צריכה עזרה/עצה

orit80

New member
צריכה עזרה/עצה

שלום לכולם, אני לא יודעת אם הגעתי למקום הנכון אבל אשמח אם תפנו אותי למקום הרלוונטי, האם למנהל בית ספר מותר כסוג של ענישה להשאיר תלמידים שמאחרים מאחורי שער נעול של ביה"ס? מצב מחיי היום יום: הצלצול בשעה 8:00, מנהל בית הספר מרשה לאחר עד 8:15, כל מי שמגיע ב- 8:16, נשאר מאחורי שער נעול ולא יכול להיכנס לשטח בית הספר, אלא רק בשעה 9:00 בלבד ! נוצר מצב שהתלמידים מסתובבים ברחובות, מצב מאד מפחיד ומסכן את שלום התלמידים. אשמח לכל מי שיעזור ויפנה אותי לגורמים הרלוונטים האם מצב זה של ענישה מותר תודה!

מלמלה

New member
הגורם הראשון הוא ההורים

שצריכים לדאוג שילדיהם יגיעו בזמן לבית הספר. לא ציינת מה גיל הילדים. ולמה הם מגיעים לבד לבית הספר ונשארים לבד להסתובב ברחובות. ומדוע הסביבה שלכם כל כך מסוכנת . נראה לי די הגיוני שלא נכנסים באמצע שעור כי זה מאוד מפריע. מי שמאחר שיחכה עד סוף השעור = 45 דקות ואז יכנס

פלגיה

New member
מה את מציעה במקום זה?

מה מנהל בית הספר יכול לדעתך לעשות על מנת שלא יאחרו לבית הספר?

orit80

New member
קודם כל תודה על התגובות

א. זה תיכון לכיתות ז- יב' ב.מדובר על טווח גילאים די בוגר (יחסית לתיכון) הנוער מגיע עצמאית ולא ביה"ס יסודי שמצריך מההורים השגחה אישית ללוות את ילדיהם עד פתח בית הספר ג. עד כמה שידוע לי מבחינה חוקית, אפילו אם ילד נוסע באוטובוס בדרך לבית הספר וקורה לו משהו זה עדיין נחשב באחריות בית הספר. תקנו אותי אם אני טועה? ד. התיכון לא נמצא במקום מסוכן, אלא אפילו מאד מרכזי אבל עדיין הנוער נמצא מחוץ לשער בית הספר אשר גורם לנוער ללכת להסתובב סתם ברחובות/בקניון להעביר את הזמן עד שהשומר יפתח את השער ואם חלילה יקרה משהו לילדים ? או אפילו להתגודד מאחורי שער ביה"ס שמתקבצים המון נערים שחס וחלילה יכול להוות סכנה מבחינה ביטחונית (אולי אני סתם פרנואידית ועדיף שלא אמשיך לכתוב על זה, אבל זה עדיין מציק לי..)

mykal

New member
עכשיו התמונה שאת מציירת נראית שונה,

תחילה אפריד בין שני דברים, האחד--אחריות ביה"ס על התלמידים היא רק משעה שבאו בשעריו. למרות שאם קורה להם חלילה משהו בדרכם אליו ובחזור כמו בשאר היום הם מבוטחים. הנושא השני שעומד לדיון הוא, 'חומרת העונש' לגבי אחורים, (את כל שאר הנושאים נטרלת בעצמך כמו סכנה העברת זמן) אני מניחה שההחלטה נבעה מההרגשה שלתללמידים יש הרגשה שהם יכולים לעשות ככל העולה על רוחם, לבא וללכת, בזמן שמתאים להם ונראה להם, אני מניחה שהיו נסיונות קודמים אחרים, עדין הזלזול היה גדול, ואז היתה החלטה בשעה מסוימת, לסגור את שערי בי"ס, וכל תלמיד אחראי לגמרי על עצמו, הם אינם קטנים, צעירים מכדי להבין שאין מסגרת שתרשה הפקרות, שאין אפשרות להתנהלות במסגרת באופן מזלזל. אני חושבת שכאמא היה נכון לתת גיבוי להנהלה שאכפת לה ועומדת על שלה, לזרז את הילד/ה להגיע בזמן--זה נכון מבחינה חינוכית.

