פחד מבע"ח
מה שאני עומדת לכתוב מבוסס אך ורק על הניסיון שלי ואנשים שאני מכירה ולא על מחקר שקראתי. אני חושבת שאם יש לה בעיה כללית עם בע"ח, כלומר, היא מפחדת גם מחתולים וגם מעכברים (אבל זה פחות בולט בגלל שהיא פוגשת בהם פחות), אז יש בהחלט מקום להכניס בע"ח הבית, ואוגרים הם נהדרים לענין זה. לגבי האוגרים אני אפרט בסוף התשובה שלי. אם מדובר בפחד ששמור אך ורק לכלבים, אז אני חוששת שאני לא אשת בשורות - בדרך כלל ילדים שמפחדים מאוד מכלבים ממשיכים לפחוד מהם גם בבגורתם. מדובר בבפחד שמבוסס, בדרך כלל, על חוויה לא נעימה. סביר להניח שמעבר לכך שאת מפחדת היא חוותה גם משהו עם כלב. האירוע עם הכלב לא חייב להיות כזה שגם הסביבה פירשה אותו כמפחיד. אולי סתם כלב ניגש אליה והיא פחדה מאוד או הרגישה חסרת אונים והתחושות האלה נשארו לה. ולפעמים מדובר בפחד לא רציונלי כמו פחד גבהים, או פחדים מטיסות וכו´. בסופשבוע של מעריב הופיעה כתבה "המבועתים" של רוני קובן. אני מצטטת לך מתוכה (אולי תזדהי
) "יואב (שם בדוי), בן 23 מתל אביב עובד במשרה מבוקשת ועומד להתחיל בחודש הבא ללמוד באוניברסיטה. מסלול החיים שלו רגוע ואופטימי, אבל יש דבר אחד שגורם לו להתקפי חרדה קשים. "אני פוחד פחד מוות מכלבים", הוא מתוודה. "רוטוויילרים, כלבי זאב, פינצ´רים, אפילו פודלים מעוררים בי רעד. כשאני נתקל בכלב, אני מתחיל להזיע ולדמיין שהוא יאכל אותי. אחר כך אני פשוט נגעל מהליקוקים, מכשכושי הזנב ומהנביחות הצווחניות. בחיים לא לאטף כלב, לא חשוב כמה חמוד הוא יהיה. אני אברח, אתחבא, במסעדה ארים רגליים כדי להמנע ממגע. לעולם לא אכנס לחדר שיש בו כלבים, וכשאני נתקל בכלב ברחוב, אני מיד עובר למדרכה השניה". ועכשיו וידוי קטן. גם אני מפחדת מכלבים. בילדותי ננכשתי פעמיים ע"י כלבים זרים. פעם אחת כשהייתי בת 7 ופעם שניה כשהייתי בת 13. עד היום כשאני רואה כלב שאני לא מכירה אני לא מתקרבת אליו ומחסירה פעימה כשהוא עובר לידי ברחוב.
אבל גדלתי כל ילדותי עם כלבים, וגם היום אני מגדלת בבית 2 כלבות (ו-2 חתולים, ואוגרים, ודגים), כך שהפוביה שלי הצטמצמה מאוד בזכות זה. איתמר (שנתיים וחודש) ואורן (בת תכף שש) לא מפחדים מכלבים אבל, אני בהחלט מזהירה אותם ממגע עם כלבים שאנחנו לא מכירים. לגבי אוגרים. אם את לא נגעלת ממכרסמים דמויי עכברים, אני ממליצה לך בחום לגדל בבית אוגרים סיביריים. הם קטנים מאוד, ידידותיים מאוד, וזקוקים יחסית למעט מאוד טיפול. אצלנו הם הצלחה אדירה. ואורן ואיתמר משחקים איתם כל הזמן. אם את לא רוצה שיהיו אצלך המלטות (למרות שזה מרתק בפני עצמו) כדאי לקחת שני אוגרים מאותו מין כשהם מאוד צעירים (בני שבוע וחצי, אחרי גמילה מהנקה) ואז הם לא ילחמו אחד עם השני.