צריכה עזרה

בלי אמא

New member
צריכה עזרה

שלום לכולם, אשמח לכל מי שיוכל לתת עצה טובה או הכוונה. אני בת 31, נשואה ואמא לשניים. אחרי הצבא הייתי בשיא, עבדתי (כמו כולם) בחברות הייטק בשרות לקוחות ולמדתי באוניברסיטה הפתוחה כ20% מהתואר ולא סיימתי. לאחר מכן קיבלתי עבודה מעולה בניהול משרד בחו"ל ואז התחתנתי , חזרתי לארץ והבאתי ילדים ,ישבתי בבית במשך כמה שנים, נתתי את כל כולי לאמהות במחשבה שברגע שהילדים יכנסו למסגרות משרד החינוך אצא לעבוד ולפתח את עצמי מחדש. כל התקופה שהייתי בבית נהנתי מאוד מכל יום עם הילדים. ועכשיו שהם במסגרות והגיעה השעה לעבוד ולהתפתח, אני פשוט לא מצליחה למצוא את עצמי. בשנה האחרונה החלפתי 4 עבודות, כל העבודות היו לא מקצועיות (פקידות, עבודות כללית, טלמרקטינג). אין לי צל של מושג מה לעשות עם עצמי, הייתי שאפתנית גדולה לפני שהקמתי משפחה ועכשיו ריקנות גדולה וחוסר ביטחון. כשאני מתיעצת עם ההורים או הבעל במקום לקבל זריקת עידוד או הכוונה, אני מקבלת משפטים כמו "את גם ככה לא מסיימת שום דבר שאת מתחילה", את צריכה עכשיו להתמקד בבית ובמשפחה, מסכנים הילדים... במה אני טובה? אנגלית שוטפת, חוש מוסיקלי ( מנגנת כתחביב) , ידע בסיסי במחשבים ואינטרנט, תעודה בהנהלת חשבונות (ללא נסיון תעסוקתי) חרוצה ויצירתית, אוהבת לעבוד עם אנשים במה אני עוסקת כרגע? עובדת חצי משרה במרתף של מעצב מתחיל, שלו הוא קורא סטודיו... לא עושה כלום, ספירות מלאי, טלמרקטינג, אמורה לענות לטלפונים שאין, סידור הסטודיו (מרתף) ונקיון. למה אני עושה את זה? כי זו העבודה היחידה שמצאתי באזור המגורים שלי שרחוק מהמרכז שמאפשר לי לעבוד בשעות נוחות עם הילדים לסיכום בגיל 20 הייתי במקום יותר טוב מהיום מבחינת תעסוקה והשכלה...זה מין גרף יורד, במקום עולה מאוד מאוכזבת מעצמי ופוחדת להחליף שוב עבודה או להרשם ללימודים, רק כדי לא לשמוע את המשפט המפורסם: "את גם ככה לא מסוגלת להחזיק שום עבודה או לסיים שום דבר..." פעם עוד נלחמתי במשפט הזה, הגנתי על עצמי היום אני כבר מאמינה שהוא הפך להיות נכון HELP