פלגיה

New member
אחריות בית הספר

היא מרגע הכניסה לשער. ביטוח תאונות מכסה גם מקרים בדרך אליו וממנו. (וזו שאלה מעניינת, שאני לא יודעת את התשובה עליה היא מה קורה במקרה שבו ההורים משוכנעים שהילד בבית הספר, ומכל סיבה שהיא - עונש, או הברזה - הוא נמצא מחוץ לגבולות בית הספר). מבחינת אחריות ההגעה וענישה על איחורים - אם ילדים אמורים להיות אחראים על הגעה עצמית לבית הספר בוודאי שיש מקום לענישה במקרה של איחור. בבית ספר יסודי יש עוד בעיה כי באמת תלמיד מאחר שלא באשמתו אלא באשמת שעת היציאה של ההורה מהבית. אופי הענישה עצמה הוא שאלה נפרדת. אפשר להבין בהחלט מנהל שאומר שכניסה באיחור לשיעור מפריע למהלך התקין, ושהוא רוצה למנוע הפרעות כאלה. יכול להיות שהיה עליו להכניס את המאחרים לבית הספר עצמו, ולרכז אותם בכיתה כלשהי. לצורך זה צריכה להיות התארגנות בבית הספר (מקום, מורה משגיח, תעסוקה וכו'). אפשר גם לחלוק ולהגיד שבמקרה כזה תלמיד יגיד לעצמו "אם אני ממילא אגיע ב- 8:20 ולא ירשו לי להיכנס עד 9- אולי כדאי לי כבר להתעכב עד 9:00". כך שצורת ענישה שמונעת כניסה עד שעה מסוימת. עם הסכנות הבטיחותיות אני מתקשה להזדהות, ואני רק שואלת אותך - מה את רוצה שהמנהל יעשה, בהנחה שזכותו לדרוש הגעה בזמן לבית הספר, וזכותו להעניש, ושכניסה לכיתה בכל שעה שלא תהיה היא לא לגיטימית כי היא מפריעה לתלמיד עצמו ולכל חבריו.

נתחיל מכך שאסור לאחר - גם זה חוק שצריך לשמור

שמעתי על מנהל בי"ס שנקט בשיטה זו. זה בי"ס שההורים מביאים את הילדים עם מכוניות, כך שהאיחורים היו באשמת ההורים. ההורים שאיחרו נאלצו להשאר עם הילדים. תוך שבוע - נגמרו האיחורים. אם העובדה שהילדים עלולים להשאר בחוץ מטרידה את ההורים - שידאגו שהילדים לא יאחרו.

נשמע לי מאוד הגיוני.

ולא נשמע לי כמו ענישה. הם בחוץ ובאחריות הוריהם עד הכניסה לביה"ס. להכנס באיחור זה מפריע. יטרחו ההורים וידאגו להביאם בזמן או לחילופין אם איחרו להשאר עימם עד לתחילת השיעור הבא.

לפנות למועצה למען הילד.

ילד אינו כדור שמטלטלים בין ידיים שונות, ורוחצים אותן בנקיון כשקורה לו משהו. בית הספר צריך למצוא מקום הולם ובטוח לילדים שאחרו, ולא להפקיר אותם.

לא בדיוק.

ילד עלול להפגע בדרך הביתה, וכשהוא לבדו בבית ,הוא עלול לעשות דברים מוזרים שיסכנו אותו, או להכנס לדכאון. וכל זה בשל אחור קל? ומה עוד אנו יודעים על ביתו ומשפחתו של כל ילד? מדוע אחר? מדוע הוא מאחר בדרך כלל? וכשהוא מפסיד שיעורים, לאן יגיע?

