צריכה עזרה...

Londonx3

New member
צריכה עזרה...../images/Emo7.gif

קראתי את ההודעות בפורום וכולם פה נשמעים מדהימים, וקיוויתי שאולי תוכלו לעזור לי קצת או לתת לי כיוון בבעיה שלי.. כבר יותר משנתיים שאני מנסה לרדת במשקל. לפעמים מצליחה, לפעמים לא, אבל בסך-הכל נשארת באותו מקום. אני מרגישה תקועה כבר כמה שנים, אני רוצה כל כך הרבה, החלום שלי הוא להיות שחקנית וכשסוכנות מצליחה הסכימה לקבל אותי סירבתי, כי הרגשתי שלא מגיע לי על זה שאני שמנה, ויהיו צילומים, ואני ארגיש רע. כבר שנתיים לא הלכתי לים ולבריכה, ובטח שלא העזתי ללבוש מכנסיים קצרים, אפילו לא כאלה שמגיעים עד הברך. חבר שלי לא רוצה לקיים איתי יחסים ורומז לי בכל הזדמנות על משקלי. אני שונאת להביט במראה כל בוקר, ולראות שם את מי שאני לא, כי זאת לא אני. אני אוהבת בגדים יפים ונעליים וים ונסיעות, וכל זה נחסך ממני בגלל שהמשקל שלי מגביל אותי. אני רוצה להסתפר ולצבוע את השיער לבלונדיני, אבל למישהי שמנה עם פנים שמנות לא מגיע להיות יפה. אני לעולם לא ארגיש בנוח באחת הפעילויות האלה במצבי הנוכחי. כמובן שראיתי את הסוד, עוד הרבה לפני שיצא הספר, ניסיתי לדמיין את המשקל המושלם, כיסיתי את הקירות בחדר בתמונות של דוגמניות ובחורות רזות, כאלה שהייתי רוצה להיות כמוהן. זה עבד, הרגשתי שאני מזדהה עם זה, אפילו יכולתי להרגיש שאני ממש באותו משקל ! אבל בפועל הדברים היו שונים, לא ירדתי גרם, אפילו שאני אוכלת מעט. אני מנסה למצוא את הסיבה לכך שדבר לא משתנה. לרוב יש בי המון מוטיבציה, כל פעם מחדש, אני אומרת לעצמי שאני רזה עכשיו, שבחורות רזות לא צריכות הרבה אוכל ולכן גם אני לא, שהינה תכף הקיץ ואולי אולי השנה אני כן אוכל? וזה מחזיק בערך שבוע ואז משהו קטן כמו ג'ינס ששוב לא נסגר או חברה שנראת מדהים לידי , משהו קטן כזה יכול להרוס לי ואני מתחילה לאכול, כמויות. בלי סוף, אני לא מרגישה שובע. ואז אני מנסה שוב להרים את עצמי ולהחזיר את המוטיבציה, אבל כמה אפשר? כבר אין לי את הכוחות למאבק הזה, אני יודעת שאני יכולה ורוצה, אבל מכאן הכל נראה חסר תקווה ואני בעצמי לא רוצה להאמין שזה כך. מה עושים מכאן? אני אשמח מאוד לתשובה אפילו עידוד או משהו שייתן לי את הכוח שאני צריכה, וסליחה שיצא קצת ארוך

ברוכה הבאה

זה לינק למאמר שתרגמתי, הוא מדבר על טכניקות אייך להשפיע על התת מודע באופן שיעזור להגיע למשקל בריא http://www.tikiya.com/selfLove/ כמו כן יש את ה podcast הזה באנגלית, של כותב המאמר: http://freeweightlosspodcast.com/ מקווה שעזרתי בברכה שפי

doingood

New member
מבין לליבך ../images/Emo140.gif

אכן מצב מאוד לא פשוט וגם לא נעים. אני אשמח להעניק לך מנסיוני ולהזמין אותך (באם מתאים לך) לטיפול אצלי. אני מטפל בהילינג ועיסוי שוודי, ועזרתי לשתי נשים לרדת במשקל ולהרגיש הרבה יותר טוב עם עצמם ועם המראה שלהן. עלות טיפול של שעה וחצי היא חמישים שקלים ואני מציע את הטיפול הראשון חינם. המון הצלחה, אהבה, ושמחה

