צריכה עזרה..........

צריכה עזרה..........

אני מניקהאת ביתי בת השלושה וחצי חודשים הנקה מלאה. לאחרונה היא סובלת מגזים. אני חושבת שהבעיה היא שזרימת החלב מהירה לה מדי. לאחרונה החזה שלי מתמלא מאד מהר (כלומר החזה שלי גדוש בחלב ללא גודש). יכול להיות שזרימת החלב מהירה וכמות החלב בחזה גורמים לביתי לבלוע אוויר (דבר שגורם לה לגזים)? ואם כן איך פותרים את הבעיה. היא ממש סובלת. אני יודעת על דרך אחת שמניקה בשכיבה, זה עוזר? ובכלל למה השד שלי מתמלא כ"כ מהר.

1אורניתה

New member
לפומיקי

אני לא יועצת או מדריכה מוסמכת הכל מנסיון וידע אישי שלי,החזה שלך לא יכול להתמלא מהר מדי הוא מתמלא בהתאם לצריכה של הקטנה ומחזור שלם של התמלאות לוקח כשעה שעהוחצי .הגאזים לא קשורים לבליעה מהירה,בגיל זה בד"כ התינוקות כבר מתחילים לינוק יותר ביעילות ולכן זמן היניקה מתקצר,הם פשוט מסוגלים לבלוע יותר טוב,בליעת אויר נגרמת מתנוחת הנקה או תפיסה לא נכונה של השד וזה את יכולה לבדוק רק בעזרת יועצת או מדריכה מוסמכת,לי באופן אישי ידוע שהנקה בשכיבה בעיקר מאטה את כמות שחרור החלב או משהוא כזה ואין קשר לדעתי לגאזים,תנסי לשנות משהוא בתזונתך יכול להיות שיש מרכיב בתזונה שלך שעובר אליה בחלב וגורם לה לאי נוחות,הדבר הראשון שהייתי ממליצה להגביל בצריכתו זה מוצרי חלב ומזון מטוגן,אם זה אינו עוזר תבדקי בכל פעם תחסכי משהוא בתזונתך ותראי איך זה משפיע על הילדה לדוגמא:פירות ופירות טרופיים במיוחד-כולל אבוקדו,מוצרי חיטה,ממתקים,קטניות וכדומה ,בנוסף לכך את יכולה לקנות "גליקול"שזה סירופ הומופאתי לתינוקות שמקל מאוד בבעיה של הגאזים מקווה שעזרתי

עוד אפשרות

למדתי שעוד סיבה לגזים היא התפתחות מערכת העיכול של התינוק. מוצר טבעי שעזר לבנות שלי מאד הוא גרייפווטר - שמכיל אניס שומר מנטה וגליצרין - ועבד לאחר 24 שעות מהשימוש הראשון. אומרים שתינוקות יונקים סובלים פחות מגזים מתינוקות שאינם יונקים אבל אצל שלוש הבנות שלי היו גזים יחד עם היניקה והשימוש במוצרים הטבעיים נגד גזים עזר מאד מאד.

noachorli

New member
גם אצלינו הגרפווטר עזר מצויין

הבן שלי בן 5 חודשים היום!!, הגרפווטר עשה לנו את החיים קלים ושקטים. הוא כ"כ אוהב את זה. פשוט נהדר. ניסינו לפני כן את גלי-כל של הום גליל ולא עזר לנו בכלל (למרות שהוא היה מת על זה). זה מאוד משתנה מילד לילד. יש ילד שמצויין לו הגרפווטר ויש ילד שזה לא יזיז לו. לגבי הזרימה של החלב - תנסי להניק בצורה כזו שהחזה לא "ישען על פיו של התינוק. ז"א תשעני את אחורה ותקרבי את הילד אליך, או הנקה בשכיבה. מקווה שעזרתי - בהצלחה.

עודף חלב

מי היה חושב שיש דבר כזה, עודף חלב? זה לא ממש עודף אבל זה יותר ממה שהבת שלך צריכה בארוחה אחת. גם אצלי המצב די דומה, הרגשת מלאות רוב הזמן ויציאה מאוד מהירה של החלב שגורמת לבת שלי ללגום מהר ואז היא צריכה באמצע לעזוב ולהשתעל, היא גם בולעת אויר וזה עושה גזים ולפעמים אחרי הארוחה הראשונה בבוקר היא קצת פולטת. הבת שלי בת 7 חודשים ועוד לא מצאתי פתרון שבאמת עובד בשבילי. אומרים שאם שוכבים על הגב או לפחות נשענים אחורה זה צריך לגרום לה לעבוד יותר קשה כדי שהחלב יצא ואז זה יגרום לירידה בכמות החלב, ואולי אז הוא לא יצא כל כך מהר. אפשר גם ממש לשכב על הגב ולשים אותה עלייך, בטן אל בטן. משהו שבא עם עודף חלב הוא ירידת חלב מהירה, סימפטומים שלה הם כמו שאמרת גזים, עזיבה של השד והתחברות כמה פעמים במהלך האכלה, ופליטות לפעמים. הנה קצת מידע על ירידת חלב מהירה ומה אפשר לעשות בנוגע אליה, זה באנגלית , מקווה שתסתדרי. אני מניחה שגם לשגית או בת יהיה עוד מידע בנושא. בהצלחה!

sagitlaleche

New member
עזרה מהירה ../images/Emo20.gif

יש תינוקות שקצב זרימת החלב לפיהם מהירה ממה שהם מסוגלים לבלוע, ולעתים אף בצורה אובייקטיבית, מדובר בזרם חלב גדול מאוד. לעתים זה גורם לתינוק להשתנק תוך כדי הנקה, לעתים לגזים, לעתים לשביתות הנקה (טפו טפו טפו שלא יקרה לכם). מה שעוזר לרוב היא הנקה בשכיבה על הגב כשהתינוק רוכן מעל שדי האם כשבטנו מונחת על בטן האם או כשהוא מגיע מהצד או מכיוון הכתף. זה אמנם יכול להשמע וירטואוזי משהו אך מצליח לאזן את כמויות החלב שהתינוק מקבל בבת אחת. שאלה בסוגריים: האם את מניקה את התינוק על פי דרישה?

אני מניקה לפי דרישה הבייבי

ניסיתי לתת לה סימיקול וזה ממש לא עזר. לא נראה לי שהמזון שאני אוכלת משפיעה עליה. לדוגמא היה יום אחד שאכלתי ביגלה (לחמניה) ושתיתי מיץ גזר (פשוט לא יצא לי לאכול באותו יום - שזה נדיר!) כל היום ועדיין היה לה גזים. באיזה גיל זה עובר בצורה וודאית?

למעלה