צריכה עזרה ........

צריכה עזרה ........

לצורך פרוייקט זקוקה בדחיפות לחומר בנושא , אופנת ספרד במאה ה-15-16 , לא מצאתי ברשת חומר שענה על הדרישות שלי, לא בסיפרייה העירונית או בספריות בי"ס במקום מגוריי .זקוקה בעיקר לתמונות וגזרות מהתקופה .מה שמצאתי היה כללי ביותר .

תתחלי מהסרט

נערת בולין האחרת עם נטלי פורטמן וסקרלט ג'והנסון וגם תוכלי למצא שרידים של התלבושות הספרדיות בקרב יוצאי מרוקו - השמלה של הכלה המרוקאית נקראת 'השמלה הגדולה' ויש כמה עותקים שלה במוזיאון ישראל האופנה במאות הללו התחילה אצל המלכים ונפסקה בקרב החצרנים לעם הייתה אופנה פשוטה בהרבה. בררי מי היו המלכות והמלכים וחפשי חומר עליהם בהצלחה

אחת מנשותיו הספרדיות של הנרי השמיני

שהיו לו הרבה נשים כי הוא זה שהקים את הכנסיה האנגליקנית שבניגוד לקטולית מותר להתגרש בקיצור המלכה מארגון (אזור בספרד) כמו מלכות אחרות שיובאו למלכים אירופאים לבשה את מה שהביאה עימה מספרד http://he.wikipedia.org/wiki/קתרינה_מאראגון אלה היו ימי שיא האופנה הספרדית , לאחר מכן הדרדרה האמפריה הספרדית והם נשארו תקועים עם אותה אופנה, כשיתר מדינות אירופה והאי הבריטי התפתחו היהודים שעזבו בגירוש ספרד, בערך באותה תקופה, וברחו חלקם למרוקו, לקחו עימם את מסורת הלבוש המפואר המלכותי הספרדי, וישמו אותו באירועים חשובים כמו למשל חתונה. כיום מי שעדין משתמשים ב'שמלה הגדולה' עושים זאת בטקס החינה ולא בטקס החתונה, שהוא בכל העדות כבר מאוד דומה מבחינת לבוש, שמלה לבנה לסוגיה השונים.

תקופה זו נקראה -- ."תור הזהב" נפילתה של ספרד

הייתה בסביבות 1800 ומשהו , ספרד התחזקה במהלך המאה ה-15 , 16 , בעיקבות גילוי אמריקה , השתלטות וכיבוש שטחים , והפכה לאימפריה החזקה ביותר במשך כ-300 שנה ,כמו-כן, הדת השולטת, שילטון האינקזיוויציה ונשואין פוליטיים.מסיבות אלו האופנה גם נשמרה .והייתה בעלת ההשפעה החזקה ביותר כל רחביי אירופה , כמובן גירוש יהדות ספרד ואוכלוסיה לא נוצרית משיטחי ספרד,תרמה להפצת סיגנון לבוש זה . בימים אלו אני עוסקת בתחקיר בנושא זה . והמקורות שציינת , ידועים לי . מחפשת חומר יותר עיוני , כמו גזרות ותרשימים של הלבוש . תודה!!!

דייגו ולסקס - צייר דיוקנאות של אותה תקופה

בספרד ...תקבלי המון מידע מתוך ציורים של דמויות מהתקופה ההיא. חפםשי גם בעברית והרבה יותר לפי שמו באנגלית ותקבלי הרבה מידע. גזרות לא יהיו שם אבל את התלבושות וכל "הציוד" הנלווה בהחלט תמצאי בהצלחה דונה

ישהו צייר נוסף -סנשאס צ'לו-

עבודות שלו , לא הצלחתי למצוא .לא בספרות המקצועית ולא ברשת , מכירה את יצירותיו של ולסקז ורציתי לראות עבודות של אומנים נוספים .

למעלה