צריכה עזרה

טליה 16

New member
צריכה עזרה

אני טבעונית אבל אני מאכילה את חיות המחמד שלי בבשר, וכשאני מתווכחת עם אנשים אין לי כל כך מה להגיד כדי להצדיק את זה אני לא רוצה להפסיק להאכיל אותם בשר כי אני לא חושבת שמותר לי לבחור בשבילם אבל גם בזה אני לא כל כך בטוחה בכל מקרה אני לא יכולה להפסיק כי זה תלוי בהורים שלי והם לא ישלמו יותר רק בגלל ה"שגעונות" שלי

Neta558

New member
הגיגים ורעיונות

אם את רוצה להשקיע בענין, את יכולה להאכיל כלבים בשאריות בשר, למשל. במקום לזרוק שאריות לפח לתת לכלבים. זה דורש לא רק לאסוף את השאריות (בבית או אפילו בחנויות) אלא גם לשים לב שלא נותנים לכלב חלקים אסורים ולא לתת לו בשר לא מבושל, כדי לא להזיק לו. בכל מקרה, גם אם זה מרגיז לפעמים (וגם לי יש כלב טורף בבית), לא תמיד זה ניתן לשינוי. יש משהו קצת צורם במניעת בשר מהכלב. הוא אינו בן אדם, ואני לא בטוחה שהוא צריך לעמוד באורח החיים שנאי מציבה לעצמי. מצד שני, הוא אינו צד את בשרו אלא מקבלו מהמשק המתועש... טוב, אני חושבת שהשארתי אותך עם הדילמה... לצערי אין לי ממש תשובה לנושא. יותר קל לי להסתכל על העתיד בנושא הזה, לנסות לחשוב איך, אם בכלל, אני ארצה לגדל חיות מחמד בביתי שלי בעתיד. ואפילו לזה עדיין אין לי תשובה חד משמעית... נטע

מה להגיד כדי "להצדיק" את זה...

כלב שייך למשפחת הטורפים. בני-אדם לא. כלב, אריה, נמר, זאב. בן-אדם, אורנג-אוטנג, גורילה. לפעמים אנחנו שוכחים מאיפה באנו... כשנזכרים, הכל נראה יותר ברור.

לא מדויק...

כלב הרבה יותר מתאים לקבוצת האומניבורים מאשר לקבוצת הקרניבורים, למעשה כלב יכול להסתדר מצויין עם תזונה צמחית גרידא. לחתול יהיה קשה יותר, אבל אפשרי עם מזון צמחי מועשר... PeTa הוציאו מזון צמחי לכלבים וחתולים, לפי מיטיב ידיעתי הוא לא הגיע לארץ, ובכל מקרה הוא עולה כפי-3 יותר מאוכל רגיל לכלבים וחתולים. הטיעון המנצח הוא שעד כמה שאת מעוניינת להאכיל את חיות המחמד שלך במזון צמחי, עדיין אין מזון צמחי לכלבים וחתולים בארץ אשר יכול לספק את כל צרכי התזונה שלהם, ובכל אופן תעשיית הבשר מתבססת כמעט כולה על מזון לבני אדם, מהרגע שתיווצר מסה קריטית של תומכי זב"ח, ללא ספק גם יהיה בנמצא מזון צמחי לכלבים וחתולים אשר יספק את כל צרכי המזון שלהם וגם יהיה נטול סבל. ובכל מקרה הטיעון שלהם מטופש... זה כמו שאזרח אמריקאי בתקופת העבדות שמחזיק עבד, יגיד לשכנו שמתנגד לעבדות, מפגין נגדה וכמובן לא מחזיק עבד: "אבל את משלם מיסים למדינה שתומכת בעבדות".

חיזוק לטענה שלך....

בהודו יש כלבים שכל מה שהם ראו כל החיים זה צ´אפטי (סוג של פיתה). אולי גם איזה עכברוש פה ושם. ונראה לי שהם מסתדרים מצויין... קצת רזים - אבל מי לא רזה בהודו...

dylan

New member
ומה יש לפיטר סינגר להגיד בנושא?

