צריכה עזרה - ייעוץ

צריכה עזרה - ייעוץ

בתי אובחנה קשב וריכוז לפני כשנה יש תאריך לחוזר עוד שבוע היא בכיתה א' ומאבדת כיוונים בלשבת ולכתוב ולהעתיק מהלוח אתמול היה לה מבחן קריאה עברה אותו בהצלחה רבה (כל הכבוד). היתה שיחה עם המורה שלה אתמול בטלפון היא שאלה אותי עם יש לי כבר מרשם לריטלין. מה עושים? אני נמצאת במבוי סתום צריכה בשביל לראותתוצאות להוציא את הנשמה בהשקעה גם בהכנת שיעורי בית (ממוצע3 שעות) וגם לחזור על קריאה ממש אין כוחות במיוחד שיש עוד ילדים קטנים בבית. במידה ואני קמה ממנה היא לא ממשיכה לבצע את המטלה גם בביתוגם בכיתה לכל הלוקחים רטלין גם נמצאתם במצב דומה והאם הרטלין פתר את הבעיה. תודה מראש

mapletree

New member
החלק שמעניין אותי בהודעה שלך

הוא דוקא לגבי ההעתקה מהלוח, ומאחר והבן שלי באותו מצב אני שוקלת לקחת אותו שוב לבדיקת מיקוד ראיה, בסוף השנה שעברה כאשר עשינו לו בדיקת מיקוד ראיה, רופא העיניים אמר לנו לחזור אליו בתחילת השנה, מה שאומר שכנראה משהו בראיה לא תקין.

דליה.ד

New member
ילדה בכתה א'

קודם כל לשבת 3 שעות על שיעורי בית בכיתה א' נראה לי ממש לא מקובל וצריך לדבר עם המחנכת. בצד ההחלטה על הריטלין אני הייתי פונה לאבחון דידקטי למקד את הקשיים מצד אחד ואת היכולות מצד שני. שני ילדי הצעירים נטלו ריטלין מכיתה א' וזה בהחלט עוזר להם מאוד (הם עכשיו בכיתה ד' ובכיתה ב'). אז...כדאי לחזור לנוירולוג ולבקש בדיקת טובה ולהתייעץ עם המחנכת ויועצת בית הספר לגבי אבחון דידקטי. ובנוגע לבדיקת מיקוד ראיה ובקשה לחזור מידי שנה - זה לא אומר שיש בעיה - אלא שהרופא מספיק אחראי לבצע מעקב.

05 מיכל

New member
מצטרפת לדליה, ועוד משהו על ראייה

ראשית, אני מצטרפת לדליה בכך שאין מקום לכך שילדה בכיתה א' תשב שלוש שעות על שיעורי בית. זה הרבה יותר מזיק מאשר מועיל ללימודיה, וזה מזיק לה גם מעוד בחינות. זה מתיש, וזה משניא את הלימודים. או שהמורה תדלל, או שבתיאום עם המורה תקחי את את הסמכות. לגבי מיקוד ראייה: מניסיוני האישי, רופאי העיניים הם לא הכתובת לבדיקת מיקוד ראייה. אני ממליצה לפנות או לאורטופטיסט, או לאופטומטריסט שיש לו דוקטוראט בזה מארה"ב. הם בודקים את זה הרבה-הרבה יותר יסודי מהרופאים.

למעלה