צריכה עזרה!!!

צריכה עזרה!!!

אנשים יקרים! אני מחפשת חומר כתוב בנושא דרמה לאחר שהוצע לי ג´וב כמדריכה בחוג דרמה לילדים. מדובר בגילאי היסודי. אם יש לכם רעיון היכן ניתן לקרוא חומר בנושא אשמח אם תפנו אליי באי מייל או בפורום זה. תודה רבה מראש!!!!!

נסי את גן ריקי! :)

מחזה חביב של דויד גרוסמן זה בעצם גן ילדים שמשולים לעולם הבוגרים מבחינת התשוקות, היחס אחד לשני בכל אופן, מכיוון שאת עובדת עם ילדים- אולי הם יהנו להשתטות קצת יותר מהרגיל

mikloi

New member
אני לא יודעת כמה זה מתאים ...

זו הצגה די נוקבת... היא לא ממש לילדים... גילוי עריות, פיגור, בגידות... יש שם נושאים קשים מאוד!

מאריאן

New member
היי,

אני לא חושבת שגן ריקי יעזור לך כל כך בלדעת איזה דברים את יכולה לעשות להם במסגרת חוג דרמה, בגלל שגן ריקי זה מחזה, ומה שאת בעצם מחפשת זה פעילויות לילדים, לא? אז בנוגע לפעילויות שאת צריכה, הנה רשימה קצרה: 1. אם את רוצה לעשות להם משהו חינוכי, או אם קרה משהו עם הילדים שצריך לפתור (נגיד שפרץ ריב בין הילדים), את יכולה לחלק אותם לקבוצות, ושכל קבוצה תציג פיתרון שונה לסיטואציה באמצעות מערכון קצר שהם יאלתרו. דרך הקטעים האלה אפשר בעצם לראות מה הדרך הכי טובה לפתור את התסביך. 2. קטעי אימפרוביזציה: תבחרי 2 ילדים, ותני להם סיטואציה מצחיקה בתור קטע אימפרוביציה (אל תתני להם זמן לתכנן מה הם יעשו, פשוט תני להם רעיון כללי, ושיתחילו ישר לאלתר). תוך כדי שהם מאלתרים את הקטע תכניסי עוד ילד לבמה ותלחשי לו באוזן איזה דמות הוא יהיה. הילדים שכבר היו על הבמה יצטרכו לאלתר את המשך הקטע יחד עם הילד שצירפת. את יכולה לצרף עוד ועוד ילדים עד שכל הקבוצה כבר נמצאת על הבמה. 3. קטע אימפרוביזציה קצת שונה: נכנס ילד אחד לבמה, והוא מתחיל לבנות את המקום בו הוא נמצא. אף אחד חוץ מאותו ילד לא יודע איפה הוא נמצא, מי הוא, ומה הוא עושה שם. אחרי שהילד הראשון כבר הכין את הבמה כמו שהוא רוצה, ולקהל מובן פחות או יותר מי הוא ואיפה הוא נמצא, תכניסי עוד ילד לבמה. שני הילדים יצטרכו לאלתר קטע, עד שהילד הראשון "נאלץ" ללכת לאן שהוא. הילד שנשאר על הבמה מתחיל לסדר את הבמה למקום אחר, והוא נהפך למישהו אחר, ואז שוב נכנס מישהו אחר וכו´. 4. צחוק: זה משחק מאוד מאוד כייף ומצחיק שעשו לנו במתא"ן שנה שעברה. זה הולך ככה: מושיבים כמה ילדים על כיסאות בשורה. הראשון כביכול נזכר בבדיחה, והוא מגחך קצת. ברגע שהוא נוגע בילד השני שיושב לידו, גם הילד השני כאילו "נדבק" בצחוק שלו, אבל הילד השני צוחק קצת יותר חזק. הילד השני מדביק את השלישי שצוחק קצת יותר חזק מהשני וכו´. כשמגיעים לסוף השורה, ממשיכים את זה עד שכולם נופלים על הריצפה מרוב צחוק.
זה כל מה שעלה לי לראש כרגע... בהצלחה!

תודה רבה לכם!!!

שלום אנשים טובים, שמחתי מאוד שנרתמתם לעזור לי. פשוט תודה!!!! (במיוחד לך מאריאן). אשמח לקבל עוד רעיונות לפעילויות שונות. זה שיא החשוב לי!!!!!!!! יום טוב!

מאריאן

New member
אני אחשוב על משהו בימים הקרובים,

ואז אני אפרסם כאן עוד רשימה של רעיונות, ושוב, בהצלחה!

למעלה