"האמת היא שאין קושי לגדל כלב על מזון צמחי - אכרים איריים שלא יכלו להרשות לעצמם לקנות בשר גידלו את כלביהם במשך מאות בשנים על חלב ותפוחי אדמה. בעיה יותר ממשית היא עם חתולים, שכן הם זקוקים לחומצת אמינו בשם טאורין שאין זה קל לקבלה מצמחים. ברם, אפשר כעת להשיג טאורין כהשלמה למזון צמחוני מן הקבוצה האמריקנית "הארבינגר של העידן החדש". נטען כי דבר זה מאפשר להחזיק חתולים בבריאות טובה על מזון צמחי, אולם יש לפקוח עין על בריאות החתולים הניזונים בדרך זו. אפשר להשיג מידע מן "החברה הצמחונית הבריטית". (מתוך "שחרור בעלי החיים") לא ממש עוזר כנראה(לפחות לא הקטע על החתולים עם "הארבינגר" ו"החברה הצימחונית הבריטית"..) ואני לא יודע אם וטירנרים יסכימו עם הקטע של חלב (שלא מתאים לטבעונים..) ותפו"א.. אבל מה אכפת לי להכנס לעוד שרשור..

beee

New member
איך כלב יכול לחיות על תפו"א וחלב?

מנסיון אני יודעת שתפו"א מעוד לא טובים לכלב ותמיד הם מגיעים לשטיח..
וגם חלב לא עושה לו טוב במיוחד..

Neta558

New member
לא נותנים תפו"א לכלב!

כלבים לא אמורים לאכול כל כך הרבה עמילן. לא תפו"א, לא פירה, לא טוגנים, לא לא לא...

וסייג:

צריך להפריד בין ההגדרה המדעית, למה שקורה בשטח. לפי מה שקורה בשטח - אתה צודק: כלבים (וגם חתולים רבים) הם אוכלי-כל, בעיקר בגלל דורות שהם מבוייתים או חיים בין בני-האדם. (אבל לפי אותו הגיון, ניתן לטעון שבני-האדם הם חיות טורפות...) אבל נראה לי שהזאולוגיה עדיין רואה בכלב חיה טורפת בבסיסה (לפחות לפי המאפיינים הגופניים: החל מציפורניים וניבים, ועד למערכת העיכול)

האפי לי

New member
חתולים צמחונים

חתולים הם חיות אוכלות בשר, וכשמספרים לנו שקשה להפוך אותם לצמחונים לא מתכוונים שלא טעים להם אלא שיש להם נטיות למחלות שונות ומשונות. רוב החתולים הצמחונים מתעוורים למשל.. עוד נקודה למחשבה היא מה אנחנו עושים בעצם? אנחנו באים אל העולם ואומרים שאנחנו, בני אדם, לא צריכים בשר בשביל לחיות, אנחנו לא חיות טורפות. אבל כלבים וחתולים בשורשיהם הם כן חיות טרף- זה לא הוגן להפיל עליהם את האידיאולוגיה שלנו שנכונה לנו (ולא להם) אפילו אם זה אפשרי, אני חושבת שזב כמעט כמו תעשיית הבשר שבה גם כופים על בע"ח אורח חיים שלא נכון/הוגן להם. ד"א חלק מהאידיאולוגיה של עמותות כמו פטה, שתומכות בעיקורים/סירוסים, גם בנויות על הכוונה שחתולים וכלבים (חיות שתלותיות באדם) בדיוק כמו חיות משק יכחדו מהעולם כשהעולם יהיה "מתוקן"- עוד טענה חוץ מאכילת הבשר היא שאלו חיות שלא הטבע יצר אלא ידי אדם. אני אישית מאוד מתחבטת בתוך הטענה הזו, כי זה נכון שלהאכיל חיה בבשר זה קצת שואה למישהו טבעוני, אבל עולם ללא חתולים.. מה הלאה, לא תהיה שמש?