kikona126

New member
חמודה ../images/Emo24.gif

קודם כל אני רוצה לראות חיוך גדול על הפנים. האם יצא לך לראות את הבליפ? יש שם קטע שמדבר גם על ההשמנה. נותן על זה מעין הסתכלות שונה. (קטע עם אנימציות) אני יכולה לספר לך על עצמי שאני החלטתי להתחיל דיאטה לפני כמה זמן. ואת האמת לא הלך לי משהו. אני חושבת שדווקא פה בשבועות האחורונים היה שינוי. כי זה הגיע אצלי מהכרה מסויימת. לפני שבוע התחייבתי לעצמי שאני מגעיה למפגשי "ימימה" באופניים. אתמול קיבלתי אופניים מתנה ואכן נסעתי איתם לשיעור. לאחרונה אני קצת נמנעת מלהגיד לאנשים להציב מטרה ולפעול, כי הבנתי שזה משהו יותר עמוק מרק הצבת מטרה. אבל ניראה שלעומק את כבר הגעת. עכשיו חשבי על הדרך שלך להשיג את המטרה. אדם, כדי לרדת במשקל לא צריך לשים דגש רק על תזונה. התזונה היא אמצעי. אבל הדרך צריכה להתחיל במחשבה, ברצון, והרצון, לדעתי, לא מגיע בגלל הרצון להשתתף בתוכנית זו או אחרת, אולי הוא מגיע ממקום אחר.. (ואני לא אגיד אותו, כי אינני יכולה להגיד לך אותו - את מכירה את עצמך, לא אני) את צריכה לדעת ולהכיר בזה שאת יכולה! להחליט שאת כבר שם! (שימי לב לזמן ההווה) כי מבחינתך היעד כבר בידים שלך. אני אתן לך משימה. נסי למנות דברים/תכנות טובות אצלך - תכירי בטוב שבך. משם נמשיך. ראיתי מאמר יפה בנושא לפני כמה זמן, אני אחפש אותו ואצרף לפה.

לא יעזור לך לדמיין

האם לא שמת לב שזה לא עושה כלום?
לפחות עם השטות הזאת את יכולה להפסיק.. את סתם נלחמת בעצמך.. את יודעת טוב מאוד שהדבר שאת באמת מאמינה בו זה שאת שמנה.. את לא יכולה לשכנע בכוח אחרת. וכיאה לרוח הסוד .. את לא יכולה לשנות משהו ע"י התנגדות לו.. את למעשה רק מחזקת אותו. אז אין לי "טריק" לתת לך.. יש סיבה שאת קיבלת את הגוף הזה ואת המשקל הזה.. לפחות כרגע.. וזה כי זה הדבר שהכי מתאים לך אישית כדי לעבור את מה שאת צריכה לעבור וללמוד על עצמך מה שאת צריכה ללמוד.. אם תסכימי לקבל את מה ומי שאת את תקבלי שפע אוצרות.. כי זאת הסיבה שזה קיים .. לא כדי להתעלל בך .. אלא כדי לעשות אותך מאושרת יותר. הבעיה היא שאת רוצה להיות מאושרת בדרך שלך .. ולא בדרך שהיקום שם לפנייך. לפי הפוסט שלך אני שומע שאת רוצה להיות רזה ואת לא רוצה לשמוע על שום דבר אחר .. אז אני אני לא יודע אם את עדיין מוכנה לזה.. אבל גם אם לא.. הזמן שלך יגיע.. ולא הזמן להיות רזה.. אלא הזמן שבו תסכימי לרדת מהאגו ולאהוב את עצמך כמו שאת, כי העובדה הקרה היא שזאת את.. ואת לא טעות. אין טעויות.