ענבל כהן חמו

מאמנת אישית בכירה ומדריכת מאמנים מוסמכת
מנהל
בדרך

יקירה, מה שאת מאמינה בו הוא מה שקובע. אם את משתכנעת שהאמת היא: "אני לא מסוגלת להחזיק עבודה ולסיים דברים" זו תהיה האמת שלך. אבל אין חובה להאמין במשפט הזה - זו הבחירה שלך. יש אפשרות לבחור באמונות אחרות. את אותו אדם שהיית כאשר היית בשיאך. כאשר עבדת בעבודות מאתגרות ופרחת בהן. כאשר גידלת ילדים לתפארת והשקעת בהם ונהנית מזה. את רק בשלה יותר ומסוגלת יותר. כדי למצוא את העיסוק שנכון לך יש צורך בעבודה. אם זה היה קל, כבר היית מוצאת. עבודה על עצמך, חיפוש ובדיקה של דברים שונים. את יכולה לעשות אותה לבד או עם מאמן שילווה אותך. כשאני קוראת את ההודעה שלך אני פוגשת אישה, נחושה ומחוייבת - לא לוותר, למצוא את הדבר שנכון לך. את נלחמת בתוכך בסביבה שלא מפרגנת ולא מוותרת. עברת 4 עבודות כי לא התפשרת על הדבר שנכון לך. אני מניחה שאת "מסוגלת" להחזיק בעבודה, אבל לא רוצה. אין ערך בלהחזיק בעבודה רק כדי להחזיק בה ולהוכיח משהו למישהו. המחויבות שלך היא לעצמך. ועוד משפט על ההורים ועל הבעל. זה עצוב מאוד שאת מקבלת תגובות כאילו מהאנשים הקרובים לך. אילו תגובות של אנשים חרדים, שפוחדים לתת לך להתפתח. טוב שאת יודעת מה נכון לך ולא נכנעת להם, וממשיכה לחפש את הדרך שלך. את לא "צריכה" שום דבר. זכותך לבחור את המסלול שנכון לך, ואני בטוחה שתמצאי, אם תתמידי.
חזקי ואמצי.

בלי אמא

New member
צודקת

הם באמת פוחדים לתת לי להתפתח, במיוחד אבא שלי... לא קלטתי את זה אף פעם, הוא עדיין רוצה וצריך שאשאר תלויה וזקוקה לו מבחינה כלכלית בנוסף הוא מחזיק באמונות פרימיטביות שאני צריכה להשאר בבית והילדים המסכנים שלי יסבלו אם אעבוד. זה מה שמניע אותו והוא משתמש בזה כדלק להוריד לי את המוטיבציה.

zencoach

New member
בירור הרצון

בלי אמא שלום. קראתי את הפוסט שלך והתרשמתי ממך, כאדם רגיש עם יכולות רבות,אבל עדיין לא מתועלות לעשייה שאת באמת מחוברת אליה. את מציינת שאת נמצאת בגרף יורד-ואני חושבת שאין דבר כזה, הקושי הוא רק סמן והזדמנות לברר מה הרצון האמיתי שלך: אם עד עכשיו השקעת את המשאבים שלך לבני המשפחה-הגיע הזמן שתעשי גם לעצמך. לקחת פסק זמן מעבודות שלא מדברות אל נשמתך-כי הרי לא מדובר כאן בעבודה,אלא במשמעות העמוקה שלה יותר. יש לי תחושה,שכשאת תדעי באיזה אופן ואיך לתעל את היכולות שלך-מה שהסביבה הקרובה תאמר, יהיה חסר משמעות. לא כי הם חסרי משמעות-אלא, שמשהו בך ישדר,"אני יודעת את הדרך" ועם אנשים שיודעים מהי הדרך אין צורך להתגונן. אימון מ"זן אחר" http://rebeka.biz

בלי אמא

New member
נכון

כשאני אדע את הדרך לא יהיה משמעות לדברים שלהם, הבעייה שבדרך לשם, איבדתי את הדרך ואת הזהות , המשאלות ואת עצמי, לא יודעת למה נועדתי, במה לעסוק. איך מוצאים את התחום שלי כשכל כך הרבה זמן התעסקתי רק בחיתולים וצעצועים, כל העולם המשיך להסתובב ואני נתקעתי אי שם, ועכשיו מתחילה שוב מאפס. חסרת כיוון

