צריכה עזרה -

hope7

New member
צריכה עזרה -

ניסיתי לעשות חיפוש, ומשום מה הוא לא עובד, אז אני אשמח לקבל את עזרתכם. המון זמן עבר מאז הפעם האחרונה שהכנתי ג'חנון. אני אשמח לקבל תזכורת איך בדיוק עושים. אני יודעת שצריך לשים בסיר פח נייר כסף ועליו לחם/פיתה ועל זה שוב נייר כסף (אני זוכרת נכון?), צריך לשמן משהו? לעטוף כל ג'חנון בנפרד? לבשל את הביצים לפני? כמה זמן הוא צריך להיות בתנור ובאיזו טמפרטורה? וחוץ מזה - מה אפשר להגיש ליד ואחרי כקינוח שלא יהיה כבד מדי? הרבה תודה!!!

r66

New member
ג'חנון

1 ק"ג קמח 1 אבקת אפיה כף מלח כף סוכר 2 כפות דבש 2.5 כוסות מים פושרים. ללוש לבצק חלק וגמיש. להניח כחצי שעה. לחלק ל- 4 חלקים ולהכין מהם כדורים. מההתחלה לשים בחוץ 2 מרגרינה בלי מלח שיתרככו. לפתוח כל כדור (אפשר במערוך ואפשר ביד עם שמן) לעלה בגודל 30X30, למרוח מרגרינה בנדיבות. לקפל כל צד לאמצע, למרוח שוב מרגרינה ולקפל כל צד (שלא קיפלנו קודם) לאמצע למרוח מרגרינה ולסגור כמו ספר. אם יש זמן, לקרר כמה שעות במקרר ואם אין אז חצי שעה במקפיא (בתוך ניילון). לפתוח כל גוש בצק לפס ארוך, ארוך. למרוח מרגרינה, לגלגל מהקצה ולחתוך כשמגיעים לעובי רצוי. מכל כדור יוצאים לי 4 ג'חנון. בינתיים לרפד תחתית סיר לג'חנון בפרוסות לחם. לשים עליהם ניר אפיה, שיעטוף גם את דפנות הסיר. לחורר את הנייר במזלג ולהניח עליו את גלילי הג'חנון בספירלה. לשים על פלטה כל הלילה או על חום של כ- 100 מ"צ. לבשל בסיר עם מים ומלח ביצים, כמה שיותר זמן, אפילו עד הלילה. לחתוך ריבוע נייר אפיה, להניח על הג'חנון ועליו להניח את הביצים השלוקות. בהצלחה

r66

New member
ושכחתי - ליד רסק מעגבניות,מלח וסחוג

סלט ירקות, או ירקות פרוסים. הקינוח בד"כ לא נחוץ.. כבד, כבד הג'חנון

יש לי שיטה משונה במקצת...

לאפיית ג'חנון, כיוון שאין לי סיר מיוחד לג'חנון, אני מכניסה אותו קפוא לתוך שקית קוקי, קושרת את השקית ויוצרת נקב קרוב לקשר, כדי לשחרר אדים אך למנוע מנוזלים להכנס. ניתן למרוח על הג'חנון מעט מרגרינה ולפזר מעט סוכר. בסיר אני מרתיחה ביצים בתוך מים שיש בהם פפריקה או תיון בשביל הצבע, מניחה את שקית הקוקי בסיר ומניחה על הפלטה, או בתנור בחום שבת. הג'חנון יוצא רך מאוד ולעולם לא נשרף. אם את משתמשת בג'חנון קפוא, יש כאלה שעטופים כל אחד בניילון, אין צורך להוריד אותו לפני האפיה בשקית.

oh yes

New member
ג'חנון בקוקי - אכן

אבל אין צורך בכלום! את הניילון חייבים להוריד מסיבות בריאותיות, אבל לא צריך למרוח במרגרינה. אני מניח אותם בשקית, מחורר ונועל 0וזורק את המפתח כדי שהזדוניים לא יגנבו בבוקר מוקדם) ואופה על נמוך - 100 או פחות. חשוב - לא יותר מעשר שעות בתנור.

למעלה