צריכה עזרה

קילונית

New member
צריכה עזרה

היי, אני מדריכה ילדים בגילאי 9-11 בקייטנה, ורציתי לדעת אם תוכלו לכתוב לי כמה חידות טובות שמתאימות לגילאים האלה. תודה!

למשל,

כמה זה 1- ("מינוס אחד") בחזקת מיליון? הם כנראה לא למדו חזקות, אז מסבירים להם לפני-כן מהי "חזקה", וש"מינוס כפול מינוס נותן פלוס", ונשאר להם רק לנחש שמינוס אחד בכל חזקה שווה לאחד או למינוס אחד, תלוי בזוגיות החזקה, ושמיליון הוא מספר זוגי.

או,

קומבינטוריקה בסיסית, למשל: יש 7 ילדים, כל אחד לוחץ יד לכל אחד מהאחרים. כמה לחיצות ידיים תהיינה סה"כ? שלב ראשון, ניסיון לפתרון לוגי: כל אחד מה-7, עם כל אחד מ-6 האחרים, זה 7 כפול 6, כלומר 42; אבל כל לחיצת-יד ספרנו באופן זה פעמיים! פעם אחת כאשר ספרנו את לחיצות הידיים של אחד הלוחצים מתוך זוג מסוים, ופעם שנייה כאשר ספרנו את לחיצות הידיים של בן-זוגו! לפיכך, צריך לחלק ב-2 את המספר שהתקבל, והפתרון הוא 42 חלקי 2, שווה 21. שלב שני, המעניין ביותר, הוא בדיקת התשובה! מארגנים קבוצה של 7 ילדים, מארגנים ביניהם את כל לחיצות הידיים האפשריות, כך שלא נפספס אף לחיצה, ולא נחזור על אף לךחיצה פעמיים, וכולם ביחד סופרים בקול. אני מבטיח לך שיהיה שמח
אפשר, באותו הפרינציפ, לקחת מספר אחר של ילדים, לאו דווקא 7.

the YOOK

New member
ואולי...

תתני להם מטריצה ותבקשי שילכסנו אותה! (מבחן עוד שבוע...). אבל ברצינות, כדאי לך לתת בתור חידה לסכום מספרים מ- 1 עד 100 (הראשון שנותן לך את הסכום מנצח)... עשיתי את זה לבן דוד שלי, שהוא בכיתה ג', ובתוך דקה שתיים הוא עלה על הטריק...

קילונית

New member
ממש תודה לכולכם

אבל אתם חושבים שיש משהו שהוא לאו דווקא קשור במתמטיקה? אני רוצה לתת להם מדי פעם חידות הבייתה, ולהעניק נקודות למי שמצליח לפתור.

DirectT

New member
אין לי חידה, אבל

אני מציע שתלכי על חידות מחיי היום יום, בנוגע לקשרים בין אנשים - שמפתחים חשיבה סוציאלית, ושאלות פתוחות בנוגע לאסוציאציות וקונפליקטים [פשוטים אך מסובכים] מהחיים.

למעלה