צריכה עזרה

BLACK W0LF

New member
צריכה עזרה

שלום לכולם סליחה על פתחית ההודעה החדש פשוט לא ידעתי לאן לצרף. אני צריכה מכם התייעצות לגבי דלקת עיינים שיש אצל הסוסה שלי לפני כמה ימים ראיתי שהעין התנפחה והתחיל לצאת חומר לבן סמיך תחילה חשבתי אולי מגורם זר בעין וישר ניקיתי וייבשתי את העין אתמול חזרתי שוב וראיתי שהחומר הוא למעשה מוגלה וכל איזור העין נפוח יותר עכשיו לשאלתי: האם אפשר לשים טיפות עיניים של בני אדם לסוסה? אתמול כבר לא יכולתי לחכות ושמתי לה היום אלך לברר איך היא מגיבה החומר ששמתי לה נקרא"אזולין" אשמח לשמוע עצות אחרות כיצד אפשר לשמור על העין מדלקות בעתיד תודות מראש לכל העונים

טוב..

בעקרון אזולין היא משחה של בני אדם.אני יודעת שמשתמשים בה גם לכלבים אבל לסוסים אני לא יודעת,אבל זה בטח לא מזיק!! תצרי קשר עם הוטרינר שלך והוא בטוח יענה לך על כל השאלות ויתן לך חומרים מתאימים!!תמיד כדאי לך להתייעץ עם בעל מקצוע ולא לפעול על דעת עצמך אם את לא מבינה בנושא...מקווה שעזרתי אהה ו... לנקות עין מודלקת עם תה קמומיל עוזר המון

jgut

New member
את לא וטרינרית

ורצוי שלא תמליצי על משחות אנטיביוטיות מבלי להבין בהם...

לא המלצתי על שום משחה!!!

אמרתי לה שאני יודעת שבמשחה הזו משתמשים לאנשים וכלבים-לא לסוסים ושתשאל וטרינר לקרוא בבקשה לפני שמעירים סתם

jgut

New member
אני אפילו אטרח לצטט אותך

"בעקרון אזולין היא משחה של בני אדם.אני יודעת שמשתמשים בה גם לכלבים אבל לסוסים אני לא יודעת,אבל זה בטח לא מזיק!!" בשביל מה בדיוק את נותנת לה שם של משחה? מאיפה לך שזה לא מזיק... בלי מטרה לתקוף: כשאת נותנת למישהו שם של משחה את נותנת לו פתרון תחליפי להזמנת וטרינר. מומלץ לא לעשות זאת, שוב בגלל שוטרינר בלבד אמור לאבחן ולהציע פתרונות.

חבל שאת מתעצלת לקרוא עברית....

ה"זאב" כבר כתבה שהיא שמה אזולין או וואט אבר, היא לא נתנה לה שום פיתרון אז צאי מהפרנויה! אם כבר כתבתי... במקרה והתופעה שאת מתארת היא אכן דלקת עיניים 'רגילה' יש משחת עיניים של בני אדם (סינטומיצין) שעובדת מצוין אם שומרים על ניקיון העיין עם צמר גפן רטוב ואח"כ מורחים את המשחה במשך כמה ימים.

חשבתי על זה קצת....

כנראה שהדלקת שאת מתארת היא לא דלקת עיניים רגילה, כי בדרך כלל היא לא גורמת לנפיחות והמוגלה פחות מזעזעת מאיך שאת מתארת אותה. אולי זה בכל זאת סרטן... אז אני אגיד את זה בלי ההיסטריה והבעת החשיבות שהבנות פה השתמשו בהן- תתיעצי עם וטרינר.

jgut

New member
באמת תודה רבה לך

עוד אחת שעוסקת ברפואה ברשת... אולי זה בכל זאת סרטן??? טוב שחסכת את ההיסטריה והבעת החשיבות. יפה לך

NightWind Rider

New member
איזה חוסר רגישות

איזה חוסר רגישות....ולא מאבחנים שום מחלה דרך האינטרנט.

fliperit

New member
שמעת על....

וטרינר?!?! דלקת בעינים חייבת טיפול של וטרינר! למה את מחכה? שהיא תתעוור?

popi199

New member
לא הייתי

ממליצה לשים לה משחות על דעת עצמך. תזמיני וט' שייתן לך את המשחה המתאימה.

רצוי להתייעץ עם וטרינר,כי יש

אפשרות של שני דברים-אחד כיב/פצע/גוף זר חבוי,והטיפול בו שונה מהטיפול בדלקת עיניים חידקית. אני חושבת שלשטוף עם תמיסת תה מרוכזת לא יזיק.

NTL

New member
לפני חודש

הוטרינר שלי סיפר לי על מקרה שהיה לו. איזה אחד התקשר ואמר לו שיש לסוסה שלו דלקת בעין כמה שבוע אז שיבוא לראות מה זה. וכשהוטרינר הגיע... זה לא היה דלקת עיניים זה היה סטרנגלס והסוסה שלו בת ה3 כבר גססה. תמיד אבל תמיד להתקשר לוטרינר. אבל תמיד ולכל דבר. תמיד תמיד תמיד

ניצקוש

New member
וואי... את יודעת שוטרינר עולה

כמה מאות שקלים לביקור!?!? אז למה ישר להזמין וטרינר? אל תהיו כאלה קיצוניים

../images/Emo75.gifשתי סיבות.

1) בגלל שכשקונים סוס צריך לקחת בחשבון את כל ההוצאות שכרוכות בכך, גם הבילתי צפויות- מחלה/ בעיה עם הסוס= וטרינר או אדם שיגמול סוס מהרגלים רעים, וכו'. 2) בגלל שסוס זה בעל חיים, אי אפשר לקחת סיכון ולנסות עליו דברים בלי אבחנה מדוייקת. צריך גם לקחת בחשבון שבזמן שאת (לא את ספציפית, אלא בכללי) תחכי ותנסי דברים עד שמה שיש לו יעבור הסוס לא רק שירגיש לא נעים אלא שגם הוא יכול להיות בסכנה אם זה משהו רציני.

למעלה