צריכה עזרה.

pinkmoon28

New member
צריכה עזרה.

שלום לכם
אשמח לשתף אתכם בבעייתי ולשמוע כמה שיותר חוות דעת: אני בת (כמעט) 29, ללא ילדים (גרה עם בן זוג), עובדת במשרה חלקית כרגע שבעוד כמה חודשים תהפוך למשרה מלאה. אני במשקל תקין ועושה פעילות גופנית סדירה ויחסית רבה שמשלבת פעילות אירובית וכן יוגה, פילאטיס וכיו"ב. מזה כמה שנים אני סובלת מכמה תופעות שמעיקות עלי מאוד, לעתים הן מופיעות במצב חמור וממש 'מכאיבות' ולפעמים באופן קל יותר. לא תמיד ישנו קשר בין הופעתה של תופעה אחת למשנה: 1. יובש בגרון, תחושה שאני מוכרחה לשתות או לאכול משהו, גם אם אני שבעה ולא 'באמת' צמאה. התחושה עוברת כאשר אני אוכלת משהו מתוק, לועסת מסטיק או שותה. 2. נמלול, חוסר תחושה, תחושת 'שיתוק' או תחושה כאילו משהו מכאיב מקרין על הגפיים או הידיים. בעיקר באזורי כפות הרגליים וכפות הידיים, עם כאבים גם באזור המרפקים והברכיים. אותו נמלול לעתים גם מורגש באזורי הלחיים והפנים בכלל ולעתים גם כ'גירוד' לא מוסבר בראש. לעתים זה גורם לי לתחושת לאות כזו, כאילו אין לי כוח ויכולת לעשות דבר ויכול להשבית אותי לימים שלמים. 3. מעין צבירת נוזלים באזור הרגליים והבטן, שעוברת אם אני עושה פעילות גופנית או שוכבת. בישיבה/ עמידה זה מאוד מעיק. 4. עייפות כרונית. אני כל הזמן עייפה. גם אם ישנתי מספיק, אני יכולה להתעייף משטויות. לפהק פתאום באחת עשרה בבוקר ולרצות לישון. 5. כאבי ראש רבים, במיוחד בימי טרום מחזור ובמחזור. פעמים רבות הם מגיעים יחד עם אותה תחושת נמלול/שיתוק מדוברת.. 6. כאבי בטן, קשיי עיכול וגזים. הבעיה נפתרה חלקית כשהתחלתי לקחת אנזימי עיכול ופרוביוטיקה. הרגישות היא במיוחד לאוכל חריף או מתובל מדי. 7. שינה לא סדירה. ימים שבהם אני יכולה לישון 9 שעות וזה לא יספיק לי, וימים שבהם אני בקושי נרדמת, ישנה כ-5 שעות ומתעוררת. השינה אינה נעימה, אני מזיעה תוך כדי שינה, חולמת חלומות סיוטיים, יש לי כאבי בטן. 8. בעיית כולסטרול- יש לי כולסטרול גבוה מהנורמה- ערכו 240. אני מטופלת ע"י תוספי מזון של אומגה 3 ו-ויטמינים שונים בינתיים. באופן כללי, אני בתקופה לחוצה מאוד בחודשים הקרובים מבחינות רבות כך שאיני יכולה לשלול כי אותם תסמינים החריפו אצלי לאחרונה בשל לחצים, דאגות או חרדות. לפני כחודש כשהתחלתי להרגיש רע פניתי לייעוץ נטורופתי חד פעמי (זו אינה מישהי שנוהגת להמשיך טיפול אלא רק להעניק ייעוץ ראשוני..
). בייעוצה, הפסקתי כמעט לחלוטין לשתות קפה/תה או כל דבר המכיל קפאין- הייתי די מכורה לזה פעם- וכמו כן הפסקתי לצרוך סוכרזית או ממתיקים מלאכותיים למעט טיפות סטיביה. עברתי לתזונה שכוללת דגנים מלאים, מוצרי חלב רזים בלבד, תפריט שכולל בשר רזה או דגים ועוד. בנוסף התחלתי לקחת המון תוספי מזון- אבץ, מגנזיום, ויטמיני B ועוד.. אני כבר שנים פונה עם הבעיות הללו ממטפל למטפל. לא כולם בכלל פירטו לי, מה לדעתם יש לי ואיך ניתן לטפל בזה, כמה זמן זה לוקח, ועוד. חשוב לי לדעת מהו האבחון לבעייתי, איזה תחום או סוג רפואה (יפנית, סינית, הומאופתיה) יוכל להיות יעיל ואם כן איך וכמו כן מאוד חשוב לי לדעת בכמה סבלנות עלי להתאזר? כמה זמן לוקח עד שבאמת מורגשת הקלה? ממש ממש רע לי כרגע.. תודה רבה, ויום נעים

