צריכה עזרה!

jenni17

New member
צריכה עזרה!

בת 28, אובחנתי בגיל יחסית מאוחר (12) ADHD ומעט לקויות למידה, לא עשיתי עם זה כלום.
התחלתי ללמוד לפני מספר חודשים והיום אני ניצבת בפני מבחן ענקי שרובו שינון חומר והבנה סכמתית של מבני תהליכים, אני מבינה את החומר אבל אני לא יודעת איך לזכור ללמוד ולדחוס אותו.
אני התחלתי לקחת ריטלין לפני חודשיים הוא עוזר לי לאסוף את עצמי אומנם לא להרבה זמן אבל עדיף מכלום, למרות שאת ההיפר הוא לא משתיק אלה להפך.
בבקשה עזרו לי, אני רוצה לסיים פעם ראשונה משהו שהתחלתי ואני אוהבת! אני לא רוצה להרגיש עוד הפעם כישלון, ושאני פחות טובה מאחרים.

אני לא יודעת לאן לפנות, ומה אני צריכה לעשות.

אודה לעצה, עזרה, משהו!

iritki

New member
אסטרטגיות למידה

תבדקי עם למוסד הלימודים יש ייעוץ ללקויי למידה בדרך כלל הם נותנים עזרה בללמד אסטרטגיות למידה באופן אישי.

zivadina

New member
אף פעם לא מאוחר והכל פתוח בפנייך!

קודם כל, כמו שהמליצה קודמתי, כדאי לבקש ממוסד הלימודים עזרה.
הילדים שלי קיבלו בכל האוניברסיטאות שלמדו בהן, על סמך הצגת אבחון של הפרעת קשב.
את יכולה גם להתייעץ עם גיא פינקלשטיין, מנכ"ל עמותת 'לשם' שדואגת לסטודנטים עם ליקויי למידה.
הטלפון של העמותה הוא: 052-365-9956

שנית, ללכת לנוירולוג או פסיכיאטר עם האבחון ולבקש לעדכן את הטיפול התרופתי.
אם את עדיין היפרית, ייתכן שהמינון כבר 'קטן עלייך' או 'קצר עלייך'.
מתאימים את המינון לפי משקל, גיל, ומשך ההשפעה הדרוש, וכמובן לפי תגובת הגוף.

בהצלחה!

jenni17

New member
תודה!

אשוחח מחר עם גיא, מכיוון שאני לא לומדת באוניברסיטה אלא במכללה, לימודי תעודת הסמכה, אני מקווה שזה יעזור,
שוחחתי עם הפסיכיאטר הוא אמר שכדאי שאגיע לפגישה הוא יראה אולי הוא יחליף לי ל- LA או יעלה קודם מינון ונבדוק זאת!
בנושא הוראה מתקנת באופן כללי נתקלתי רק בשל ביה"ס ותיכונים, או ממוקד לתואר, אין בכללי משהו שמלמד כלי למידה וכו'?

כלים ללמידה=אסטרטגיות למידה

מי שמלמד אסטרטגיות למידה הוא מורה להוראה מתקנתמי שהתמחה בזה מוסמך לעזור הן לילדים בגיל צעיר והן למבוגריםהכוונה היא לא ללמד את החומר אלא לתת לך כלים שיעזרו לך ללמוד ולשלוף מהזיכרון כשצריךבהצלחה רבה!

למעלה