צריכה עזרה...

nino15

New member
צריכה עזרה...

מישהי הזמינה ממני 2 צמידים וכתבה שבשניהם הסוגר נתקע ושאלה מה לעשות. מכיוון שאני אהיה בחו"ל החל מה-26 בינואר, ועד שהיא תשלח לתיקון ואני אשלח לה בחזרה יעברו איזה שלושה חודשים, הצעתי לה לשלוח 2 צמידים חדשים ושהיא במקביל תשלח לי את הישנים השבורים. השאלה היא של אמינות - על מנת לוודא שהיא באמת תשלח כתבתי לה שהיא תשלח בדואר רשום ותכתוב לי את המספר מעקב, ורק אז אני אשלח לה את החדשים. מישהו פה פעם עשה את זה? אני מפחדת להישאר קירחת מפה ומפה - גם לשלוח חדשים וגם לא לקבל ישנים (וכך הפסדתי פעמיים). אולי עדיף כבר להחזיר כסף? מה אתן אומרות???
 
אני יוצאת מתוך נקודת הנחה שמתבססת על אמון

אולי היא גם שואלת את עצמה האם באמת את תשלחי לה? הספק הוא דו כיווני... אבל במקרים כאלה לדעתי עדיף לצאת מתוך נקודת הנחה שיש אמון הדדי ולקוות לטוב כי סך הכל היא בתור לקוחה קנתה, שילמה וקיבלה מוצר פגום, תיאורטית זכותה להחזיר את המוצר ולקבל אחר (אלא אם הגדרת אחרת במדיניות החנות שלך) ולכן אני לא רואה בעיה, אם היא אמרה שהיא תשלח אז כנראה שהיא תשלח. מה גם שבמקרים כאלה (בהנחה שהם די נדירים) עדיף לצאת בסדר עם הלקוח מאשר להתחשבן על כמה עשרות שקלים. בתור עסק צריך לקחת בחשבון שלפעמים דברים לא צפויים גורמים לנו להפסיד וזה קורה אבל בכל מקרה זה לא צריך לבוא על חשבון הלקוח.
 

nino15

New member
אני מסכימה...

ולכן הרבה מהפעמים אני מחזירה כסף כשלקוח לא מרוצה, למרות שקרה שהחזרתי כסף על דברים שאינם בשליטתי (כמו משלוח שהתעכב). במקרה הזה הבנתי מהדברים שלה שהיא לא רוצה כסף, אלא באמת רוצה את הצמידים... אני מניחה שאני פשוט אצטרך לסמוך עליה :)
 

Kasandra100

New member
רעיון...

אולי כדאי לך להציע לה להכנס לתכשיטן קרוב לביתה שיחליף לה את הסוגרים ושאת תחזירי לה את הכסף ובצורה זו את חוסכת לה את דמי המשלוח חזרה אליך ואת הזמן שיקח עד שתקבל חדשים במקומם. בכל מקרה אם תשלחי לה צמידים חדשים יעלה לך משלוח.. . אני גם הייתי מבקשת ממנה שאם היא יכולה שתצלם את הסוגרים ותשלח לך את התמונה כדי שתדעי מה הבעייה של הסוגרים שהשתמשת וגם שתדעי להבא לא להשתמש בסוג הזה, שהרי את קונה אותם ולא מייצרת אותם בעצמך. כך את גם חוסכת את "האם היא תשלח" "מתי אני צריכה לשלוח, לחכות..." וכו'
 
למעלה