמובן שלמצב סוציואקונומי יש השפעה על החינוך ולעניים יותר אין את החינוך הנכון לתונה נכונה. 2. הנקודה הזאת נוגעת רק לנשים - נשים מלאות נחשבו יפות וסקסיות יותר בעיקר בגלל הדמיון של הבטן העגולה והרכה לבטן העגולה והרכה של מריה אמו של ישו. כך שאישה שהזכירה את אם בנו של אלוהים נחשבה סקסית יותר. הסתכלי על הציור של ונוס יוצאת מקצף הגלים - סמל היופי והנשיות בהתגלמותו- יש לה בטן עגולה ורכה כמו תחילתו של הריון. 3. זה נכון גם, רק לגבי נשים - נשים מלאות היו (וגם היום) נחשבות בריאות יותר. אחד המאפיינים הראשונים של אנרוקסיה הוא הפסקת המחזור ואובדן (לפחות זמני) של הפוריות. בעבר, נשים נחשבו "שוות" יותר הם נראו פוריות יותר דהיינו אגן רחב יותר שדים גדולים יותר וכו.. נקודה למחשבה שאין לי תשובה - למה מרלין מונרו עדין נחשבת לסמל הנשיות בעידן של פוסט- הרואין שיק כשהיא עצמה רחוקה מאוד ממראה זה ? ועוד נקודה- תודה לאל מגמת הרזון הקיצוני נעלמת לאט לאט תודות לנשים עגולות וסופר סקסיות כמו ג'ניפר לופז או ביונסה. פה יכול מאוד להיות ש - בעבר אדיאל היופי היתה אישה מערבית לבנה שהיא על פי רוב בנויה אחרת מנשים היספניות או אפרו-אמריקאיות. עם כניסת שוויון זכויות לארה"ב ולהוליווד נשים ממוצא היספני, ג'מאייקני, אפריקאי שבהם גוף האישה גנטית הוא טיפה עגול יותר נפתחה הדלת למראה שונה מזה של המקלונית הרזה חסרת הקימורים ונכנסה דמותה של האישה העגולה הסקסית והנשית. מאמרים מקצועיים לא מצאתי - אבל לכי אולי לחפש בכיוונים של מאמרים במגדר כאחת שנגעה בלימודיה גם במגדר יכול להיות שתמצאי מאמרים תחת הכותרת - פמיניזם ודימוי גוף. מקווה שעזרתי קצת.... בהצלחה

עופר 123

New member
ובנוסף לסיבות המצויינות של זאבת ערבה

גם יש את ההסבר הזה, שקושר בין המהפכה הפמינסטית לפיקוח על הגוף. מאמרים - יש ספר בשם מיתוס היופי של נעמי וולף. הוא יכוון אותך לכיוונים מתאימים
.
עופר

למעלה