תשמע - עד כמה שאני מסכים איתך על שבן אדם

צריך לקבל ולאהוב את עצמו בכל מצב, זה לא אומר שבן אדם לא צריך לעבוד על עצמו. מן הסתם היא סובלת מזה, היא סובלת מזה כי זה משפיע על הבריאות שלה, זה משפיע על מצבי הרוח שלה, זה משפיע על החיים החברתיים שלה. עכשיו היא עוד צעירה יחסית, אם יש לה נטייה להשמנה, עדיף לה לעבוד על זה עכשיו. אני גם רוצה להוריד קצת במשקל שלי, וזו לא משימה כל כך קלה. זה דורש עבודה והתמדה, לוותר על דברים מסוימים שאתה אוהב, להיות קפדן עם עצמך, כי כל פעם שהמצב רוח שלך לא הכי טוב, יש לך נטייה לחזור לדברים שגרמו לבעייה מלכתחילה. ולגבי "לדמיין" ושזה לא עוזר - זה ממש שטויות. דמיון עוזר לתכנת את המוח באופן שונה. כולנו עושים את זה כל הזמן, רק בדרך כלל אנחנו לא מנצלים את זה לטובתנו. אם יש לך סוס ששווה מליון דולאר, אתה לא מזניח אותו, אין סיבה שאף אדם לא יטפל יפה בעצמו כשהוא שווה כל כך הרבה.

Londonx3

New member
אני לא מסכימה

זו גישה פטאליסטית מידי ומה שאתה בעצם אומר שאין טעם לנסות לשפר כלום כי זה במילא לא ישתפר. אם לא הייתי חיה באמונה שיום אחד זה כן השתפר, הייתי יכולה להשתגע. אני חושבת שהטעות שלי אולי הייתה בכך שהפוקוס שלי היה על המשקל, ז"א דחיתי הכל עד למתי שאני ארזה, ולא היה לי דבר אחר.. בימים שאכלתי מעט הרגשתי טוב ובימים שאכלתי הרבה הרגשתי נורא. כאילו הכלל סבב רק סביב זה וזה היה הדבר היחידי שיש. אולי השינוי שלי צריך לבוא מבפנים- לשנות את כל הסביבה למה שאני רוצה, ואז גם המשקל ישתנה בהתאם לזה.. להרגיש שכבר יש לי את המשקל המושלם ואני יכולה לעשות מה שתמיד רציתי, ודרך העשייה הזאת הוא באמת יבוא. מה דעתכם?

אז את יכולה להרגע

כי באמת יש לך את המשקל המושלם. איך אני יודע? כי הרי - הנה הוא, הנה את, כאן ועכשיו, בגוף הזה. זאת המציאות, זאת עובדה, וכל פעם שאת מתווכחת עם המציאות ומתנגדת לה.. את לא רואה את התכלית הגדולה יותר, את מאבדת את התקשורת שלך עם המציאות ועם החיים, את נודדת לחיות בדמיונות על "יום אחד.." ואת למעשה מפספסת את החיים האמיתיים שלך בהמתנה לחיים אחרים. אם את לא מצליחה לראות את השלמות שלנגד עינייך, זה רק כי יש לך אמונות ומחשבות שאומרות לך שהתמונה הזאת אמורה להיראות אחרת. בלי אותה אמונה שופטת את היית מאושרת. מאיפה למדת את זה שזה אמור להיראות אחרת? מי אמר לך את זה? מאיפה בכלל יש לך את הרעיונות האלה? זה כל כך ברור לך, את כל כך נלחמת עם עצמך, את כל כך מכאיבה לעצמך מעבר לעובדה הבסיסית שאת שוקלת XYZ. את כל הסבל של החיים שלך את עושה לעצמך.. כמה אחוז מזה זה הגוף וכמה אחוז מזה זה הטרור המנטלי שאת עושה לעצמך? טרור, אף פעם לא עובד. את לא יכולה לעשות לעצמך טרור ולגרום לעצמך או למציאות להשתנות.. רגשי אשמה לא מזיזים דברים, זה מיתוס. האם לא שמת לב?