חדף

New member
נשמע לי קצת מוגזם

קודם כל, כפי שכבר נאמר פה רבות - צריך להבדיל בין כלבים לחתולים. כלבים אינם טורפים, ואין שום בעיה לקיים אותם מתזונה צמחית (חוץ מהמחיר). אצל חתולים העניין מסובך יותר, אבל כמו שלבני אדם אפשר להכין בי-12 במעבדות, כך גם לחתולים אפשר להכין את האוכל שהם צריכים לחיים ארוכים ובריאים. לכן מבחינה בריאותית אין שום בעיה, כל עוד מספקים להם אוכל מתאים. הטיעון של "מפילים עליהם את האידיאולוגיה שלנו" נשמע פה פעמים רבות, והתשובה שתמיד נכונה היא - אז מה? את חושבת שלחתול שלך יש בעיה אידיאולוגית עם אכילת מזון צמחי? ממש לא נראה לי. כל עוד תתני לו אוכל שמספק את כל הצרכים התזונתיים שלו, לא תהיה לו שום בעיה. לעומת זאת, אם תתני לו אוכל בשרי, את כופה אידיאולוגיה מאוד מאוד לא נעימה על היצור המסכן שממנו הכינו את האוכל הזה... בקשר לפטה, לא ממש ידועה לי האידיאולוגיה שלהם בנושא, אבל אני מאוד בספק אם יש סכנה שייכחדו הכלבים או החתולים. קודם כל, יש מספיק כלבים וחתולים מחוץ לרחוב, והם יוכלו להמשיך את קיום הגזע שלהם גם עם העיקור והסירוס יכחידו את חיות הרחוב. שנית, אם יום אחד יגיע מצב שהם ממש יהיו בסכנת הכחדה, מן הסתם יבואו הארגונים הירוקים שמתעסקים בהצלת חיות כאלה, וימנעו את זה. כך עשו כבר עם המון סוגי חיות אחרות - דובי פנדה, טיגריסים לבנים, פילים אפריקאים, ועוד כל מיני חיות, שקיומן כיום תלוי לגמרי באדם. נכון שזה לא תמיד מצליח, אבל לדעתי חיות עם יחסי ציבור כמו כלבים וחתולים, אף פעם לא יוכלו להיכחד בגלל האדם.

לא יותר מדי בקיא בנושא הסירוסים...

אבל אם אני זוכר נכון, הערכות מדברות על כך שבמקרה של חתולי רחוב במידה שכ 80% מהחתולים מסורסים (וזה בערך המקסימום שניתן להגיע אליו עם השקעה אדירה של הרשויות בנושא) כמות החתולים הקיימת תישמר.

is this love

New member
מזון צימחוני לכלבים

שלום לכולם! תרשו לי להשליט סדר בנושא הנ"ל כלבים הם לא טורפים הם אומניבורים והם מסוגלים להתקיים בצורה תקינה ללא בשר להבדיל מחתולים שהם טורפים והם חייבים אחוז מסויים של שומן כדי להתקיים, ועכשיו לעניין , לי יש כלבה שאוכלת אוכל יבש צימחוני כבר 4 שנים ללא שום בעיה ולהיפך הוטרינר שלי אפילו המליץ באמרו שזהו מזון יותר בריא לכלבים מכל דבר אחר! אז ככה שם המזון הוא טכניקל זה מגיע בחבילה של 7 קילו וזה עולה כ-150 שקל מי שגר באזור תל אביב יוכל להשיג אותו במקומות הבאים: "אקספרס של חיות" ערבי נחל 28 גבעתיים - 1700700716 עושים משלוחים דר´ אבי פצ´ו רופא וטרינר - בת ים 03 5539243 , גבעתיים 03 7320346 עושים משלוחים שיהיה לכולם בהצלחה!!

למעלה