צריכה עזרה....

lir42

New member
צריכה עזרה....

באמצע יוני דוד שלי מתיתן בארץ בנשואים אזרחים והוא רוצה פרטים על ניהול טקס פרטי החלפת כתובים וכדומה יש לכם אולי הצעות מקוריות?. תודה לירי

GalGula

New member
לירי ../images/Emo13.gif

למה (אם אפשר לשאול) הוא בחר דוקא בנשואין אזרחיים? לגבי טקסים מקוריים - גם אני מאד אשמח אם ישרשרו לכאן הצעות. הייתי מציעה לך גם לפנות לפורום חתונות, אני כמעט בטוחה שראיתי שם הודעות של מישהו שנישא בקפריסין, ובמסיבת החתונה בארץ התנהל גם טקס פרטי. ותספרי לנו על ההתפתחויות
.

lir42

New member
גל בוקר טוב

למה הוא החליט בנישואים אזרחים? פשוט מאד..... שניהם גרושים מני זוג מנישואים דרך הרבנות {ואני לא רוצה לדבר בשמם אדבר לפחות כאחת שעברה נישואים וגרושים בארץ ברבנות} הבנו את הפואנתה...... ושניהם אוהבים דברים חדשים שונים ובפועל מה זה משנה איך מתחתנים {לפי דעתי} לא כך? אספר על ההתפתחויות יום טוב לירי

GalGula

New member
בטח שמשנה

אם מתחתנים דרך הרבנות, חוסכים את הרמות הגבה והכעס של בני- המשפחה. לעומת זאת, אם נישאים בנישואין אזרחיים, לפחות האישה לא נחשבת לרכוש בעליה... בקיצור, שיהיה להם בהצלחה בכל מקרה

lir42

New member
גל

רכוש אני בטח לא בגלל זה יש לי המון כעס ושנאה לעולם הדתי..... מי שרוצה להרים גמה ולכעוס שיכעס זבשו....... תודה רבה על האיחולים אני מאמינה שזוז שרוצה לחיות יחד גם הנישואים האזרחים לא צריכים להתקיים אך ההחלטה שלהם נעשתה שיהיה להם בהצלחה המשך יום טוב לירי

lir42

New member
תוספת קטנה

דוד שלי ואישתו לעתיד עורכים את המסיבה במסעדה איטלקית עם כמעטת 100 איש בעיקר משפחה קרובה כמעט כמו חתונה ראשונה אומנם ללא שמלה לבנה אלה סגולה והחתן כנראה בלבוש לבן עם החלפת טבעות והם מחפשים לומר משהו ומישהו שינהל את הטקס לכן הם מחפשים את כל היתר...... משהו שלא ציינתי קודם לירי

bisty

New member
לירי

אם שניהם יהודים ולא מתאים להם להינשא דרך הרבנות הם יכולים לעשות טקס רפורמי שהוא מאוד שיוויוני והרבה פעמים מנהלת אותו אשה, יש מקום שנדמה לי שנקרא בית דניאל שם הם יושבים איתם ומסבירים להם הכל כולל רעיונות שונים. כמובן אם זה מתאים להם.

elico

New member
גל, הרשי לי להפריך עוד קלישאה ...

ציטוט: ... לעומת זאת, אם נישאים בנישואין אזרחיים, לפחות האישה לא נחשבת לרכוש בעליה ... ה "לעומת זאת" ממש אינו במקומו. בנישואין דרך הרבנות האישה אינה הופכת לרכוש בעליה. להפך, הבעל הופך להיות עבד פרטי של האשה. על פי החוק בישראל, החובה לפרנסת המשפחה מוטלת באופן בלעדי על הבעל, והאישה, אם רק תרצה, יכולה לשבת רגל על רגל ולהנות ממנעמי החיים. בנישואין אזרחיים, לעומת זאת, יש שוויון. הבעל לא חייב באופן בלעדי במזונות אישתו (יש אפילו פסיקה בנושא). מוטיב השוויון בא לידי ביטוי בחוקיהן של ארצות אחרות בהן נהוגים נישואין אזרחיים: לדוגמא, אביא לך ציטוט מהקודקס המשפחתי של בילורוסיה (משם באה אשתי), שם הנישואין התקפים היחידים בעיני החוק הם נישואין אזרחיים (מי שרוצה טקס דתי רשאי לקיים אותו בנפרד אך אין לו כל ערך בעיני החוק שם). אחד הסעיפים שם (29) קובע ששני בני הזוג חייבים לפרנס אחד את השני. בארץ, נישואין ברבנות, לעומת נישואין אזרחיים בחו"ל, זה עניין הרבה יותר משתלם לאשה. לגבר יותר כדאי להתחתן בנישואים אזרחיים בחו"ל.

