צריכה עזרה

צריכה עזרה

אני אישה נשואה+ ויש לי בעיה עם הסדר בבית, זלא שאני לא אוהבת סדר וניקיון אלא שקשה לי עם העול הזה של בית נקי ומסודר. היתה לי עוזרת אך שעתים אחרי שעזבה את הבית כבר הבית היה שוב מבולגן.. כי אין לי כח לעול הזה שלשים כל דבר במקומו.. האם לקאוצ`ינג יש משהו לעזור לי?

ZIVAGAT

New member
בהחלט

עצם העובדה שהבלגן מפריע לך אומרת שסדר חשוב לך. אימון יכול להביא אותך לניצול טוב יותר של הזמן, להיות יותר מתוכננת מלכתחילה, יותר "שיטתית". זה באמת ענין של תרגול ואימון. חוץ מזה-את צריכה לבדוק עם עצמך האם את שומרת על פרופורציות בהתייחסות שלך לסדר?...אולי מגזימה קצת בחשיבות שמייחסת לסדר ולניקיון- לחוצה בגלל דברים אחרים בהם ניתן קצת להקל?? אשמח לעזור

ענבל כהן חמו

מאמנת אישית בכירה ומדריכת מאמנים מוסמכת
מנהל
סדר

אורטל יקרה, אני שומעת בדברייך דבר והיפוכו. האם את רוצה בית מסודר, או שזה עול עבורך? בית מסודר לא חיב להיות עול. כמה טיפים על סדר: צריך לארגן לכל חפץ (למשל מכתבים שמגיעים הביתה) מקום נוח וקל להגעה לסדר פעם אחת סדר יסודי ולא לבלגן - בזה הכוונה שלא לאפשר לבלגן להערם, אלא להשתדל לקחת כל דבר למקום במשך היום, כך שהסדר של סוף היום הוא קטן וקל. וזם נכון גם לשאר בני הבית כמובן. האם את יכולה לדמיין בית מסודר בלי להרגיש עול?

כמה כווני חשיבה

שלום לך אישה יקרה
יש שני כווני עבודה. אחד הוא ספציפי כמו שענבל התחילה. למצוא טיפים וכלים שיעזרו לך להתארגן, לעבוד פחות בבית ולהגיע לתוצאות טובות יותר. אתר שאני אוהבת לגלוש בו ויש שם דיונים על זה, למשל יש פה דף שמרכז הרבה דיונים בנושאים האלה, מלאים טיפים ששווים זהב, כולל כאלה של "פליי ליידי" שיש לה אתר רק על זה. כוון אחר הוא עבודה יותר יסודית, רגשית אולי. איך את מרגישה עם סדר ובלגן? איך את מרגישה עם הנושא של בני משפחה שעוזרים או לא עוזרים? ובתוך זה למצוא מקום רגשי טוב יותר. אני יכולה לספר לך שאישית עבורי, הנושא הזה של סדר בבית, ומי משתתף בעבודות הבית, היה נושא משמעותי בשבילי לעבוד עליו.

bridges

New member
למי חשוב הסדר?

שלום רב אורטל, את בהחלט יכולה להיעזר בקואצ'ינג, אבל קואצ'ינג לא יכול לעזור לך. למה אני מתכוון? קואצ'ינג הוא ליווי של תהליכי שינוי, כלומר את השינוי את עושה והמאמן האישי מאפשר לך ללמוד כלים שיאפשרו לך את השינוי. אם את לא תעשי משהו, שום דבר לא יקרה. על מנת להבין אם ואיך תוכלי להעזר בתהליך של קואצ'ינג אני מזמין אותך לענות על השאלות הבאות:
איך אי הסדר בבית מפריע לך?
מה היה מתאפשר לך אם הבית היה מסודר? אילו תוצאות יכולת את להשיג שאת לא יכולה להשיג כשהבית מבולגן?
עד כמה חשוב לך שהבית יהיה מסודר? בהצלחה, רונן

ladybug4NLP

Active member
והייתי מוסיפה לשאלות של רונן

1. האם הזמן שאת אמורה להקדיש לסדור את הבית הוא על חשבון עיסוקים אחרים שאת רוצה לעשות וקשה לך לדחות אותם?. 2.האם את היחידה הממונה על הסדר בבית? 3. מה היתרונות שיש בבית מסודר עבורך? 4. מה הם החסרונות של בית מסודר עבורך? ומעניין מה יהיו התשובות שלך

למעלה