ינוקא1

New member
שלום.

לכל סוג רפואה יש פתרון כלשהוא למה שאת מתארת. גם רפואה סינית וגם רפואה יפנית , ולמרות שאינני מכיר הומאופתיה אני בטוח שגם לה יש. עם זאת , אם את במשקל תקין , עושה פעילות גופנית סדירה , יוגה פילאטיס וכו' , תזונה טובה ומוקפדת לאחר יעוץ נטורופתי , אני חושב שהמקור לבעיה איננו הגוף שלך אלא הנפש. ואני ממליץ ללכת לשיטות רוחניות יותר (הילינג , ביואנרגיה ועוד). מהכתיבה אני מרגיש שאת בחורה פרפקציוניסטית למדי , ודי ביקורתית כלפי עצמך - וזה מה שגורם ללחצים \ דאגות \ חרדות. אני מרגיש מתח כמו קפיץ. יש צורך ללמוד קצת להרפות. לא רק לדאוג לגוף בקטע של "צריך . . . וצריך . . . וצריך . . ." , לא לעמוד על עצמך עם לוחות זמנים. זה אומנם טוב לקריירה שלך , אבל זה פחות טוב לחיים. ללמוד קבלה עצמית ואהבה עצמית.

Assaf Feldman

New member
הקלה

שלום מסכים עם ינוקא1 שיש מספר שיטות העשויות לעזור לך. אני חושב שכהשלמה להנחיות התזונה שקיבלת דיקור הוא אופצייה מצויינת על מנת לתת לגוף תחוזקה שוטפת שתתן מענה לתופעות שתיארת - מניסיוני חשוב מאוד להגיע לטיפולים בתדירות גבוהה. לגבי הסבלנות וצפי זמן השיפור - בטח כבר שמעת שזה משתנה מבן אדם לבן אדם וכו'.. אמנם מדובר בתהליך אבל שיפור צריך להיות מורגש כבר לאחר מספר שבועות של טיפולים סדירים. בהצלחה רבה!

freearth10

New member
יובש וצבירת נוזלים

היי pinkmoon28, נראה לי שאת מאוד מחוברת אל עצמך וכבר בסיבה הראשונה הבאת את התופעה שמאפיינת את חייך. יובש ברמות שונות. בגרון, בעשייה,יובש (שיתוק) בגפיים, עייפות, שהיא גם סוג של יובש כמובן שאם יש במקום מסויים חוסר - יש במקום אחר - עודף ומכאן עודף צבירת נוזלים ברגליים, והחוסר/עודף שינה. כל זה רק על פניו וצריך לבדוק מהי הסיבה המקורית להופעת התופעות. לדעתי כל טיפול הוא יחיד ומיוחד ואם הגעת למטפל המתאים לך זה ממש לא משנה מהו התחום.
מאיה

