צריכה עזרה! :)

יעליפו

New member
צריכה עזרה! :)

שלום לכולם,
איזה כיף שקיים פורום כזה.
אני מרגישה ממש אבודה אחרי חיפושים במליון אתרים ונסיון ארוך וכושל של דיבור עם שגרירות שוויץ ומשרד הפנים לקבל מידע.
בן זוגי הוא שוויצרי, אני ישראלית.
אנחנו לא נשואים, ולא רוצים ממש להתחתן בקרוב.
בטח אני לא הראשונה ששואלת, אז אשמח אפילו להפניה לתשובה, פשוט מרוב חיפושים הלכתי לאיבוד.

אנחנו יחד שנה, הכרנו במהלך טיול במזרח. עד עכשיו הסתובבנו בעולם בין כל מני מדינות, כי לא יכולנו להישאר באחת יותר משלושה חודשים. מתחיל להימאס, ואנחנו כבר רוצים לעצור ולהתחיל לבנות חיים.

האם יש דרך שבה נוכל לחיות כאן?
מה ההליך? כמה הוא עולה? ואיך זה בעצם עובד?
תודה רבה רבה רבה!
יעל.

randyloo

New member
ברוכה הבאה

יש הרבה מידע כאן בפורום תחת כלים ומידע. ישנו נוהל במשרד הפנים המטפל במקרים של בן זוג של אזרח ישראלי ועליכם לפעול לפיו. הנוהל עצמו נמצא באתר של רשות האוכלוסין (משרד הפנים). למדו את הנוהל ואת המידע הנוסף מהפורום ואנחנו כאן אם תתעוררנה שאלות נוספות. בהצלחה!

ברוכה הבאה

בהחלט יש דרך שבה תוכלו לחיות כאן,התחילו בהליך של ידועים בציבור חיים משותפים ללא נישואין,כמובן שדרך זו ארוכה יותר מהדרך של הזוגות הנשואים

את צריכה להביא הוכחות של הקשר שלכם,מכתבים מחברים,תיעוד שיחות,תמונות משותפות,שאר הדברים תוכלי לראות תחת כלים ומידע

לאחר מכן תוכלי לשאול עוד דברים,ההליך הוא לא זול,וכמובן שבהתחלה הוא לא יוכל לעבוד כאן,יהיה צטרך לבטח אותו בביטוח בריאות פרטי וכו'

ליבנות חיים זה לא כמו חציא חתונה ?

הרי תרצו ילדים . רכוש משותף. ואים אין לך כסף לערוב לו שאים העסק לא ילך אז הוא יעזוב את מדינת ישראל
לא יתנו לו להיות כאן מעבר ל30 יום . חתונה נותנת יותר אמון במישרד הפנים שאתם רצינים
4 שנים עד קבלת האזרחות . בימקום 7 שנים והליך ידוע בציבור

randyloo

New member
קרמר בבקשה לא להטעות

בן הזוג משוויץ - לא מבקשים ערבות. התהליך יותר חלק מאשר עם בני זוג מארצות מתפתחות. אפשר להתחיל את התהליך של הלא נשואים ואחר כך לעבור לתהליך של נשואים אם מתחתנים. קודם שיתחילו את התהליך, יראו איך החיים בארץ וכד'. המעבר לארץ חדשה יכול להיות מאתגר, לא הייתי מתחתן לפני שאני בטוח בכך.

בטוח זה רק המוות . גיסתי התגרשה אחרי 20 שנות נשואים מאושרים

ויש להם 2 ילדים גדולים היום נשואים . זה לא אומר כלום חתונה אפשר להיתגרש גם .
רק הקשר אחרי חתונה יותר חזק מאשר ידועים בציבור בין בני הזוג
המחשבה תמיד של הבחורה אולי הוא יברח לי עם אחרת
אבל זו רק דעתי

lee862

New member
ועוד קצת הסבר...

היי יעל

&nbsp
אתם לא צריכים להתחתן. ולא צריכים להילחץ. הכל סבבה. נכון שמשרד הפנים קצת מעצבן, אבל קוראים את הנהלים וחופרים קצת בפורום, באים מוכנים, והכל יסתדר.
מציעה שתגיעו לארץ (הוא כתייר, ואל תציגו אותו כשום דבר מעבר עדיין), תגיעו ללשכת משרד הפנים שבעירכם, תקבעו תור לפגישה וקחו רשימה של כל המסמכים שעליכם להביא.
יש בפורום ב"כלים ומידע" רשימה כזו, אבל קחי בחשבון שהיא שונה מעט בין לשכה ללשכה.
שלושה מסמכים תצטרכו להביא איתו משוויץ - תעודת לידה, תעודת רווקות ותעודת יושר. ולהחתים בחותמת אפוסטיל.
את כל יתר הדברים תוכלו לעשות מהארץ - מכתב הסבר על הקשר, תמונות משותפות, חוזה דירה שבה אתם גרים (עליכם להציג מרכז חיים משותפים, ולהראות שאתם חיים יחד), מכתבים ממכרים וכו' וכו'.
כדאי לקבוע תור עם ההגעה לארץ, כי לפעמים (בעיקר בת"א) צריך להמתין מספר חודשים. ובחודשים האלה אסור לו לעבוד...
זהו בגדול, תציצי עוד בפורום, ואם יש שאלות אנחנו פה

למעלה