צריכה עזרה לגבי המשך תוספים ועוד...

אור לנו

New member
צריכה עזרה לגבי המשך תוספים ועוד...

אנחנו נותנים כבר 3 שבועות את האומגה - התחלנו מכמוסה אחת של אומגה לייף - לאחר שבועיים עברנו ל 2 אבל לפשוש היתה עצירות אז חזרנו ל 1 ובינתיים הכל בסדר. יש שיפור משמעותי בקשר עין - בעיקר איתי ופחות עם הסביבה, יש המון ג'יבריש והוא התחיל לענות לשמו. במקביל לפני כשבוע התחלנו עם קרם מגנזיום שהכנתי לבד - כרגע כבר יומיים אנחנו לא מורחים לו כי יש לו פריחה שהרופאה אמרה שזה חררה אז נחכה עד שתעבור ונמשיך, יומיים הראשונים ראינו שיפור בלילה ואח"כ כבר לא אבל במקביל יוצאות לו שיניים טוחנות אז לדעתי נצטרך סבלנות . בעוד כ 10 ימים - לאחר שנעבור חודש של שימוש באומגה אני רוצה להוסיף תוסף נוסף ואני לא יודעת איזה - האם חיידקים פרוביוטיים או שאולי לתסף ב B6 או ויטמין C ו E. לגבי החיידקים הפרוביוטים קראתי והבנתי למה לתסף, לגבי היתר אני עדיין לא מרגישה שיש לי מספיק ידע ואשמח אם תאירו את עיניי ובנוסף מה לדעתכם חשוב יותר ? תודה רבה רבה רבה מראש- אין לכם מושג כמה שאתם עוזרים לי בהעדר אפשרות לאיש מקצוע בארץ שמבין בנושא ויכול לעזור. שיהיה לכולנו סוף שבוע נפלא וקל - ולנו אני מאחלת בריא כי הפשוש חוץ מהחררה סובל גם מעקיצות לא מזוהות על הגוף, ברונכיט ולקינוח חטף גם את "הפה והטלפיים"

guybz

New member
אני אומר- רק תגבירי את האומגה.

אל תוסיפי תוספים אחרים לפני שאת ממצה את זה. וכמו שעניתי בהודעה מעלייך- אם הילד לא אוכל ירקות ופירות ואתם מגיעים למינון גבוה של גרם חומר פעיל לכל 10 ק"ג גוף או יותר- תוסיפי לו ויטמין E 200 או 400 יחידות ביום. וחוץ מזה שינויי תזונה כמומלץ תמיד- להוריד סוכרים ועמילנים ולעבור לשומן וחלבון. גיא

אור לנו

New member
תודה גיא- עוד שאלה

כמה ירקות ופירות צריך לאכול ילד בן שנה+ ששוקל כ 11 ק"ג כדי לקבל מספיק ויטמין C ו E, הפשוש אוכל ביום בננה, קצת תפוח, לפעמים תפוז ומלון, אבוקדו, מלפפון ועגבניה ובנוסף ירקות מבושלים שאני לא בטוחה שהויטמינים נשארים בהם אחרי הבישול. ובנוסף - האם יש לך מושג איפה משיגים את הטיפות של חיים שלוס ? לגבי שינוי תזונה - חשבנו לעשות את הדיאטה אבל יש לנו בעיה עם הפורמולה - נראה לי מוקדם מדי להפסיק לו את הסימילאק.

guybz

New member
נראה לי שתזונת הירקות שלו טובה מאד

וירקות מבושלים לא מאבדים את הויטמין E שבהם כך שמבחינה זו אתם בסדר, לדעתי. ואני לא מתיחס כאן להערה של רז שאומר שילדים בספקטרום צריכים יותר E מילדים רגילים. אם זה נכון אז אולי זה לא מספיק ואולי זה אכן מסביר כמה תופעות שליליות המדווחות כאן. את הטלפון של חיים שלוס ב144, או בעצם רגע....הנה...036882040 לגבי סימילאק ופורמולות בכלל, אני מאז ומעולם נגדן, גם לפני הרמדיה הקטלנית, ובעד להוסיף מזון מגוון ולא להסתמך עליהן מוקדם ככל הניתן. גיא

