צריכה עזרה!!!!!!

shocho181

New member
צריכה עזרה!!!!!!

יש לי ילד בן 3 ,מאובחן כ פידידי נוס בתפקוד גבוה מדבר, מתקשר עם סובביו בעיקר מבוגרים, רמת אינטילגנציה גבוהה (קורא, יודע מספרים,צבעים, מכיר את כל סימני המסחר של כל החברות כושר למידה גבוה מאוד) . הוא נמצא כרגע במסגרת של אלוטף ,והתחיל שילוב בגן רגיל ,לפני כשבוע היתה הפעם הראשונה והיא היתה נעימה עבורו .אין לו בעיה עם הסתגלות לדברים חדשים ויש לו כושר חיקוי,אני מבולבלת לגבי השנה הבאה ו,לא יודעת לאיזה מסגרת כדאי לי לרשום אותו ,חשבתי על אופציה של גן מעוכבי התפתחות (גן שפתי) בגבעת חיים גן אלה על מנת שירכוש מיומנויות חברתיות ,עם ילדים שאין להם בעיות תקשורת הבעיה שאני לא מכירה מסגרות באזור עמק חפר אשמח לשמוע על המלצות מהורים שמכירים מסגרות טובות באזור ונתקלנו בבעיה דומה ושותפים לדילמה ...!!!אודה לכל מי שיוכל לתת לי אינפורמציה....!!!
 

YAFITUSH6

New member
בוקר טוב

גם אני בדיוק באותה דילמה, אמנם אצלנו טרם התחילו בשילוב בגן הסמוך אבל זה אמור לקרות בשבועיים הקרובים, בהנחה שיהיה לו טוב אני שוקלת ברצינות מעבר לגן רגיל, כרגע הוא נמצא עם ילדים נמוכים ממנו תפקודית וכל יום שהוא חוזר מהגן אחה"צ הוא בוכה ורוצה שאזמין לו את אחד החברים מהגן אבל ,לצערי, זה לא מתאפשר כי להורים האחרים קשה להפגיש את ילדיהם אחה"צ. אשמח לשמוע מידע כיצד נעשה המעבר בעצם מגן חינוך מיוחד לגן הרגיל, מה הפרוצדורה שעליי לעבור, האם לרשום אותו בהרשמה שמתחילה עכשיו לגן שאני רוצה או לחכות לוועדת השמה/שילוב? אשמח לקבל מידע, יפית
 

shocho181

New member
היי יפית !!!

גם הבן שלי בתפקוד הכי גבוה בגן היחיד שמדבר מצביע משתתף יפה במפגשים הבעיה העיקרית היא חברתית ולכן אני חושבת ששנה הבאה גן לעיכוב התפתחותי יתן לו מענה משום שיש שם ילדים ,ללא בעיות תקשורת הבעיה שאני לא מכירה מסגרת טובה באזור מגורי עמק חפר. ולגבי שאלתך כדי לקבל סייעת את צריכה ללכת למתי"א כדי שהם יאשרו לך שעות שילוב בגן רגיל הבעיה היא שברגע שהחלטת ללכת על גן רגיל ואח"כ החלטת שזה לא מתאים לילד קשה מאוד להחזיר את הגלגל אחורה ולרשום אותו לחינוך המיוחד ..
 

nirity1

New member
ממה שאני יודעת גן עיקוב התפתחותי

יש כל מני ילדים כולל כאלו בתפקוד נמוך. נראה לי שבאמת גן רגיל עם סייעת יהיה יותר טוב. מה ממליצים לך באלו"ט ?
 

shocho181

New member
עדיין לא המליצו לי

אני מחכה לדו"ח מסכם שהם אמורים להכין, בגדול הבנתי שבגן עיכוב התפתחותי אין הרבה ילדים על הספקטרום ואם יש אז זה בתפקוד גבוה, וגם בגן הם מקבלים טיפולים מה שחשוב לי שהוא יקבל במסגרת הגן.
 

shocho181

New member
אני לא יודעת אם זה הדבר הנכון לעשות

אני ממש בדילמה ומפחדת לגרום נזק כרגע הוא בחממה ולהכניס אותו לגן רגיל עם המון ילדים נראה לי שהוא ילך לאיבוד או לא יבינו אותו כמו שמבינים אותו עכשיו מה שבטוח גן תקשורת אני לא רוצה מהסיבה שהבעיה החברתית היא לב הבעיה לא מעוניין לשחק עם ילדים , ומסכים רק לאחר תיווך לזמן קצר.
 

dina199

New member
גם גן שפתי לא מבטיח שיבינו אותו.

