צריכה עזרה...

צריכה עזרה...

יש לי פטור מלא מהצבא, בגלל בעיות בריאות. אני מעוניינת להתקבל לאוניברסיטה, הבעיה היא שכרגע עוד לא סיימתי י"ב. המצב הוא , שאם אני רוצה להתקבל לאוניבסריטה לשנה הבאה, תעודת הבגרות שלי עוד לא תהיה מוכנה.כלומר, אני כבר אסיים עם הבגרויות ביוני-יולי, אך הן לא יספיקו להבדק (נראה לי). מה עושים במצב כזה? האם יש אפשרות להתקבל איכשהו לאוניברסיטה על סמך ציונים חלקיים (של בגרויות שכבר עשיתי)? בנוסף לכך, במידה ואין אפשרות להתקבל במצב כזה מיד לאחר תום הלימודים התיכוניים..האם ישנם איזשהם קורסים שאני יכולה לקחת (באוינבריסטה הפתוחה או בבתי ספר מיוחדים) שיתנו לי פטור ממקצועות שאצטרך ללמוד באוניברסיטה? למשל..ידוע לי שאני יכולה ללמוד אנגלית ברמה מוגברת ולהוציא פטור מלימודי אנגלית באוניברסיטה (אם יש לי מעל 133 בחלק של האנגלית בפסיכומטרי). האם יש עוד דברים הכרחיים בסגנון הזה? אודה לכם מאד על עזרתכם. מישל

לימודים

ההרשמה לאוניברסיטאות מתחילה בינואר כל שנה. היינו בינואר 2003 תוכלי להרשם לשנת הלימודים המתחילה באוקטובר 2003. במקרה כזה את יכולה להרשם ולהמציא את הציונים עם קבלתם. במחלקות המאד מבוקשות המועד האחרון להגשת ציוני הבגרות מוקדמים יותר מאשר במחלקות אחרות, לכן השאלה היא מה תרצי ללמוד, ולא ציינת. בתחומי לימוד מסוימים ניתן להתחיל את הלימודים לא רק בסמסטר א´ אלא גם בסמסטר ב´, לכן שוב רלוונטי לדעת מה ברצונך ללמוד. אין קבלה על סמך ציונים חלקיים. בחלק מהחוגים מאפשרים קבלה כתלמיד שלא מן המנין עד לקבלת ציוני הבגרות (חוגים פחות עמוסים). בהתאם לתחום שתלמדי יהיו קורסים מסוימים שאינם חלק מלימודי המחלקה שניתן לקחת כמו אנגלית, מבוא למחשבים, לטינית (בהיסטוריה וארכאולוגיה למשל).

ברצוני ללמוד ..

ברצוני ללמוד רפואת שיניים או משפטים. האם את יכולה לתת לי פרטים אם אפשר להתחיל את הלימודים בתחומי הלימוד הללו בסמסטר ב? מתי המועד האחרון להגשת ציונים במחלקות הללו? איזה קורסים אני יכולה לקחת (שלא באוניברסיטה) במידה ואוכל להתחיל ללמוד רק שנה אחרי תום לימודיי? כלומר איזה קורסים נדרשים ללימודי משפטים\ רפואת שיניים (אני יודעת רק על אנגלית). תודה.

Blue Tooth

New member
בקשר לרפואת שיניים

לא ניתן להתחיל מסמסטר ב´. קורסים שאת יכולה לקחת לפני הלימודים: פיזיקה ומתמטיקה (אם אין לך 5 יחי´ משניהם בתיכון) כימיה (אם אין לך לפחות 3 יחי´, רצוי 5) אם את מתכוונת גם לרכישת ידע שלא ע"מ לקבל פטור, אלא רק כדי להקל על עצמך בשנה א´, אז יעזור גם ידע בביולוגיה וגנטיקה (אם עשית ביולוגיה 5 יחי´ אז יש לך קצת ידע בנושאים אלה), אנטומיה (אם ממש בא לך להשקיע), סטטיסטיקה. זה מה שעולה לראש כרגע (לא ידוע לי לגבי משפטים). בכל אופן, אם את מעוניינת במידע לגבי לימודי רפואת שיניים - את מוזמנת לשאול
(אני מתחילה שנה חמישית באת"א)

רפואה ומשפטים

שני התחומים תחרותיים ודרישות הקבלה אליהם גבוהות, על כן תוצאות הבגרות נדרשות בד"כ מוקדם יחסית. לגבי כל מחלקה בכל אוניברסיטה הכללים שונים. על כן עליך להכנס לאתרי האוניברסיטאות ולבדוק בהן את המועדים. קישורים לאתרי האוניברסיטאות בדף הקישורים של הפורום.

למעלה