0 אור 0

New member
פונה ממטפל למטפל

הי, אני באמת חושבת כמו שגם כתבו מעלי שאם מוצאים מטפל טוב, אז פחות חשובה השיטה, כי בשיטות רבות ניתן לעזור לך. אם את מתחברת למה שמאיה כתבה לך, אז אולי באמת כדאי להעדיף את הכיוון הרגשי, ויחד עם זה לבדוק גם את האספקט הפיזי - אפשרות של רגישויות למזון או בעיית ספיגה. חשוב לי לוודא שמיצית את הבדיקות ברפואה הקונבנציונלית - לוודא שאין בעיית סוכרת או בעיה של בלוטת התריס מעבר לכך נשמע שהבעיה דורשת התייחסות של מעבר למפגש אחד, אלא מעקב והתקדמות. קשה לי לראות עם הרקע שלך שהבעיות כולן תיפתרנה כהרף עין בטיפול אחד. יחד עם זה, לאחר מספר טיפולים צריך לחוש איזושהי הקלה ולו בחלק מן הסימפטומים.

yigalby

New member
שלום

בנוסף למה שכבר נאמר כאן. כמה דברים שכדאי לחשוב עליהם היום שמעתי על מקרה של אשה שהיה לה כל מיני הפרעות בידיים וברגליים מסתבר שמשהו לא היה תקין בעמוד השדרה בחלקו העליון. עוד משהו ששווה לבדוק זה המצאות של טפילי מעיים תשאלי את חברך לחיים אם את חוככת שיניים מתוך שינה - אם כן זה חלק מהתשובה. ועוד משהו קטן לגבי סוכזית והחברים המלאכותיים שלו, שמעתי פעם ממרפא סיני שטוען שזה יכול גם להביא לבעיות עיניים קשות ביותר בין השאר ככה שטוב שהפסקת אבל השתמשת בזה הרבה שנים אז אולי הצטברו כל מיני חומרים שצריך להוציא מהגוף. תוודאי שאין לך בבית כל מיני חומרים בעיתיים כמו ריחות לא טבעיים מבריחי יתושים וחרקים למינהם. לגבי כמה זמן טיפול ,אני מאמין שזה בעיקר תלוי באבחון ומציאת מקור הבעיה שווה בנוסף לעשות גם אבחון לפי העין אני חושב. בברכת רפואה שלמה ומהירה

pinkmoon28

New member
../images/Emo24.gif תודה רבה על התגובות!

קודם כל המון תודה לכל אחד מכם על ההתייחסות והרצון לעזור
אני מתנצלת שאני לא עונה לכל אחד אישית אבל נראה לי שעדיף ככה (וגם פחות מציף את השרשור) אז אשמח כמובן אם תביעו דעתכם גם בהמשך להודעה זו.. קודם כל.. מאיה- יש לי באמת בעיית יובש בגוף- גם בשיער, בעיניים, בכפות הידיים והרגליים שתמיד מתייבשות. אבל אני תמיד זוכרת את עצמי ככה ולא בגלל תקופה כזו או אחרת. דבר שני, לפי מה שהבנתי- חלקכם אומרים ששורש הבעיה שלי הוא נפשי? כלומר כל התופעות הפיזיות של נמלול, כאבי ראש, הכולסטרול.. כולם נגרמים מקשיים נפשיים? האמת היא ששכחתי לציין שלאחרונה בשל המצב שהחמיר עשיתי בדיקות דם מקיפות ובכלל כמה אבחונים שהצביעו על כמה ממצאים: וירוס EBV ברמה מוחלשת שאומר שהייתה לי פעם איזושהי אפיזודה של מחלת הנשיקה, כנראה בצורה ה'קלה' יותר שלה (הייתי זוכרת אם זה היה המצב החמור..). בנוסף הכולסטרול היה 240 בערך ורמת הכולסטרול ה'טוב' היתה גבוהה יחסית וזה דבר שדווקא גרם לרופאה שלי להיות מרוצה ולומר שזה מה שמגן עלי מהכולסטרול הרע... יתר המדדים היו תקינים לגמרי, כולל רמות הסוכר ובלוטת התריס. בבדיקה אירידיולוגית שנעשתה ע"י הנטורופתית אובחנו- חולשה בכבד ובדרכי הנשימה (לגבי האחרון זה מאוד מוזר לי, לא שאני יודעת על זה, אבל זה מה ששיקפו העיניים שלי) וכן חולשה במערכת ההורמונלית. הנטורופתית גם העלתה השערה שאותו וירוס אפשטיין באר הוא זה שגרם לכבד להיחלש. היא ייעצה לי להתחיל בתהליך די עדין של ניקוי רעלים מהגוף ע"י תזונה מתאימה וכל מני תוספים כמו טיפות liver up אם שמעתם- שיש בהן צמחי מרפא שונים שאמורים לעזור לכבד להשתקם. מוזר, אבל לפעמים דווקא בימים שבהם אני מקפידה על לקיחת הטיפות ועל אכילה מאוד בריאה התסמינים יכולים להחמיר.. האם זוהי איזושהי תגובה של הגוף? 'רעלים' שיוצאים ממנו? ואיך אני יכולה להקל על עצמי בתשישות ובחוסר נוחות בימים כאלה? וכמובן, אתם צודקים. למצוא מטפל זה לא תמיד קל אבל אני אמשיך לנסות. בעבר רפואה סינית ומדיטציה מאוד עזרו לי, כך שיתכן ואחזור אליהן. תודה רבה שוב ואשמח לעצות נוספות אני