זה שהצוות זה חינוך מיוחד לא אומר שהם מבינים בספטקרום או פתוחים להסברים. בכל מקרה נזק את לא תגרמי כי יש יד על הדופק בכל מסגרת. מאחר ואין שום דבר מושלם את צריכה להחליט מה יותר חשוב לך : 1.לימוד אינטרקציה רגילה עם ילדים רגילים (עם סייעת) - זה גן רגיל 2. טיפולים במסגרת הגן - גן מיוחד (וצריך לזכור שיש שם פחות טיפולים מאשר בגן תקשורת) ותעשי אלימינציה - מה פחות חשוב לך (ולא מה יותר
) . אני יודעת שהכל חשוב - אבל אי אפשר להשיג הכל
 

bajura

New member
לא מהאזור שלך

לכן לא יכולה להמליץ על מסגרת. אבל הבן שלי שמאובחן ASD נמצא כרגע שנה שניה בגן למעוכבי התפתחות. הוא נכנס בגיל 3 שנים ו 3 חודשים, ילד מעוכב שפה אך דיבר ותקשר בעיקר עם מבוגרים. די היה נממע מלשחק עם ילדים. הילדים בגן רובם היו גדולים ממנו בשנתיים והיה לא קשה להסתגל רגשי. בהתחלה ראינו נסיגה בתקשורתיות. אחרי תקופת הסתגלות הילד פשוט פרח מבחינה תקשורת. הכן להיות ביחד עם ילדים שמתקשרים יחסית תקין ומעוניינים במשחק משוטף עזר לו הרבה. היום הוא משחק חופשי עם ילדים ובכר לא מתבודד כלל. חסר לא כלים כמובן, אבל הרצון קיים וחזק וזה לא היה קודם בכלל. אני לא מתחרטת לרגע שהכנסתי אותו לגן כזה. אבל לא הכול ורוד ויפה ואני חייבת לספר לך גם את הצד השני. בגן של מעוכבי התפתחות לא תמיד ישש לצוות ניסיום עם PDD. הם לא תמיד מבינים מה הוא המקור של הקושי ו לא יודעים תמיד להתמודד איתו. לכן אני בקשר רצוף עם הגננת ועם הפסיכולוגית של הגן. כי הגננת מוקסמת מה יכולות הלימודיות של הילד ולא מבינה למה הוא מתקשה בדברים פשוטים אחרים ואז הוא חותף עונשים במקום לעבוד נכון על הקושי. לכן כול הזמן עם יד על הדופק. בנוסף הכן כמו שסיפרו לך ההרכב של הגן הוא משהוא משתנה. אצלינו לדוגמא היו ילדים בני 6 לא גמולים. ו גם ילדים עם בעיות הנהגות וריגשיות מורכבות. שלרגע אחד הם היו מקסימים ופתאום כול עולמם יתהפך. למרות שאני חייבת להגיד שהצות התמודד מאוד יפה עם העיניין זה. הדבר שהכי יפריע לי היה קצב הלימודי יאטי מאוד. שנה שלמה יתעקבו על לימוד חלקי גוף, מיקום במרחב(למעלה, מתחת....) ולימוד האלף בית. באילו הבן שלי יודע את כול זההרבה לפני שנכנס לגן. יש עבודה פרטנית אבל אי אפשר לרוץ יותר מדי קדומה כאשר כול הכיתה מעוכבת מאחור. זה יפריע לי אבל ניחמתי את עצמי בכך שהילד שלי רוכש ביטחון עצמי ומיומנויות תקשורתיות. והדבר האחרון שגם כדאי לקחת אותו בחשבון זה עיניין השילוב חלקי. כאשר מוצאים ילד מתוך גן תקשות לשילוב חלקי הוא מגיע הליווי סייעת. כאשר הוא יותא מגן למעוכבי התפתחות לשילוב חלקי אין החוק ברור לגבי העיניין ורוב הילדים נשלחים ללא ליוואי לגן המשלב כי אין מספיק כוח אדם. אני מצאתי שהשילוב מתוך גן כזה הוא פחות מקובל ו פחות נהוג ולי עושים השנה הרבה בעיות בעיניין זה. מקווה שלא סיבכתי אותך יותר.מאחלת לכן הרבה בהצלחה.
 

Navva

New member
לגבי גן מעוכבי התפחות באופן כללי

בני בטרום טרום חובה היה בגן מעוכבי התפתחות, במהלך השנה הזו אובחנה לקות התקשורת. זו היתה אחת השנים היותר מוצלחות שלו. לגבי הילדים האחרים, עיניין של מזל, כמו בכל כיתה מהגנון עד יב'. היה לו שם גננת מעולה, מעבר לצד השפתי היא עבדה איתם על נושאים כמו רגששות ופיתוח מיומניות כמו למרוח פרוסה, כל ילד למד להגיד את שם ההורים וכתובת המגוורים למקרה שלך לאיבוד. לגבי התקשורת עם ילדים אחרים. הילד בעל כישורים חברתים הטובים ביותר גילה ילד על סף הפיגור (בגיל 4 כל החיות היו אצלו כלב), הוא הראשון שהיה שניגש לנחם ילד שבכה, הוא זה שהזמין ילדים למשחק ועוד..
 
למעלה