צריכה עזרה

צריכה עזרה

היום היה לי מבחן בביולוגיה. במהלכו הייתה שאלה "מה יכול לגרום לאנמיה תזונתית?" האפשרויות היו: א.צמחונות מתמשכת ב.מחלה תורשתית ג.תזונה לא נכונה ד.ב+ג ה.א+ג בכל מקרה סימנתי את תשובה ג. שאלתי את המורה והיא אמרה שזה א+ג. עכשיו, צמחונות שלכשעצמה לא יכולה לגרום לאנמיה אלא אם כן התזונה לא מאוזנת לכן התשובה היא ג. המורה שלי אומרת שבלי תוספים אי אפשר להשיג B12 בתזונה צמחונית. אני צריכה הסברים ללמה צמחונות (ללא תוספים) לא גורמת אנמיה ודוגמאות למזון לא מהחי עם B12. תודה רבה!
 

tsf

New member
מאחר וכתוב צמחונות

ולא טבעונות, בביצים וגבינות יש B12 אז את צודקת.
 
אבל בלי קשר...

צמחונות לא יכולה לגרום לאנמיה. רק בעיות אכילה שיכולות להגרם כתוצאה מצמחונות...
 

Neta558

New member
נכון

מה גם שאפשר לגלות למורה שלך בסוד, שהתשובות שהיא נתנה לא ממש מסתדרות באופן הגיוני. צמחונות היא סוג של תזונה. אם היא רואה אותה כתזונה לא נכונה, היא א. טועה ב. כתבה כפל של תשובות. אם היא לא רואה אותה כתזונה לא נכונה, הרי שלא הגיוני שהיא תגיד שהצמחונות עצמה גורמת לאנמיה אלא רק מה שעושים איתה. בכלל השאלה דיי מוזרה. ברגע שהיא כותבת "מה גורם לאנמיה תזונתית", דיי ברור שהתשובה תהיה תזונה, לא? חשבתי שבמבחנים לא נהוג לגלות את התשובה בגוף השאלה.
 

menl

New member
יש B12 אפילו בתזונה טבעונית!

חיידקים ידידותיים מייצרים B12 עבור אצה כחולה ירוקה (AFA) 4.7 מק"ג ב-1 גרם. ה-B12 באצה זמין הרבה יותר מ-B12 שבבשר, ןהיא אף מכילה חומצה פולית ביחס אופטימלי לכמות ה-B12. האצה מסופקת בכמוסות.
 
שוב מוכיחים לי שאני לא קיים!../images/Emo26.gif

טוב. המורה טועה. 1) אני טבעוני יותר מ-10 שנים, לא לוקח תוספים ולא אנמי. 2) כל פרה שתפגשי ברחוב (או עז או שימפנזה או ארנב) - כולם ניזונים מתזונה צמחונית מתמשכת - והם אינם אנמים. מכיוון שלא צויין בשאלה שהכוונה רק לבני-אדם - אלו הן דוגמאות נגדיות טובות. נכון שבשאלה הכיוון היה הפוך (כלומר לא שאלו למה גורמת תזונה צמחונית - אלא מה יכולה להיות הסיבה לאנמיה) - אבל עדיין: צמחונות לכשעצמה אינה גורמת לשום בעיה גופנית (או אחרת).
 
למעלה