צריכה עזרה...

Deep Blue Sky

New member
צריכה עזרה...

אני בת 15. אתמול היה לי קשה... כשאמא שלי לא הייתה בבית בילגנתי את המטבח, בכוונה (מתוך תסכול ורצון שהיא תשאל מה קרה, ידעתי שהדבר ההפוך יכול לקרות אבל בכל זאת עשיתי את זה) כשהיא חזרה היא השתגעה... היא התחילה לצרוח , לאיים עליי (שאני אעוף כבר עכשיו מהבית, שיעצרו אותי, שיהיו לי סיוטים) וזה עוד כלום. בסוף היא הזמינה משטרה והמשטרה לא עשתה כלום, פחות או יותר... היא כל הזמן קיללה אותי ואיימה עליי, והיא אמרה דברים ממש קשים שאני לא רוצה להגיד אותם אפילו... והיא התנהגה כמו מפלצת. כשקלטתי שזאת התגובה שלה רציתי לדבר איתה, להסביר לה למה עשיתי את כל הבלאגן ,לנסות להרגיע אותה ולהשלים בינינו, אבל אם אני מוציאה פיפס מהפה המצב נעשה רק חמור יותר. היא התקשרה לאבא שלי שיבוא לקחת אותי (הורים גרושים) ואני אמרתי לאבא שלי שלא יבוא ושהכל בסדר והיא סתם צועקת, כי זה הבית שלי ואין לה זכות להוציא אותי ממנו מתי שהיא רוצה. זה באיזשהו שלב הגיע לאלימות פיזית (שנמשכה משהו כמו 10 שניות, אבל בכל זאת אלימות פיזית) ובסוף היא הוציאה אותי מהבית ולא נתנה לי להיכנס ואני שוב התקשרתי למשטרה כדי שתכניס אותי. כמובן שאמא שלי המשיכה עם הקללות והאיומים... התקשרתי אתמול להרבה מקומות, גם הגעתי איכשהו לקו מידע של הרווחה (או משהו כזה) ובגלל שאתמול בלילה הרווחה לא פעלו (משהו כמו 12 בלילה, ועוד מוצ"ש) אז מסרתי לאשה שדיברה איתי את הפרטים והיא אמרה שתשלח דיווח. גם השכנה שליד ראתה את כל מה שקורה וכל הזמן רצתה שאכנס אליה הביתה, היא בטח גם דיווחה לרווחה או משהו דומה. בעבר הייתה לי תקופה שהיו בה עובדים סוציאלים, וועדות, רצו להוציא אותי מהבית (והייתי כבר עם רגל אחת בפנימייה, עברתי ללמוד בפנימייה אבל כשרצו שאעבור לגור שם סוכם בוועדה שבסוף זה לא יקרה) בסוף גם יצאתי משם והמצב השתפר מאוד (התקבלתי לתיכון טוב, והתקופה הזאת הייתה מאחוריי). והסיוט הכי גדול שלי זה שהיא תחזור. אני מפחדת ששוב ירצו להוציא אותי מהבית, מהבית ספר, מהחיים... אני כל כך בחוסר וודאות, אני לא יוצאת מהחדר, סוגרת את החלונות, לא מדברת עם חברים כי אני לא רוצה לשמוח ואז שהכל יהרס לי. אני לא רוצה לחשוש כל הזמן שעובדים סוציאלים יעיפו אותי מהבית... ואני כל הזמן מחכה שמישהו מהרווחה יתקשר כי אני רוצה להסביר להם שהעזרה שאני צריכה זה שיעזרו לאמא שלי להבין את העיניין, שידברו איתה ואיתי ושיהיה רגוע בבית, כמו שהיה עד אז... אני לא יודעת אם הם עושים משהו בעניין הזה בכלל, כי נמאס לי להשאיר דברים פתוחים ולהיות במטח, זה מונע ממני לעשות דברים שאני אוהבת. אני די מתלבטת אם להתקשר אליהם... בכל מקרה, נראה לי שאני אעבור לגור אצל אבא לתקופה הקרובה כי שם באמת טוב לי. אבל הייתי רוצה שיעזרו לי לפתור את הדברים בבית של אמא.