אישי

אני יכול לספר לך, שלפני שנה ומשהו, אני הייתי צריך להופיע בפסטיבל בינלאומי שהתקיים בארץ וצולם לטלויזיה ב-2006! מאוד הייתי נחוש להופיע ואיך לא - להיראות מיליון דולר!! נקבע לי תור לדיאטנית בקופת חולים לחודש מאוחר יותר.. היו לי חודש וחצי בהם רציתי פשוט לרדת את מה שלא מספק אותי במראה שלי :) אני יכול להגיד לך שראיתי את עצמי כבר שם - רזה, רענן ומרוצה מהכל!! במשך חודש וחצי, אני הצלחתי להוריד כ-17 ק"ג!! את יכולה להאמין??? אף-אחד לא האמין לי...זה בלתי אפשרי!! התור לדיאטנית בא, אבל מי צריך?? חחחחח אני לא סבלתי אפילו לרגע אחד במהלך החודש הזה.. לא אכלתי כלום! פשוט לא רציתי...לא הייתי רעב. אז חמודה, הכל אפשרי! יש לי תחושה שבתת-מודע שלך עדיין מוחבאת הכרזה: "אם אני אוכל את זה (עוגה, וופל, פיתה, שניצל, צ'יפס וכו וכו), זה ישמין!! אני מציע לך שוב לבדוק שאת חופשייה משטויות על אוכל, ואת נמצאת בסרט "רזה"...את רזה!! קראתי אפילו טיפ מדיאטנית בעיתון: "הרוב לא מבינות, שכאן נמצאת הנקודה האמיתית - בדימיון!! תחשבו "רזה", תהיו רזים כבר היום עכשיו! אתן יכולות כבר לדמיין את הבקיני שתלבשו בים, או את הסקיני שיבליט את הגיזרה הדקיקה שלכן". כמה שהיא צודקת!! מה שהכי מדהים במילים שלה, שהיא לא "מטפל עפ"י הסוד", היא פשוט יודעת שזה מסר חזק לתת-מודע!

Hesogr

New member
גישה שונה לחלוטין

נא קראי את זה אם את בריאה: הכירי תודה על רצונך לרזות ועל שאר תכונותיך הטובות. 1. תעזבי את "הסוד" - לעת עתה, תעזבי את "ימימה", תעזבי "דיאטניות". (חלקנו מוציאים מהסוד את ההיפך - מעודף מוטיבציה וחוסר מיומנות) 2. 45 דקות הליכה בינונית כל בוקר (בסופה - הליכה, בחמסין - הליכה, בגשם הליכה ---כל יום) 3. ארוחה ראשונה ביום אחרי 07:00. ארוחה אחרונה ביום - 16:00 כולל נישנושים. 4. 3 ימים - רק ירקות - עד שני ק"ג ליום. 3 ימים - רק פירות - עד שני ק"ג ליום. יום אחד - הכל. 5. בתום המקטע הזה - יום אחד על מים בלבד. 6. לעולם אל תאכלי ברחוב בהליכה ולעולם לא מול טלוויזיה או ליד המחשב. 7. תעלי על VEMMA (שלחי לי מייל ואסביר במה מדובר) 8. בזמן ההליכה ולפני השינה שנני: "בתוך כל שמן חבוי פנתר רזה מוצק וחתיך" - נסחי לך את זה במילים שלך וחזרי 5 עד 6 פעמים בלב (וברגש עד כמה שנוח - אם אפשר). הצלחת. בברכה HESOGR

naty3

New member
יום אחד על מים בלבד? מה אתה רציני??

סליחה אבל מה שרשמת לה נשמע קצת הזוי... ארוחה אחרונה ב-16:00? מה היא בצום? "הרגשתי שלא מגיע לי על זה שאני שמנה", "למישהי שמנה עם פנים שמנות לא מגיע להיות יפה"- תעבדי על ההערכה העצמית שלך טוב טוב. "אני יודעת שאני יכולה ורוצה, אבל מכאן הכל נראה חסר תקווה"-את סותרת את עצמך. המשפט צריך להיות "אני יכולה ורוצה". "חבר שלי לא רוצה לקיים איתי יחסים ורומז לי בכל הזדמנות על משקלי"-תזרקי אותו!אני רצינית!! חבר אמיתי יאהב אותך, יקבל אותך כמו שאת ולא יעיר לך על המשקל.