guybz

New member
יצרן ויבואן של צמחי מרפא ושמנים

ארומטיים. המוצרים שלו באיכות מאד גבוהה ואמינה. לצערי לא מפורסם ומוכר רק בברנג'ה של המטפלים והקוסמטיקאים. יש לו ויטמין E נוזלי. יש לו גם שמן קוקוס מעולה שזה השמן הצמחי הטוב ביותר לבישול וטיגון. שמן קוקוס הוא השומן הצמחי הרווי היחיד שאני מכיר (משהו כמו 90% שומן רווי) מה שהופך אותו לשומן הכי טוב לבישול. זה לא קשור לנושא הדיון אבל זה עוד משהו שאנחנו קונים משלוס.....חוץ מE. גיא

guybz

New member
כן לבישול וטיגון בטמפרטורות גבוהות.

בעקרון שומן רווי הרבה יותר עמיד בטמפרטורות גבוהות. השומן שמתקלקל בחימום הוא שומן בלתי רווי שעובר טרנסיפיקציה (הופך מציס לטרנס). על רשימת השמנים הבלתי רוויים שהופכים לטרנס נמנים: שמן סויה שמן חריע שמן תירס שמן חמניות ולגבי שמן קנולה אני לא בטוח שמן זית הוא שמן חד בלתי רווי, כלומר הוא כמעט רווי ולכן יותר עמיד מאשר השמנים הנ"ל, אך עדיין פחות עמיד מאשר שומן רווי כמו חמאה ושומן בעלי חיים כמו שומן כבש, LARD שומן חזיר וכדומה. כלומר גם שמן זית עלול להפוך לטרנס בטיגון עמוק. השומן הצמחי היחיד שהוא ממש רווי הוא שמן קוקוס. יש לו יתרון תזונתי בכך שהוא קל יותר (שרשרת קצרה יותר) מאשר שומן רווי מהחי ולכן העיכול שלו והניצול שלו כמקור אנרגיה טוב יותר. הערה- מעבר לנושא הטיגון והטרנסיפיקציה יש בעיה עם רשימת השמנים שלמעלה שהם 90% אומגה 6 ויש בהם מעט מאד אומגה 3 עם בכלל. לצערנו כל השמן התעשיתי בתעשיית המזון הוא מהרשימה הזאת..... גיא

והנה מה שהגיע אלי בנושא שמן

איך עושים שמן סויה זך...ממש לא מעורר תיאבון, שלא לומר יותר מזה. עברתי מזמן להשתמש בשמן זית וחמניות לטיגון, אך בעיקר בשמן זית. אז יש שמן שאתה מציע בכל זאת לטיגון (שניצלים למשל)? לא שומן, כי אני לא מחזיקה דברים כאלו... שמן הקוקוס של חיים שלוס מיועד לטיגון? אני זוכרת שבזמנו דיברו על נקודת הרתיחה והשינוי של שמנים, בטמפרטורות שונות, שאז זה גם השלב שהם הופכים לטרנס לא?

guybz

New member
כן שמן קוקוס של חיים שלוס הוא מצוין

וגם נותן טעם נעים. וכן טמפרטורת הרתיחה של שמנים ולעיתי גם פחות מכך היא הטמפרטורה של הטרנסיפיקציה

svetlana3

New member
בקשר לשמן קוקוס

היתקשרתי לחיים ואישתו ענתה לי שאלתי אותה על שמן קוקוס והיא אמרה לי שהשמן לשימוש חיצוני ואתה אמרתה שהוא טוב לבישול האם יש 2 סוגים של שמן קוקוס אחד לבישול ואחד לשימוש חיצוני?

guybz

New member
מאד מוזר, אנחנו משתשמשים בו לבישול

.....אם השמן טהור אז אני לא רואה סיבה להבדל. גם לא ידוע לי שיש שני סוגים. אבל זה שלא ידוע לי זה לא אומר שאין... גיא

למעלה