צריכה עזרה

צריכה עזרה

אני נשואה 3 שנים וחיי הנישואים שלי ברובם נפלאים. בעלי עובד בעסק של הוריו ולכן עברנו לגור בישוב שהם גרים בו למורת רוחי. הוריו אנשים טובים ונהדרים אבל 5 דק' הליכה לגור מהם זה מספיק. לאחרונה הם מדברים על כך שבעלי ואני נעבור לגור ממש לידם (העסק מאחורי הבית) שכן העסק שלהם יעבור בעתיד אל בעלי ולכן הוא צריך לגור קרוב. אז ככה: קודם כל בעלי הבטיח לי לפני שהתחתנו שלעולם לא נגור לידם (אני חולת פרטיות) דבר שני כל מי שאני מתיעצת איתו אומר לי ללכת בעקבות הפרנסה ואני מרגישה כמו פרוצה שקונים אותה בכסף. שלישית למרות ההבטחה של בעלי אני כל הזמן קולטת רמזים מאנשים שמספרים שהוריו מתכננים את זה למרות שבעלי אמר לי שדיבר איתם. אני מתוסכלת וחוששת שהוא "מורח" אותי למרות הבטחותיו זה גורם לי לעצב רב כי אני מרגישה שאולי זאת מלחמה אבודה מראש. מה עלי לעשות? (מצטערת על המכתב הארוך)

מתיו ברונפמן גר בקנדה

והעסק שלו יותר גדול (בנק דיסקונט). 5 דקות הליכה מהעסק זה מספיק, אלא אם אתם רוצים לחסוך שומר לילה. תעמדי על דעתך - הוא לא יוכל לעבור ללא הסכמתך.

גברת נחמדה,

האם לרצונך אין חשיבות? אמרי לו חד משמעית שיילך לעבוד בעסק עם הוריו, אין בעייה. אבל את, לא גרה ממש ליד הוריו. הם לא מתכננים לכם ת'חיים שלכם. זהו. אסרטיביות כאן לא תזיק. חזקי ואמצי.

הורים נחמדים

ההורים נחמדים,את נישאת לבנם לא להם,ואין להם שום זכות לכפות את רצונים עליכם, אז מה אם העסק יעבור לבן??? אתם גרים מספיק קרוב אליהם, זכותך לעמוד על שלך ברצונך פרטיות עם בן זוגך. הזכירי לו את הבטחתו, ואם צריך עמדי עליה בתוקף. ייתכן שתצטרכי "להתעמת" עם הוריו בעניין, אל תפחדי, לגור באותו יישוב זה מספיק קרוב לעסק. תזכירי להורים הנחמדים שרוב אנשי העסקים הגדולים באמת לא גרים ליד העסק, לעתים העסק בעיר אחת והמגורים בעיר אחרת, ולמרות זאת העסק מתקיים ומצליח. ובכך שעברת לגור באותו יישוב אתם, הלכת בעקבות הפרנסה, ושאף אחד לא ינסה לשכנע אותך ההפך.

seeyou

New member
הוריו אנשים טובים ../images/Emo24.gif

אם יש לך עקרונות בחיים זה דבר טוב...רק שתביני שלמכולת הולכים עם כסף ולא רק עם עקרונות. בעלך אמור לקבל את העסק אשר דורש ממנו להיות קרוב. אז איפה הבעיה? את רוצה לגור ריוק מהוריו? בטוח שיש לו מקום פרנסה זמין? בפאזל שלך חסרים הרבה פריטים להבין את הראש שלך לא ייתכן שמצד אחד את טוענת ש"הנישואים שלי ברובם נפלאים" ומצד השני "מרגישה כמו פרוצה שקונים אותה בכסף" את מרגישה "מתוסכלת"? חפשי את הסיבה במקום אחר.... יוסי

י ו ע צ ת

New member
נידרשת הפרדה

באם העסק יוכל להיות באותו יישוב אך לא בקרבת הבית עדיף יש להפריד הפרדה ברורוה בין העסק הבית וההורים שלו. כל קומבינציה אחרת היא מתכון ברור גם להחלש/ותו של העסק . כי כידוע מאור נפשה של האישה מחולל הרבה בנחת הרוח של הבעל.נו מה לעשות ככה זה עובד. כשוהא יגור בצמוד להוריו והפרנסה תהיה בשפע אבל את תתעוררי כל בוקר בלי שום שיר חדש בלב ותלווי את בעלך לדלת בפרצוף חמוץ מהר מאוד העסק יתדרדר.גם לא נכון ליי משפחה נאותים לחיות בצמוד לעסק.זה גורר ציפיות ומטלות שלא תמיד ברור שאת מוכרחה לבצע במסגרת החיים המשותפים. בכלל שהכל ביחד באותו מקום ,לא נוטים לזוז מהמקום והעסק הופך להיות מעיק מדי וצפוף. שבי איתו לשיחה גלויה. לא בבית צאו לאיזה מקום שקט. נסי להעלות את טיעונייך בנחת באהבה. ספרי לו שאת חוששת לזוגיות שלכם . שאת רוצה להיות רעיה ואישה ואמא וחשוב לך לחיות איתו לצד הורין ולא איתם ממש.ספרי לו שהפרטיות שלכם כזוג חשובה לך מאוד אמרי לו שהתערבות יתר בעבודה תיקח מכם בילויים ואהבה. ספרי לו שההפרדה חשובה לצמיחה שלכם. לבית האישי לשכם וכל קירתב יתר להורים תגרור התערבות ומצבים לא נוחים. אני מקווה ששיחה נינוחה מחוץ לבית תועיל בעניין כל טוב

למעלה