תלתלית3

New member
ראשית אין ספק שיש לך כישורים

אין ספק שהוכחת לעצמך את יכולותייך בעבר, כך שקחי לך את הקרדיט שמגיע לך. מותר לך לפרגן לעצמך גם אם אחרים לא עושים זאת. עכשיו השאלה במה את בוחרת להאמין ? האם בזה שאת לא מוצלחת או שאת מוצלחת ? מי אמר שמה שהם אומרים נכון ? מפיק דוגמא אחת לערער את דבריהם ואני בטוחה שיש לך כזו. אמונות מגבילות משתקות אותנו ולא מאפשרות לנו להתקדם. הם מאפשרות לפחדים שלנו לנהל אותנו. ניתן להשתחרר מהן. השאלה מה האחיזה בהן נותנת לך ? אולי את אזור הנוחות ? חשבי מה במצב הנוכחי כן מחזיק אותך שם ? מה הרווח וההפסד של המצב הקיים ? כבר ענית במקצת, מקום קרוב לבית ושעות נוחות לילדים. אם השהייה עם הילדים מהווה עבורך ערך, אז יש כאן התנגשות ערכים. יש תהליכים שיכולים לעזור לך לבחור מה הערך הגבוה יותר: קריירה או משפחה ? כשלא הייתה לך משפחה סדר העדיפות היה שונה וזה בסדר כעת את נמצאת במקום אחר ואינך יכולה להשוות תקופות שונות בחיים מאפשרות לנו דברים שונים וגם זה בסדר. עשי לך טבלה בעד ונגד ואו עוגה ובה תחלקי את הדברים החשובים לך ודרגי אותם. אני בטוחה שכבר שם תוכלי למצוא תשובות. הדירוג או המקום שאת נותנת לאותו דבר בחייך כנראה מהווה את הערך החשוב לך ולכן קשה לך לוותר עליו ולדעתי זו משפחה. בהצלחה טליה

בלי אמא

New member
בטבלת סדרי העדיפויות

או העוגה, המשפחה והבית בהחלט לוקחים את המקום העיקרי, זה עובר אותי ואת צרכיי, זה מוחק את השאיפות שלי או משהה אותן ליעד לא ידוע בהחלט התנגשות ערכים, אני חושבת שתיארת חלק משמעותי מהבעיה, מהקיפאון שאני נמצאת בו

תלתלית3

New member
שמחתי לעזור

אם כך חשבי איך שני הערכים האלה יכולים לעזור זה לזה כדי שאת תהיי מרוצה. יש תרגיל שאני עושה - 3 הכסאות בכל כיסא שמי ערך אחר ובשלישי את עצמך תני לערכייך לדבר נסי שיצרו שת"פ בניהם למענך אולי תגלי עוד דברים ועד כמה האחד מוכן ללכת לקראת השני לעמים כשאת מדברת בשם הערך שלך זה מציג דברים נוספים שאולי לא חשבת עליהם מה כל ערך מוסיף לשני מה כל ערך לא אוהב בשני ומה הם יכולים לעשות למענך בהצלחה טליה

idan178

New member
שלום בלי אמא

שלום בלי אמא - נשמע שאת רוצה להתקדם, אולי כדאי לצאת רגע ולהתבונן על המצב מהצד מה הסיבה שהחלפת עבודות? האם זה אומר שאת לא יכולה להתמיד או להחזיק? האם כאשר הייתה לך עבודה שאהבת התמדת בעבר? מי שהיה שאפתן נשאר שאפתן -רק אולי מאמין ב.. אמונותיו מנתבות אותו , השאלה היא מה את רוצה שינתב אותך, האם האמירה שאת לא מסוגלת..? האם זה נכון בהכרח, האם זה יהיה תמיד נכון? בהצלחה *הוספתי לך קובץ עם סיפור מתאים

בלי אמא

New member
קודם כל

מאוד מאוד מאוד אהבתי את הקובץ שצירפת !!! תודה מנסה להסתכל מהצד, בהמלצתך,הכנתי רשימה של מקומות עבודה וסיבה שעזבתי או פוטרתי רואה בעיקר שילוב של הגבלות ואילוצים מכורח האמהות שגורם לי לקפוץ מדבר לדבר או לפעמים לאבד את מקום העבודה (לא רק כשלונות) העובדה שלא הצלחתי להצדיק את המשכורת שלי ברוב המקרים גרמה לי לעזוב, תמיד מצאתי שאני משלמת יותר למטפלות מאשר אני מרוויחה וכך למרות שעבדתי הרבה שעות יצאתי בהפסד כלכלי והפסד של טיפול בבית ובילדים, הבית היה הפוך וחשבון הבנק במינוס, לא הצלחתי להצדיק את זה ועזבתי בעידודם הנלהב של בעלי ואבא שלי.
שתמיד חשבו על טובת הילדים ולא על טובתי.

tapuachcoach

New member
מה אכן עושים אנשים הנמצאים בפרשת הדרכים?