Go Leo Go

New member
לכל דבר מחיר

כל עמדה בשאלת אופי טקס הנישואין לגיטימית, אבל לעניות דעתי מרימי הגבה הפוטנציאליים צריכים לשלם את מחיר ההרמה. אם כל כך חשוב לך לראות את הילד שובר את הכוס והילד לא רוצה - תפצה אותו על זה. תשלם. כך, לפחות, אומר ההגיון שלי. זה כמובן לא אומר שהילד חייב לקחת את השוחד...

GalGula

New member
בעיני זה ענין של השקפה.

מה זאת אומרת עבד פרטי של האישה? הרי גבר שבוחר לחיות את חייו עם אישה שלא מסוגלת לפרנס את עצמה (או מסוגלת ולא מעונינת), והיא תלויה בו כלכלית - יודע על כך מראש בד"כ (אנחנו חיים במאה ה-21 אחרי הכל). מלבד זאת, ברגע שלא מתאים לו יותר - הוא יכול לסיים את הקשר. אישה לעומת זאת לא יכולה להתגרש אלא אם כן הבעל מסכים לכך גם כן. אז מי כאן עבד? אתה צודק שבנישואין האזרחיים יש הרבה יותר שוויון. ואני חושבת שבימינו, כשנשים וגברים מפתחים קריירה ומביאים כסף הביתה, כששניהם מורידים את הזבל, עושים כלים ומחליפים לילד כשצריך, היה יכול להיות מביך אם לא היה שוויון, לפחות במערכת האזרחית.... לגבי המערכת הדתית - נו טוב, אין הרבה מה לעשות בנידון... ככה זה היה תמיד וככה זה ישאר ככל הנראה...

elico

New member
גל, גם בנושא זה יש לך טעות ...

ציטוט: מלבד זאת, ברגע שלא מתאים לו יותר - הוא יכול לסיים את הקשר. אישה לעומת זאת לא יכולה להתגרש אלא אם כן הבעל מסכים לכך גם כן ... בנושא זה, גל, יש לך טעות. בגרושין בבית דין רבני גם הבעל לא יכול להתגרש מאשתו ללא הסכמתה. אם את רוצה דוגמא של מקרה מפורסם כזה שהופיע בעיתונות, אז ראי את המקרה של מתי כספי. לא מספיק שהבעל יסכים לתת גט, צריך גם שהאשה תסכים לקבל אותו. במקרה שלו, אפילו ניתנו הוכחות בגידה, אבל בית הדין עד עצם היום הזה לא מצא לנכון לכפות על אשתו הראשונה את קבלת הגט. נכון שהמקרה קיצוני, אבל הוא מדגים יפה את "ניפלאות" השיטה. פשוט, המערכת הרבנית בארץ בנויה לדפוק את זה שרוצה ללכת, בלי קשר למינו. מה שכן נכון שאם יש הסכמה הדדית לגרושין, בבית הדין הרבני אפילו לא שואלים למה אתה רוצה לעשות את זה והכל עובר חלק כאילו הם חותמת גומי. באופן טבעי עולה השאלה: אז מאיפה בא המיתוס שלבעל עדיף לרוץ לבית הדין הרבני ולאשה עדיף לרוץ לבית המשפט לענייני משפחה? בעיקרו, המיתוס נולד משיטות ההצמדה השונות למזונות, הנהוגות בבתי המשפט הנ"ל. בבית הדין הרבני מצמידים את המזונות לשכר הממוצע ואילו בבית המשפט לענייני משפחה נהוגה הצמדה למדד המחירים לצרכן. תסיקי לבד מה עדיף למי. כל זה נלמד עד תום, כשעוברים באופן אישי את הטינופת ואני ממש לא מאחל לך להתנסות בדבר. בסופו של דבר, היחידים שמרוויחים משהו מגירושין בכסאח הם עורכי הדין.

GalGula

New member
כנראה שאתה צודק..

בכל אופן, תודה על התיקון, ובאמת מקוה שלא אצטרך להתנסות בכך לעולם
.

blixgirl

New member
הכי חשוב... ../images/Emo24.gif

שיהיו מאושרים שמחים ושיהיה להם יום נפלא ושנים מאושרות יחד! כל השאר לא חשוב...תאחלי להם המון מזל טוב מאתנו בסקוטלנד :)

nikit1

New member
טקס זוגיות

יש ארגון שנקרא משפחה חדשה והם יכולים לעזור עם כתיבת נדרים וניהול הטקס, אני מצרפת את הקישור

GalGula

New member
תודה ../images/Emo13.gif

ארגון משפחה חדשה מככב אצלנו בקישורים מרגע פתיחת הפורום
אגב, שמעתי עליהם דברים נפלאים...

bisty

New member
גם אני

שלחתי להם מייל לפני כמה חודשים והם מייד חזרו אלי והציעו לנו להגיע לפגישה ולקבל את כל העזרה בעריכת טקס נישואין בארץ (אם וכאשר...) לפני כמה שבועות הם עוד פעם התקשרו ונתנו לי טלפון של עמותת רות שעוזרת לזוגות מעורבים, שמעתם עליהם? אני בנתיים עוד לא פניתי.

למעלה