צריכה עזרה

yperelmuter

New member
צריכה עזרה

שלום, שמי ורד ואני אמא ליד מקסים בן 9 חודשים. בספטמבר הקרוב, אני שולחת את הקטן למשפחתון בקיבוץ. בני יונק מלא מיום היוולדו - ושנינו נהנים מכך. הקטן התחיל לאכול מוצקים בגיל 6 חודשים. ההתחלה היתה קשה אך לאחרונה התחיל באוכל אצבעות - ויש יותר התלהבות מצידו. במהלך היום הוא עדין דורש לינוק - ולא ברור לי אם זה מרעב או צורך רגשי. שאלתי היא לגבי המשפחתון. הם מקבלים שם ארחת בוקר , צהריים וביניים. השאלה היא האם בגיל זה (קרוב ל10 חודשים) הוא יהיה עדין זקוק ליניקה במהלך היום חוץ מהבוקר והערב? האם האוכל שיקבל שם יספיק לו? במשפחתון יאפשרו לי בחודש הראשון להניק אותו ואחר כך הם מעדיפים של -הם צריכים להחזיר לי תשובה. בוודאי שלאחר כחודש אני מקווה למצוא עבודה וכנראה שלא תמיד אני אהיה בסביבה. יש לציין שאנני אוהבת כלל לשאוב (הרגשה אישית שלי - לא נוח לי לשאוב כלל). מה עלי לעשות? אשמח לקבל הצעות. תודה

Revili

New member
שתי הנקות ביום...

הן מעט מדי עבור תינוק בן 9 חודשים ואני חושבת שלא מן הנמנע יהיה לשאוב לו לפחות ארוחה נוספת וכן ליזום הנקות נוספות לאחר חזרתו מהגן....בגיל זה עדיין חלק גדול מהתזונה שלו אמור להיות מבוסס על הנקה והיא מספקת את רוב הקלוריות והמרכיבים התזונתיים הדרושים לו. כמו שזה נראה לי...הנקה אחת בבוקר, מנה שאובה במהלך שעות הגן, הנקה בחזרה מהגן והנקות עפ"י דרישה במהלך אחה"צ/ערב/לילה הן סבירות הרבה יותר לגיל זה. מדובר בשאיבה לזמן מוגבל, לתקופה הראשונה שלו עד שיסתגל לגן ואכילת המוצקים תתבסס...עניין של חודש- חודשיים בערך. מה בדיוק קשה או מפריע לך בשאיבה? האם ניסית משאבה טובה?

yperelmuter

New member
תודה על התשובה המהירה

ולגבי השאיבה - בעיקר מפריע לי שאני מרגישה קצת כמו בחליבה ובנוסף יש לי ילד ברוך השם ערני מאוד!! ועד שהוא ישן ביום - אני צריכה את הזמן הזה לעצמי. אבל כמובן שאם זה ידרש - זה מה שאעשה. מה דעתך - האם כדאי לי לבוא להניק אותו באמצע היום או שעדיך לשאוב לו? אשמח לתשובה. תודה

Revili

New member
לבוא להניק...

ללא ספק בכלל, לדעתי כמובן
אין כמו מפגש במהלך היום... אני הייתי מכוונת את ההנקה לפני שנת הבוקר או הצהריים (אם אפשרי כמובן) ואז את מרויחה זמן עם התינוק, הוא מרוויח זמן איתך וכמובן יונק ואולי יהיה לו קל יותר להרדם. כבר במהלך החודש הראשון שבו תגיעי להניק (אם זה מה שתחליטי), התחילי לשאוב בשעה קבועה כל יום בשעות שהוא בגן (אם מתאפשר לך לשאוב יותר מפעם אחת, מה טוב)...וכך בהדרגה תתחילי ליצור לך סטוק קטן של חלב אם במקפיא. באופן זה, גם תשמרי ותנצלי את החלב שעדיין מיוצר בשעות בהן היית רגילה להניק וגם תוכלי להמשיך להניק בשעות אלה בסופישבוע וחופשים...כמובן שהרווח העיקרי הוא חלב אם שהתינוק יקבל בגן. שאיבה יכולה להיות לעיתים לא נעימה במיוחד, זה עניין של הרגל ואמונה שהדבר נחוץ וחיוני. כל תקופה שתצליחי לשאוב ולהאריך את היתרונות שבנך מקבל מחלב אם, היא רווח נקי עבורו...המאמץ נראה לי שווה ובטח ששוה לנסות לפני שמחליטים לוותר. בהצלחה

למעלה