לגבי הכבד-

בניקוי תמיד משתחררים רעלים, ומכיוון שהם מסתובבים בדם, הם משפיעים על כל הגוף. בימים כאלה חשוב לשתות הרבה, ולנוח יותר. נשמע שכבר ביקרת אצל מטפלים, ולכן מה שחשוב זו ההתמדה, כלומר, להיות מחוייבת לתהליך, וזה אומר להיות אצל אותו המטפל, ולעשות את הטיפול בכל יום (הקושי עובר אחרי מספר ימים), ולא רק מדי פעם. בהצלחה!

freearth10

New member
גופנפש

לדעתי הרבה לפני שמגיעות התופעות הפיזיות מתערערות התופעות הרגשיות וכשלא מטפלים בהן אז בסופו של דבר זה יבוא לידי ביטוי גם בתופעה הפיזית.אני שמחה לשמוע שרוב הבדיקות שעשית יצאו שליליות מה שאומר שיש הרבה תופעות אבל הן כולן ברמה שטחית יחסית. זהו בדיוק הזמן להתחיל בתהליך הריפוי. מאחר שהעלית קודם כל את היובש בגרון הייתי שמה לב לאיך שאת מביעה את עצמך, לעד כמה את מאפשרת לקול שלך להשמע, לכל מה שקשור לתקשורת שלך עם העולם.
מאיה

ינוקא1

New member
אני בהחלט טוען

שנראה לי שהכל אצלך מתקשר למקום נפשי. את בעצמך כבר רואה ששינית תזונה , את מקפידה על פעילות , את לדעתי מאוד מאוד מקפידה על ההמלצות שנותנים לך וממלאת אותם בדקדקנות , ועדיין אין שיפור. (ובאמת חלק מהעניין זה הדקדקנות הזאת - ואפרט בהמשך). בקשר למחלת הנשיקה וכו' - כפי שכתבו לפני , בסופו של דבר כאשר מישהו לא הולך בדרך שלו , ומרגיש "לא טוב" נפשית , בסוף הדברים יתבטאו גם בגוף. זה פחות משנה אם זו מחלת הנשיקה , הכולסטרול או היובש (למרות שגם כאן המיקום בגוף משנה , כפי שכתבה מאיה) , יש צורך לשים את האצבע על הנקודה בנפש ממנה נובע הכל , ולהתחיל שינוי בחיים. שינוי בצורת ההסתכלות על דברים ושינוי בחיים בכלל , לשמוע להנחיה הפנימית שלך , ולא לעשות דברים לפי "צריך". מה שאצלך לדעתי מאוד מאוד מורגש כפי שכתבתי קודם זה פרפקציוניזם , ביקורת עצמית , את מאוד הישגית ורוצה לסמן "ווי" על דברים. וזה יוצר הרבה לחץ. באיזשהו מקום אני מרגיש שאת לא יודעת להנות מהחיים במובן של "קלילות". הראש עובד בצורה של "יש לי משימה - איך אני מבצעת בצורה הכי טובה ? יופי , סבבה. למשימה הבאה". את לא יודעת להאט את הקצב ולהירגע. כל מיני טיפות וחומרים בעיני אינם פתרון , כי זה שוב משהו שאת רוצה לסמן עליו "ווי" :" יש בעיה , אקח את הטיפות האלו והאלו , אשנה את התזונה , והכל יסתדר. עכשיו לנקות את השולחן ולמשימה הבאה. . ." מדיטציה מאוד מומלצת , וגם כדאי ללכת לאיזושהיא סדנא של "התפתחות אישית". לפי מה שאת נמשכת אליו. אולי אפילו עיסוק בציור , ספרות או בסוג אחר של אומנות יעשו לך המון טוב. לעשות דברים קצת "בשביל הנשמה". אם יש לך איזשהם חלומות ילדות שרצית להגשים - זה הזמן. את כרגע לא הולכת במסלול שלך את מתעלמת מהקול הפנימי שלך , וטיפות שיתן לך מטפל לא יפתרו לך בעיות. כי גם נתינת האחריות למטפל היא התעלמות מהקול הפנימי שלך. להתחיל לשאול את עצמך "מה אני רוצה בחיים ? " "מה החלומות שלי ?" "האם אני מגשימה את עצמי ?" "האם טוב לי ?" ולהתחיל לעבוד. והפעם בכיף. בהצלחה.

