צריכה עזרה

letaa

New member
צריכה עזרה

למי יש רעיונות איך להעשיר את פינות החשבון והלשון בגן? פליזזזזזזזז כי זה ממש דחוף תודה

בפינת החשבון אני מכינה כרטיסיות עם

מספרים, וכל מיני חיתוכי סול, שמשתנים בהתאם לנושא הנלמד. המטרה: התאמת כמות למספר. (הכל עם סקוצ´ים דבוק לשטיח) כמו כן הכנתי משחק חמוד מקטלוגים של בגדים ומתנות: לגזור אביזרים שונים בכמויות שונות ולהכין מהם כרטיסיות. הילדים אוהבים את זה, כי יש שם תמונות מוחשיות, הקרובות לעולמם: כלי בית, משחקים, בגדים, נעליים וכו´. חבל שאין לי סורק, הייתי מראה לך. פינת לשון - אין לי בגן. (טרום טרום חובה) אבל ראיתי פם באיזה גן, שתולים שם כרטיסיות של מלים שונות הקשורות לנושא הנלמד, וכרטיסיות של האותיות הנדרשות להרכיב את המלים האלה לבד. זה מה שעלה לי בראש כרגע. מקווה שעזרתי. איזה גילאים יש לך??

טלגל

New member
בפינת לשון- לשים כרטיסיות שבהם הילד

צריך לסדר את הסיפור לפי הסדר, וכן לספר אותו. למשל ארבע כרטיסיות שבהם צריך לסדר סיפור ואז לספר. תמונות של רגשות והבעות פנים שהילד מספר מדימיונו מה קורה לדמות. כמובן אותיות, ושירים של דתיה בן-דור מהספר: "ככה זה בעברית" יופי של שירים שמלמדים חוקי לשון שונים וקצת על השפה העברית.

tal542

New member
למה צריך ללמד ילד בגיל 3-4 לקרוא../images/Emo35.gif

על מנת שיתרחש בעתיד תהליך קריאה יש להעשיר את שפתו של הילד, לעודד הבעה בע"פ. אני ממש תומכת בהצעה של טלגל להניח בפינת לשון תמונות שונות וסיפורים ברצף. הילד מסדר ומספר בע"פ את הסיפור ומבוגר כותב את דבריו. את החשיפה לשפה הכתובה אני ממליצה לעשות באמצעות שמות הילדים. לא כדאי להגרר אחרי המרוץ להישגים. צריך לתת לילד זמן למשחק בפינות הסוציודרמטיות תוך תיווך של מבוגר. כך נעלה את רמת החשיבה שלו ונטפח את השפה.

למעלה