צריכה עזרה..

joey85

New member
צריכה עזרה.. ../images/Emo15.gif

ככה אני בת 21 ואני מאוד רוצה להשמין לפחות ב 5 קילו וכמה שאני אוכלת זה לא עוזר לי! יש אולי תפריט של דיאטת השמנה שמישהו יכול לתת לי? דבר שני, אני מתחילה בקרוב פעילות ספורט ומפחדת מאוד שזה ימנע ממני להשמין ודווקא ירזה אותי.. האם אני צודקת? והאם אני יכולה עדיין להתאמן במכון ולהשמין למרות הכל? סורי שיש לי שאלות של "צעירות" אבל אני דיי חדשה בתחום :)

תשובה

סביר שאת לא אוכלת מספיק למרות שאת חושבת שכן. הרי הכל יחסי, ותפריט שנראה עמוס עבור אחד, נראה דל ביותר עבור אדם אחר. אם זאת לא הסיבה אזי זו סיבה רפואית שקשורה לליקויי ספיגה של מרכיבי מזון. לכן, נמליץ לך להתייעץ עם רופא ולבקש ממנו הפנייה לדיאטנית. בקשר לפעילות ספורט, אם את לא עולה במשקל עם התפריט הנוכחי, בטח שלא תעלי אם תוסיפי פעילות ספורטיבית ולא תאכלי יותר. הרי מה שקובע את השינוי במשקל הוא האיזון הקלורי, ועל מנת לעלות במשקל, עלייך לאכול יותר קלוריות ממה שאת מוציאה. כדי שהעליה שלך במשקל תהיה בצורה חכמה ובריאה בשילוב פעילות ספורטיבית, ההמלצה היא לפנות לדיאטן שמתמחה בהרכבת תפריטים לספורטאים.

שלום JOEY85

אני ממליצה לך ללכת לפגישה עם דיאטנית או כל מומחה בתחום ולהוועץ בו. תפריט אינו מספיק לעלייה במשקל. דרושה מודעות לגוף, הכרות עם הגוף והבנה שיש לעבור תהליך לשינוי. ספורט נכון לא ירזה אותך אלא יוסיף לך שרירים, וכיף לחיים! בברכה, אלינור.

למעלה