pinkmoon28

New member
שלום. חשוב לי שתקרא.

תשמע, אני מאוד מעריכה את כוונותיך הטובות אבל קצת קפצת כאן למסקנות שאינן נכונות לחלוטין ולא מבוססות על שום היכרות איתי, מלבד שתי ההודעות שהעליתי לכאן ביממה האחרונה. מרגיש לי שעשית לי כאן ניתוח אישיות [שלא לומר על קטילת אישיות] שלם בלי 'לראות' או להרגיש אותי. וכן, עד כמה שאפשר לחוש במי שנמצא מולך בוירטואליה, עדיין זו וירטואליה, עדיין זו לא המציאות, שלא לדבר על זה שגם במציאות עצמה, אפשר כל כך לטעות, ובגדול, לגבי אנשים. לבוא ולומר למישהי שאינך מכיר, אינך יודע מה הסיפור האישי שלה, אינך יודע מה עברה בחיים, אילו תובנות התפתחו בה, איפה הייתה פעם ואיפה היא היום, מה היא עושה, מה היא חושבת, מה היא מרגישה- שהיא כזו וכזו וכזו, זה מעליב. זה לא נעים. זה פולשני, במידה מסוימת, גורם לי או לכל אחד אחר שעובר ניתוח [שכאמור, מרגיש כמו קטילה] כזו- להרגיש מאוד לא בנוח, מכניס אותי אישית למגננה. לא בא לי. לא כייף לי. ולא נעים לי במצב הזה. אין שום עצות שאני יכולה להכיל ולקבל במצב כזה. האינסטינקט הראשוני שלי היה לכתוב הודעה דומה ל0 "אבל אני באמת לא ממלאת את הכל בדקדקנות!!! יש לי חריגות ואני חיה איתן בסבבה בידיעה שאם חריגה כזו או אחרת תעשה לי טוב, אז שתהיה!!!" ולהזדעק/להתגונן על שאר דברים שהסקת וכתבת. בין היתר, על עניין ה"משימות שצריך למלא". זה פשוט מקומם.. כן, יש בי צד אופי כזה. כן, הרבה פעמים אני מתנהלת באופן מאוד תכליתי ויעיל. במיוחד בעבר. הרבה פעמים, בייחוד בהווה ובשנים האחרונות, אני מאוד לא כזו. אז חבל על האובר שיפוט המוקדם שמאוד לא נעם לי. תודה על העצות, בכל מקרה.

pinkmoon28

New member
ועוד כמה דברים

אני קוראת את ההודעה שלך ופשוט מתקוממת שוב.... כאילו, מי אתה ולמה אתה חושב שאתה מכיר אותי? מה אתה יודע על חלומות שאני מגשימה או לא מגשימה, או באילו דרכים אני הולכת? מה אני יודע עלי בכלל, ולא על בסיס של כל כך הרבה הנחות מובנות ונתונות מראש שאיכשהו קישרו את הדברים שכתבתי לאיזשהו טייפ מוכר לך? חבל כל כך שכתבת בצורה כזו. במיוחד, כי לרוב הייתי קוראת את ההודעות שלך בפורום (קראתי כאן קצת לפני שהתחלתי לכתוב) מאוד בעיון והתעמקות וסקרנות.