hidesign

New member
היי צריכה עזרה, חייבת לשתף בסיפור

אישי. אני נשואה 18 שנה לגבר שאני מאד אוהבת ומאד אוהב אותי, לצערי בעלי עם בעיות משקל גדולות , הוא הגיע למעל ל-120 ק"ג לאחרונה, גם משפחתו עם בעיות השמנה. אני אדם רזה ומגיעה ממשפחה רזה, ניסינו דיאטות שונות ומשונות לאורך כל שנות הכרותנו ואני שמשתי שומר האוכל, הקרציה, הנודניק, מוצא הדיאטות החדשות, מכינת המתכונים המתאימים - כמו שאת מבינה בלי הצלחה מרובה לאורך השנים. בעלי היה צריך לנסוע לחו"ל לצרכי עבודה, ולשהות שם שבוע ימים, היות והוא לא נוהג לקרוא ספרים, ואני קניתי את הספר הסוד, חשבתי שהיות והוא אמור לנסוע לבד והטיסה לוקחת כ-5 שעות הרי מתוך שעמום הוא יקרא את הספר . בעלי קרא את הספר מספר פעמים באותו שבוע !!!, משיחות הטלפון ביננו כאשר הוא שם, ואני פה שמעתי את השינוי שחל בו , תוך שהוא מנסה להעביר לי !!!! את תבונותיו הנוגעים לסוד , להשפעה על החיים, על מצב הרוח, על שפע וכמובן גם על הדיאטה. הוא חזר לארץ (אחרי שבוע) רזה ב-7 ק"ג , עם אור בפנים וחיוך כמו של אדם שנמצא תחת השפעה של משהו (חמתי שאלה אותי אם הוא לוקח סמים או לחילופין אם הוא לוקח חומרים הגורמים להרזיה). הוא טען שלא עשה שם דיאטה ואכל מהכל (לחם ופחמימות לסוגיהם אסרתי עליו לאכול בשנים האחרונות), אני מאד התקשיתי לקבל את השינוי ובעיקר לא להעיר או לנעוץ מבט כל פעם שהוא מכניס עוד משהו לפה. עברו כבר שלושה חודשים מאז הנסיעה, הוא אינו עושה עוד דיאטה מכל סוג שהוא (שומרי משקל, נקודות, אטקינס, ד"ר חרמון...), המשקל לעיתים נשאר כמו שהוא ולעיתים יורד, תלוי במצב הרוח וביכולת לחזור למצב הרוח של הסוד, הוא טוען שהוא שוקל 75 ק"ג ומצא תמונה רזה שלו קצת אחרי הצבא. מה שאני כן יודעת, שהגינה שאני מחכה שכבר תבוצע 5 שנים, פתאום בוצעה, ויש לו רעיונות חדשים לפיתוח בעסק, ודברים שרציתי שייתבצעו נעשים מיוזמתו ולא מיוזמתי, וקורים דברים שהם פרטיים ולא הייתי רוצה לפרט אולם גם לי נדמה (כמו שאומר אחד ממדריכי הסוד) שהמנגינה של "אזור הדמדומים" מתנגנת לה. והחלק הכי נחמד, שכאשר בן זוגי נכנס לרוח הסוד, הוא סחף אותי ואת הילדים, ואני סחפתי את המשפחה והחברים - אני ממשילה את הדבר לאבן שנזרקת לתוך אגם ויוצרת מעגל שיוצר מעגל יותר ויותר גדול. אני (הייתי) אדם פסימי מטבעי, עצבנית ונוטה למצבי רוח. אני מוצאת את עצמי מסתובבת בחודשים האחרונים מאז שחזר עם חיוך פנימי תמידי שמקיף אותי - כמו תחושה כזו שהשפתיים מתעקלות כלפי מעלה. החלטתי לקבל את עצמי כמו שאני בהרבה חיבה וגם באהבה, הארכתי בכתיבתי מאד, אני יודעת - אולם חשוב היה לי להבהיר לך - זה עובד !!! הבעיה היא שקשה מאד לשמור על האנרגיה הזו שנכנסת בך כאשר את לדוגמא קורא את הספר או רואה חלקים מהסרט. הפתרון שלנו הוא לחזור על חלקים מהספר ומהסרט, ביום-יום - כמו בעלי שימי עותק של הספר אפילו בשירותים, עשי תמונת חזון במסגרת ושימי על השיש באמבטיהן, בני מצגת במחשב, תלי על המקרר. ואל תשכחי - הדברים לא קורים ישר, סבלנות, השינוי ייתרחש פתאום בלי להבין איך, למה ... דבר ראשון בצעי החלטה לאהוב את עצמך, את מה שיש לך, את התכונות הטובות, את ההשגים, את ההצלחות - הרצונות שלך יגיעו בלי שתסימי לב. בהצלחה.....

למעלה