תשובה: מחפשים ומוצאים כיוון חדש. אם את בוחרת להצליח, את תצליחי. יהיה קשה עם סביבה לא תומכת, אבל גם לזה אפשר למצוא פתרון כשנחישות ואומץ בוערים בקרבך. בחרי לפתח את אלו ובמקביל פתחי פתח למשהו גדול יותר ומספיק משמעותי לעצמך. משהו שתמיד חלמת עליו. אולי זה הזמן לממש ולהוציא לפועל את הדברים. ה' חנן את כולנו בכישורים והיכולות המתאימים בדיוק למה שנועדנו לו, עם הדרכה נכונה ובעיקר שאלת שאלות נכונות, את תמצאי את דרכך לנחלתך. בהצלחה
נ.ב. אשמח לדעת אם תשובתי עזרה לך.

בלי אמא

New member
אוהבת מאוד

אוהבת מאוד לחשוב שה' חנן אותנו בכישורים ויכולת למה שנועדתי ... אבל לא מוצאת שהכישורים שלי יכולים להביא אותי לשום מקום לא מוצאת משהו מהכישורים שלי שהוא גם פרקטי כדי להפוך אותו לעסק. חושבת על הנושא כל יום וכל שעה. אמשיך לחשוב על כך...

CIsaac

New member
שלום אמא

איך מצב הרוח היום? סיקרנת אותי, אשמח אם תסכימי לשתף (בכל המילים) . . . מה חשוב לך? מה את אוהבת? מה את רוצה? סקרן כמו תמיד איציק

בלי אמא

New member
אז ככה

מצב הרוח- ירוד מה חשוב לי? המשפחה שלי , בריאות מה אני אוהבת? מוסיקה, שפות, לדבר עם חברות מה אני רוצה? אין לי מושג, זאת בדיוק הבעיה שהביאה אותי לכאן, אין לי מושג מה אני רוצה ולאן אפנה איפהשהוא בדרך לאמהות איבדתי את זהותי ואת היכולות להצביע על הרצונות והשאיפות שלי

CIsaac

New member
חייכי, סתם כך, בלי סיבה.

את יודעת? אני לא. לא יודע להסביר מדוע, אבל יש לי הרגשה שכשאת כותבת על החלק שאינו רצוי, את כותבת (וחושבת) דברים יותר חזק משזה באמת. זו באמת רק תחושה שלי, ואני סקרן לדעת אם כשאת בוחנת את העניין את גם מוצאת שכך הם הדברים. הזמנתי אותך לשתף, והתחלת לשתף, תודה. אני קורא גם את התשובות האחרות שלך בשירשור, והסקרנות שלי ממשיכה להתעורר - מקווה שזה לא נשמע לך מציצני
כתבת שהמשפחה חשובה לך, ובריאות. את אוהבת מוסיקה, שפות, לדבר עם חברות. איפה עומדת האהבה למשפחה בשלב הזה? באחת התשובות שלך סיפרת שהכנת רשימה של המקומות בהם עבדת. תרצי לשתף אותנו במה אהבת בכל מקום? מה עשה לך טוב שם? מעניין אותי להבין, אולי תרצי לנסות להסביר - אשמח. אם מחר מישהו מציע לך לעבוד ואת מרגישה שזה המקום המושלם, מה צריכה להיות ההצעה כדי שתרגישי כך? אשמח לקרא את מה שיעשה לך טוב לשתף. איציק