ינוקא1

New member
ככה :

אני כבר כותב בפורומים הרבה שנים , לא רק כאן , אלא בעיקר באתר "כיפה". אני כותב מתוך רצון לעזור ובעיקר מתוך תחושת בטן לאחר שאני קורא את טקסט השאלה , אני יוצא מנקודת הנחה שמה שכתוב בין המילים הרבה יותר חשוב מהמילים עצמן. אני שם לב לתחושות שעולות בי אחרי קריאת השאלה. ולפעמים עולה אצלי משהו "מפורט" , לפעמים אני כמעט לא מקבל כלום. יש טעויות. אבל הרבה פעמים זה היה נכון ולמדתי לסמוך על זה. במיוחד כאשר השאלה היתה מפורטת מאוד - כמו אצלך. אם זה נראה לך מתאים- סבבה , ועזרתי. אם זה לא מתאים - אז לא קרה שום נזק. התגובה הזו תישכח תוך יום יומיים לטובת תגובות אחרות. תביאי בחשבון שלשנות דרך חשיבה זה הדבר הכי קשה בעולם , ובדרך כלל אנחנו לא מודעים לדרכי החשיבה שלנו שגורמים לנו X Y Z. אני עצמי עברתי תהליכים טיפוליים ומכיר את זה על עצמי. גם אם האבחון שלי לא מדויק , מישום ההמלצות שכתבתי את רק תרוויחי. .

lightflake

New member
הצעה כדי למנוע אי נעימויות כאלו בעתיד

פשוט תשאל את האדם אם הוא מעוניין לשמוע את הניתוח שלך למקרה שלו, לא כולם שמחים שניתוח אופי שלם שלהם יתפרס חופשי בפורום כשהם לא מצפים לזה כתשובה לשאלתם... אפשר גם לשלוח להם את הניתוח במסר פרטי

ינוקא1

New member
לא אכפת לי מאי נעימויות.

גם אם האדם מתעצבן ממה שכתבתי , אני מעריך שזה יועיל בסופו של דבר. גם אם לא נעים , לא נורא. חוץ מזה , שזו לא אמת מוחלטת. זו הצעת כיוון כפי שכולם כאן עושים. לכן אינני רואה צורך לכתוב מסראישי - כפי שאף אחד לא כותב את הצעותיו כאן במסר אישי. לא פעם ולא פעמיים עשיתי את זה (בעיקר בפורום של כיפה) . דווקא בשני מקרים שמאוד נעלבו , בסופו של דבר ראו שצדקתי וגם הודיעו לי על כך. מאז למדתי לסמוך על זה , ואני משוכנע שגם אם לא כל מה שכתבתי אמת , יש בזה גרעין שכדאי לשים אליו לב.

pinkmoon28

New member
אז זהו, שלא. לא תמיד זה מועיל.

חבל שאתה בוחר להסיק מסקנות, להכליל וליצור עובדות על סמך נסיון עבר די זעום. ברור שמה שכתבת אינה אמת מוחלטת, חבל רק שעדיין אתה בוחר באופן די בוטה לבטא את דעתך האישית. זה כמו לתת למישהו סטירה אם הוא עצבן אותך, כי פעם בעתיד הוא יעריך את זה. לא תמיד זה עובד או נכון. דרושה מידה רבה מאוד של אמון בבן אדם על מנת שדברים בוטים שנאמרים על ידו לא יתקבלו בצורה שלא תועיל לו ולאף אחד, בסופו של דבר. אתה אף פעם לא טועה, הא.. ?

למעלה