mykal

New member
קצת קשה לי להזדהות עם הטענות של סכנה

ושבריריות של המתבגרים, ושהטענה היא רק על מנהל ביה"ס, קודם כל כי איפה ההורים המגנים--נגד הסכנות שבחוץ? מה הם עושים כדי שהילדים יגיעו בזמן? ואם הם לא מצליחים למה הם תובעים זאת מהמערכת? ומטילים עליה אחריות? ועוד כמה שאלות? 1)מה קורה בחופשות ובחגים? 2) להזכירך, ארגון המורים שבת--ונכשל, כי לא הפריע בכלל שהמתבגרים 'שוטטו' ולא למדו, נדמה לי שהשביתה היתה יותר מחדשיים (מקוה שאני מדייקת אני פשוט לא בארגון) למה ההורים לא התגיסו כדי שהמסגרת תישמר? 3) מה החלופה שאת מציעה--כדי שישמר סדר באותו בי"ס, מה שתוף הפעולה של ההורים עם מנהל כדי שההתנהלות תהיה ראויה?

יש מי שאין לו הורים

או שחסר הורה אחד, והשני כורע בנטל. לעתים שני ההורים אינם יודעים לחנך את ילדיהם. כי הרי לא נדרש רשיון ליצור ילדים. אבל החברה אחראית לחינוכם. יועצת בית הספר צריכה לחשוב על אלטרנטיבה למאחרים. אולי יעבדו בחצר בית הספר? וביום גשם בחדר מיוחד?

הסיבות לאחורים עשויות להיות רבות ומגוונות

וגם את זה יש לבדוק ולטפל. כי שמאחר בקביעות מאותת על מצוקה, ועדיין הוא זקוק לחינוך כלשהו שיתאים לו.

mykal

New member
לגבי הענין הראשון שהעלית,

שיש ילדים ללא הורים, או הורה אחד או שני הורים עובדים קשה, אולי עולים חדשים, זה לא כלל ההורים אלה אזורים מוכרים וידועים, וגם המנהל לא אטום או מוגבל וכד' ולא יודע זאת, אני מניחה, שזה נעשה אחרי שהוא זיהה שלא זו הבעיה. דרך אגב, יש התיחסות מאוד אישית ואכפתית לתלמידים כאלה, ואני אומרת לך זאת מידע. לגבי הטענה השניה שהעלית משהו אמורפי, לא ברור מגוון, לא נראה לי שהיועצת לא מכירה את הבעיות, או המנהל/ת או מחנכי הכיתות. מי שמשדר אותות מצוקה יש הרבה גורמים מטפלים בשטח, אם רק רוצים עזרה. אגלה לך סוד כמוס, אל תספרי לאפ'חד. רוב המאחרים הם מי שהם מאחרים לישון, או בגלל בילויים, או בגלל מחשבים או סרטי וידאו, או כאלה 'ששמים קצוץ' על ביה"ס, והמשפט הנלווה הוא בד"כ (חבל שאי אפשר להעביר טונציה) "'אללה מה'כפת לי מה כבר הם יכולים לעשות לי", לסוגים האלה קוראים חוצפה, וכאן יש מנהל שלקח החלטה אמיצה, ומנסים 'לשבור' את הכלי היחיד כמעט שנשאר בחינוך, הענישה---ואפשר כבר לחשוב איזה עונש. למה הנסיון הזה לערער על החלטה, ואז שואלים איפה המערכת, איפה החינוך. אם מדובר בילד שלך, ולא נראה לך, כי יש בעיה אמיתית, ניגשים ומדברים, ונער בגילו גם יכול ליצג את עצמו בכבוד, רוצה לעזור לו שאפו, אבל לא באופן גורף אלא כבעיה פרטית.

חוטהשני

New member
את קצת מגזימה... מדובר בילדים יחסית בוגרים - ולכן בהחלט מוטלת עליהם גם האחריות... וגם על ההורים שלהם - שצריכים לחנך אותם להגיע לביה"ס בזמן. אני מניחה שהמנהלים קבעו את הכלל אחרי אין ספור נסיונות אחרים שכשלו - לכן ההצעה שלך נראית לי מאד מיתממת... נערים בחטיבות ובתיכונים צריכים כבר להיות עם קצת אחריות....

למעלה