בלי אמא

New member
היי איציק

ממש לא מציצני, לכן אני פה, לשתף ולקבל חוות דעת אוביקטיבית ותומכת מחבר'ה מקצועיים כמוכם... ברשימה שלי היו חברות סלולר, משרדים קטנים, קופות חולים, משרדי נדלן ועוד ... כאמור הרשימה שלי לא קטנה ולכן התסכול גדול :) לשאלתך,אם מחר מציעים לי לעבוד, המקום המושלם יהיה כזה: 4-5 ימים בשבוע , 08:15-13:15 עם אופציה להוסיף שעות בהמשך (עוד כמה שנים) חברה בינונית, עד 20 איש, עובדים ומנהלים בעלי משפחות צעירים, בטווח גילאים 30-45 כמובן קרוב לבית העבודה שלי תכלול תפקיד בעל משמעות, כזה שלא ארשה לעצמי לעזוב, כזה שמשאיר חותם במקום ונותן לי את ההרגשה שהתרומה שלי חשובה ומשמעותית, בעלת ערך לחברה ואולי גם לסביבה שנותן את ההרגשה שאני לא קמה בבוקר רק כדי להרוויח כסף אלא גם להגשים את הייעוד שלי חבריי לעבודה, שיהיו אנשים ישרים ובעלי ערכים מנהליי, שיהיו מתחשבים ומבינים כאשר אני צריכה להעדר בגלל הילדים או סיבות בריאותיות שאף אחד לא ימדוד את הדקות והשניות שאני יוצאת להפסקה או מאחרת, אלא שאמדד בזכות השגיי והערכים שאני מביאה כעובדת ובן אדם. שיאפשרו חופש פעולה ועצמאות בתפקיד. אם לא נסחפתי, אז גם עבודה שתאפשר קידום ע"פ כישורים ולא ע"פ תארים ופרוטקציות. מה אהבתי/לא אהבתי במקומות העבודה? 1. במשרדים הקטנים : אהבתי שהיו לי מנהלים מצוינים. כייף לקבל מחמאות ופרגון והערכה למאמצים שלי 2. בקופת החולים: אהבתי את המשמעות שהייתה למה שעשיתי, בין כל שאר הפקידות העצבניות, הייתי היחידה הסבלנית שנתנה מעצמה את ה101% גם תמורת שכר מעליב 3.בחברות נדלן: לא אהבתי שהייתי צריכה להשתמש בכישורי מכירה ולשקר, מסביבי היו רק סוכנים ומנהלים שלא מסוגלים להוציא מילה אחת אמיתית מהפה 4. במקום העבודה הנוכחי: לא אוהבת שאני מרגישה שעושים לי טובה שמחזיקים אותי , שאני מרגישה חסרת תועלת, אני מרגישה שכל יום שעובר איטי כמו הנצח ואין עבודה,אין טלפונים, אין אנשים, מרתף שומם.לא מבינה למה אני שם. חוסר משמעות והגשמה 5. בחברות ההייטק: אהבתי את הפעילות והאנשים, שיחות, תקשורת. אבל לא אהבתי את כמות האנשים יוצרת תחרות לא קטנה, לפעמים אתה הולך לאיבוד בהמון ומוצא שיש אנשים שיגידו כל דבר כדי להזיז אותך מהדרך שלהם מעלה. תודה על הזמן שאתה מקדיש לי, זה דווקא מסדר קצת את הבלאגן ומכוון

CIsaac

New member
בבקשה. בכיף.

לפני שאמשיך לנסות לספק את הסקרנות שלי, קצת הכוונה, ברשותך. שאלתי מה אהבת ומה עשה לך טוב. ושמתי לב שהבנת שהשאלות לכיוון של סדר והכוונה. אזמין אותך לשתף שוב - והפעם עם המיקוד הזה. למשל - חסר לי מה אהבת ומה עשה לך טוב כשעבדת בחברות הנדל"ן. זה יכול להיות קשר, זה יכול להיות כל דבר שעולה על דעתך. עד כאן ההכוונה. ולסקרנות שלי - שאלה אחת. לאותו מקום מושלם - מה את מביאה ותורמת? - תרחיבי ככל שבא לך
אשמח לקרא את שייטיב לך לשתף איציק