רותי157

New member
לצריכה עזרה

מאד עצוב שאת רק בת 15 ואמא שלך כך-כך פוגעת בך, יחד עם זאת, את כניראה מרגישה כל-כל דחויה על-ידי אמא שאת עושה לה מבחנים כדי לראות כמה היא רוצה אותך וכמה היא אוהבת אותך מציאה לך לצמצם את המבחנים האלו: אמא אוהבת אותך רק שאת מטריפה אותה עם המבחנים האלה, היא כניראה חלשה וילדותית ולא יודעת איך להתמודד איתה, היא צריכה הדרכה הורית ואת צריכה להרגיש שאמא אוהבת אותך ולא דוחה או נוטשת אותך, לכי תדברי עם אמא ברגע ששתיכן לא סוערות ותגידי לה מה שאת מרגישה, שאת מרגישה פחד שהיא לא אוהבת אותך וכו.[ זה יקדם את הקשר, אל תתייאשי, שה עובד בלי האשמות, רק להגיד מה מרגישים: פחד, השפלה, דחייה וכו

עצוב ונוגע

היה בשבילי לקרוא את מה שתארת, בהרבה מאד כנות, שקורה בחיים שלך. את נשמעת כמי שיכולה לשים לב לדברים, להבין, לדעת מה יכול להיות טוב בשבילך. יחד עם זאת, את רק בת 15 ודברים יכולים להיות גם מאד מבלבלים, במיוחד כאשר מדובר במערכות יחסים קרובות וטעונות רגשית, כמו עם אמא שלך. העובדה שהייתה תקופה מסוימת שהחיים התנהלו בצורה טובה אומרת ששתיכן יכולות לקיים מערכת יחסים סבירה המאפשרת לך לעשות את הדברים שנערות בגילך אמורות לעשות- ללמוד בבית ספר ולעסוק בדברים שאת נהנית לעשוק בהם.מה היה אז שאיפשר את זה? מה היה בכן שאיפשר את זה? אני מניחה שכל אדם שואף לטוב, לשקט ושיווי משקל. גם את וגם אמך. אך דברים, מסיבות שונות, בתקופות שונות, לא מתנהלים ע"פ שאיפות אלה. כן, תציעי לאמא שלך, ללכת ביחד ולבקש עזרה- יעוץ/טיפול משפחתי. אין בכך בושה. יש בכך הרבה כוח ויכולת לממש את השאיפות. עובדות סוציאליות לא "מעיפות" ילדים מהבית. גם להן שאיפה שילדים ובוגרים שבטיפולן יחיו בטוב, בשקט ובשיווי משקל. רק לאחר שנעשו כל המאמצים בכיוון זה ללא הצלחה, חושבים על פתרון של יציאה מהבית. נראה שלך (ומקווה שגם לאמך) הרצון והיכולת לעשות משהו כדי שמערכת היחסים ביניכן תשתפר ותאפשר לכל אחת מכן לבטא באופן סביר גם את הכאב, האכזבה והכעס (שהן רגשות לגיטימיים במערכת יחסים קרובה) אך גם את האהבה, הקירבה והשמחה. נראה ששתיכן מסוגלות לכך ואתן זקוקות לעזרה למצוא את הדרך. אני מקווה מאד שתצליחי.

חמודה, תראי...

