צריכה עזרה

צריכה עזרה

אבא שלי נפטר בסוף יוני 2007. יש לי שאלה, מישהו יודע אם מותר להתחפש בשנת אבל? תודה מראש 33>

שרון123

New member
תעשי בדיוק מה שאת מרגישה

אני לא רואה שום צורך בסימנים חיצוניים לכאב. הרי הכאב בתוכנו כ"כ עצום וענק וגדול, ואם נתחפש הכאב יפחת? בחיים לא! אנחנו עדיין בשנת אבל, הכאב בלתי נסבל, אבל אנחנו יוצאים, מבלים כמה שאפשר, התחפושות לפורים של הילדים שלי כבר מוכנות, ואני אוגרת כל פיסת אנרגיה כדי שאצליח לשמוח עבורם בחג הזה.

מיטל 113

New member
לגאיה הרוחנית

בשנת אבל אסור להתחפש בפורים ( כי פורים זה שמחה) ושנת אבל זה שמתאבלים שזה אומר שאסור ללכת לשמחות לשום מקום משמח עד יום השנה .אחרי היום השנה את יכולה לצאת לבלות וללכת לשמחות ולמקומות משמחים את תוכלי להתחפש רק בפורים 2009 שתנחומי משמיים ושלא תדעי עוד צער

shlish2004

New member
גאיה היקרה

תעשי אך ורק מה שטוב לך במידה ואף אחד מהמשפחה הקרובה לא יפגע ממעשייך. אנחנו למשל לאחר כחודשיים התחלנו לצאת ולהשתתף בשמחות כי הרגשנו שזה מה שטוב לנו לעשות, כמובן שקודם שאלנו את המשפחה הקרובה ביותר אם הם לא ירגישו שלא בנוח עם זה. ובכלל אינני רואה סיבה שהילדים לא יתחפשו, לטעמי הם לא מחוייבים בנושא הזה של שנת האבל, כי לא מדובר באב או אם שלהם, אבל זה לא משהו שאני סגור עליו מבחינת מה שההלכה אומרת. מקווה שעזרתי עמית

למעלה