את מצביעה נכון על שורש העניין

שהוא, לטעמי, שאת מאמינה שזה נכון. שאת לא מסוגלת לסיים שום דבר. הסביבה שאת מוקפת בה מחזקת את התפיסה הזו שלך לגבי עצמך. סביר להניח שזוהי התפיסה הפנימית שלהם, גם לגבי עצמם - זה לא אישי כלפייך. אבל כמו גשם, הוא לא אישי וכולם נרטבים, ואת נרטבת מהתפיסה הזו שבעצם אדם לא יכול לפרוץ קדימה. שאין סיכוי. שהמקום שהגעת אליו בגיל 31 הוא התחנה הסופית שלך. מה שיעזור מאוד, בתור התחלה, הוא ללכת למקום יבש יותר. מקום שבו מישהו יקשיב לך בהקשבה שונה לחלוטין. אדם הוא יצור חברתי - אנחנו משגשגים בהקשבה מטפחת. מאמנים הם כאלה. אנחנו מאמינים באנשים. אנחנו פוגשים הצלחות מדי שבוע. אנחנו מוקפים באנשים שחותרים לשינוי, שעושים את השינוי. בשבילנו את צעירה מאוד. כשאני סורקת את הגילאים של האנשים שמגיעים אלי אישית ויוצרים שינוי בחיים - את קרוב לתחתית סולם הגיל. אנשים עושים שינוי בכל גיל. אני מכירה אישה שעשתה שינוי אדיר בקריירה שלה בגיל 57. והיא לא היחידה. בקורס הקבוצתי שלי כרגע, שני האנשים שהכי חוגגים בקורס, הכי מפיקים, הכי יוצרים את השינוי שלהם - הם בני 63. הם זקני השבט שלנו - ומובילים את המחנה. יש לך עוד הרבה, הרבה שאפשרי בשבילך. קשה לתת לך כרגע עצות, לאן לפנות. זה לא עובד בצורה כזו. אי אפשר לבנות כוון חדש מתוך חוסר בטחון כזה. קודם צריך לעבוד איתו קצת, לברר, להבהיר, להרגיע, לחזק... משם את תוכלי למצוא כוון מצוין עבורך, שישלב את כל מה שחשוב לך בחיים. גם ההתקדמות שלך, וגם הבית שלך. בהצלחה

בלי אמא

New member
היי סאלי

תודה על התגובה התומכת והמחזקת אני בת 31, מעודד לשמוע שאני עדיין צעירה בחבורת המאומנים שלך, אני מעודדת את עצמי במחשבה שהילדים יגדלו ועוד כ6-8 שנים אוכל כבר לצאת לאיזו עבודה או לימודים שארצה, לא אצטרך צהרון או בייביסיטר והעולם יהיה פתוח לפניי בשלב זה כבר אהיה בת 37-40, מקווה שלא מאוחר מדי ללמוד משהו או להתחיל האם את חושבת שמעבידים מערימים קשיים על נשים יותר מבוגרות לקבל עבודה? האם בגיל כזה אפשר לחזור לאוניברסיטה וללמוד מקצוע חדש? עד אז לא רואה איך אני יוצאת למשימה, אין לי כוחות נפשיים לעמוד מול המשפחה שמייצרת אשמה ויסורי מצפון כל פעם שאני מנסה משהו חדש ועוזבת את הילדים והבית. בשלב זה לקחתי את עצמי באמת למקום יבש יותר, אוביקטיבי, משתדלת לשוחח יותר עם נשים עובדות , חזקות עם אבי ובעלי, אני שותקת ... כבר לא משתפת שומרת את התסכול לאנשים שיכולים להרים אותי מעלה. תודה על המילים

לא כל כך אהבתי את הכוון הזה...

שלום לך
ההחלטות הן בידייך, כמובן. אבל כן. יש קושי למצוא עבודה ככל שהגיל עולה. יש סטטיסטיקות על זה. תמיד אפשר - אבל קשה יותר כשעולים בגיל. את עכשיו בת 31. להגיד לעצמך שאת הולכת לישון ל - 9 שנים, עד שתהיי בת 40... וואלה? זה אפשרי. אבל האם זה מה שאת באמת רוצה? או שזו אופציית נסיגה כי את לא רוצה להתעמת עם אף אחד? לא הכל זה שחור לבן. גם אני הייתי שנים רבות (7) בבית עם ילדי הקטנים. אבל לא שקטתי על השמרים. פיתחתי את עצמי. נכון, לא היתי שכירה ולא למדתי תואר. אבל המשכתי לפתח את תחומי העיסוק שלי, וללמוד ולהכשיר את עצמי, גם אם על אש קטנה. יש פה שאלה. מה את רוצה כרגע. אם אין לך כוחות נפשיים - יש דרכים לבנות אותם. בשביל זה עולם האימון קיים. אם את רוצה.

למעלה