ברור שלך יש את הדאגות שלך ושאת מרגישה מדי פעם שרע לך (אין אדם בעולם שלא מרגיש כך.לכולם יש צרות אלה או אחרות).גם לאמא שלך בטח יש דאגות ופחדים, והעיקריים ביניהם הם איך לשלם על הבית כדי שיהיה לכם איפה לגור,חשבונות למיניהם כמו חשמל וגז,ביגוד ואוכל בשבילך ולממן את לימודיך.היא עובדת מאוד קשה בשביל להרוויח כסף ולממן את מה שיש לכם עכשיו.ואחרי יום עבודה קשה וארוך היא מגיעה הביתה והמטבח מבולגן.לא פלא שהיא הגיבה איך שהגיבה.כמובן אני לא מצדיקה את התגובה שלה,אבל כניראה שהצטבר לה הרבה מתח בפנים. עצה לך.. אל תנסי בדרכים שליליות לקבל מאמא יחס,היחס שתקבלי כתוצאה מכך גם יהיה שלילי.תחשבי על אמא שלך ותנסי לעזור לה.תסדרי בבית, תשטפי כלים או ריצפה, תזרקי זבל.כל דבר קטן פה יעזור.כדי שכשאמא תחזור הביתה יהיה לה פחות עבודה בבית.העבודות בית יעזרו לך להשקיע אנרגיות במקום הנכון.ואני בטוחה שכשאמא שלך תחזור הביתה היא בטוח תשים לב למה שעשית ומאוד תעריך זאת ותקבלי ממנה תגובות ויחס חיובי.גם אם היא לא תשים לב, את תמיד יכולה להפנות את תשומת ליבה ולהגיד: "הינה אמא, עשיתי..." ולהבא אם לא טוב לך,תמתיני עד שאמא תחזור הביתה ותדברי איתה, אם אין כוח להמתין תתקשרי לאבא או לחברה לכל מי שאת חושבת שיבין אותך.ואחרי שאמא תחזור גם איתה תדברי על זה.חיבוק ונשיקה גם יעזרו.פשוט תחבקי את אמא שלך, תתני לה נשיקה ותגידי לה שאת אוהבת אותה וזקוקה לה.ואת תראי שאמא תעשה את אותו הדבר. פשוט תדברו מהלב ותגיעו להבנה. אבל בשום פנים ואופן אל תפני לרווחה ואל תבקשי מהם עזרה לאמא.העזרה היחידה שהיא תקבל מהם זה שיוציאו אותך מהבית.ואת לא באמת רוצה שזה יקרה. אז פשוט תדברי עם אמא שלך ותגידי לה מה את מצפה ממנה ואיך היית רוצה שתתיחס אליך ותעשו תיאום ציפיות, ותראי שהכל יסתדר.

apoelb

New member
תשמעי

בס"ד קודם כל תדעי שזה יכול לקרות . אסור להכנס לדכאון בגלל זה , זה לא יעזור . צריך לדבר אני לא חושב שיש לאמא שלך בעיה אולי רק כעס . בכל מקרה יש מומחי ילדים שמבינים יותר בעניין הזה , תדברי איתם זה בטוח יעזור .

Maya Lev Ari

New member
לכל הילדים יש צורך בהחזקה ובהכלה הורית

deep blue sky שלום, מקריאת מכתבך אני חווה אותך כילדה שזקוקה להכלה ולהחזקה הורית כמו כל הילדים. כזו שתכיל את הזעם שגרם לך לבלגן את המטבח, ולתגרום לך להבין שהתנהגות מסוג כזה לא מקובלת. כזו שתקשיב לזעם הפנימי שקיים בך, ויחד עם זאת תשים גבולות ברורים. גבולות שגם יתנו ביטחון ברגע שימצא אפיק לתקשורת. אולם לצערנו, לא כל ההורים מודעים ליכולות ולכלים שיש בידם. עושה רושם שאת חווה רגשות קשים וסימני שאלה בנוגע לאמך - תפקודה כאם - ולמערכת היחסים שלכן. יתכן ואת כועסת עליה מאוד, מרגישה דחויה ולא נאהבת. אין ספק שהתנהגותה של אמך בסיטואציה שתיארת, לא הצליחה להכיל את המרדנות ודרכי ההתנהגות שלך (בילגון המטבח) ואכן חבל. זה אכן מצער שנאלצת להשאר מחוץ לבית, ולזעוק לעזרה ולחוש קרוב לוודאי נטושה וחסרת אונים. אין הורים מושלמים, יחד עם זאת רב ההורים אוהבים. אנו עוברים דרך משמעותית עם הורינו. בגילך את עדיין תלויה באמא ובאבא, ועושה רושם שאת בוחרת לגור עם אמא. בדבריך אני חווה צורך גדול בהכלה. זה צורך של כולנו, שיקשיבו לנו, שיחזירו לנו את עצמנו - כדי לקבל אישור לרגשות ולעצם היותנו קיימים. ברור שבמצב אידיאלי היית פונה לטיפול רגשי. באם אין לך את האפשרות הזו כרגע - את יכולה לכתוב לעצמך יומן, שבו תתני מקום לכל החוויות שלך. זה גם יעזור לך להבהיר לעצמך מה את מרגישה. זה מאתגר, אבל חשוב מאוד לדבר על הדברים. אם תצליחי במקום "לעשות" (= לבלגן / לצעוק / לפנות לגורמים חיצוניים), 'לברר לעצמך מה קורה בתוכך' ואז 'לדבר את עצמך' = לכתוב מכתב, לדבר בתזמון שאמא גם פנויה תוכלי להקל על הקשיים של אמא שלך לתרגם את מעשייך. אור ואהבה, מאיה לב ארי http://my.alternativli.co.il/maya/

למעלה