צריכה עזרה ד-ח-ו-ף!

Lgirl17

New member
צריכה עזרה ד-ח-ו-ף!

שלום לכולם.. ממ..יש לי כלב טרייר מעורב, בן שנתיים וחצי 3... הבעיה איתו היא כזו: לפני שנה + -..אחי וחברה שלו הביאו לנו את הכלב הביתה מאחר והשכנים של חברה של אחי רצו לזרוק אותו. הכל הובא מראשון אוהבת חיות אל משפחה בביניין של חברה של אחי, שם הוא "אכל" רהיטים והבעלים החליטו להעיף אותו. כאשר הוא הגיע אלינו, הכל היה בסדר גמור. אחרי חצי שנה בערך הבאנו כלב נוסף [בולדוג אנגלי] והם הסתדרו מצויין ביחד.. וכשמקס [הבולדוג] גדל, הוא החל להשתלט ותמיד רצה להיות במקום הראשון.. וכך התחילו מריבות בין שמיל [הטרייר המעורב] ומקס [הבולדוג] אז החלטנו לחיות בהפרדה כלומר, כל פעם שמיל סגור עם מישהו אחר בחדר [או איתי או עם אחי] ואז מקס משוחרר בבית, וכל פעם עושים בינהם החלפות, פעם מקס משוחרר ופעם שמיל. כעבור כמה זמן החלטנו לפנות לעזרה מקצועית ושלחנו אותם לאילוף..הם היו חודש בפנסיון שבו גם אילפו אותם וניסו לגרום להם להסתדר אחד עם השני. כשלקחנו אותם בחזרה הביתה הם היו מעולפים, אך לא הסתדרו ביחד מכיוון ששניהם נורא דומיננטים. ולאחר האילוף נשארנו עדיין בשיטת ההפרדה.. כעבור כמה זמן, החלטנו לסרס את שמיל - הטרייר, על מנת להוריד לו את רמת הטוטסטרון..וכך לאט לאט ירד לו הריח הגברי. וכך מקס לא ייחס אליו חשיבות.. אז עשינו זאת, אך זה תהליך שלוקח שנה, עד שהסירוס באמת יתחיל לעבוד. אך זו לא הבעיה היחידה. כששמיל הגיע אלינו, הוא היה כלב מקסים מממש מתאים למשפחה. אך אחרי כמה זמן שהיה אצלנו, התחיל להיות תוקפני, במיוחד לילדים. כך שזה נורא קשה לנו להחזיק אותו בביתנו בגלל כמה סיבות: 1 - קשה לחיות בהפרדה הזו, בתוך הבית. 2 - אי אפשר להסתובב איתו ברחוב מבלי להיות עליו עם 10 עיניים, כי בכל רגע הוא יכול לקפוץ על מישהו. [ולצערנו כבר קרה מקרה.] האם למישהו יש איזשהו פתרון...אולי לפתור את התוקפנות או לעשות משהו חוץ מלהרדים אותו.. כי באמת שזה כאב לב להרדים כלב כ"כ צעיר ומדהים. בבקשה זה דחוף לנו מאוד.

LeeKo

New member
לא מרדימים כ"כ מהר...

האם גם הבולדוג מסורס? אני מציע לכם לפנות למאלף אחר.

מה פתאום להרדים?

הזמנתם מאלף שוב? הולכים איתו עם הלטי? השני גם מסורס? מי נתן לך זכות להרדים כלב צעיר ובריא?

zohar39

New member
רק לא להרדים.

ניתן להתייעץ עם הרבה מומחים בנושא

היית צריכה להוסיף תגובה

לגולש שכתב את ההודעה ולא אלי
זה יוצא שענית לי, ויש לי תחושה שזו לא הייתה הכוונה

Lgirl17

New member
אף אחד לא הרדים זה דבר ראשון!!

אנחנו גם לא רוצים להרדים. כל מה שאנחנו רוצים זה שהוא יחייה, פשוט לא אצלנו. עכשיו למצוא לו משפחה זו בעיה כי הוא תוקפני.. ואי אפשר משפחה עם ילדים וזה.. והבולדוג לא מסורס..וניסינו למצוא אולי עוד מאלף..קיבלנו מס' של מישהו מאס.או.אס אך הוא לא עונה במספר הזה.. אני לא רוצה להרדים אותו, ואף אחד כאן לא רוצה להרדים אותו! אנחנו פשוט מנסים לעשות משהו...כי אי אפשר להמשיך לחיות ככה. איך מטפלים בתקפנות הזו!?

shima

New member
זה לא הוגן כלפיו

הבאתם כלב אחר שיחליף אותו? תדרשו מהמאלף שיפתור לכם את הבעיה או תחליפו מאלף.

למה לא לסרס את הבולדוג?

למסור כלב תוקפני למשפחה זה מתכון לצרות, הכלב יתגלגל בין בתים עד שימצא את עצמו בעמותה ומשם המוות קרוב. צריך להשקיע באילוף... איפה אתם גרים?

Lgirl17

New member
שזיף מתוק..

אז דבר ראשון - ירדתי מרעיון ההרדמה, אני בחיים לא אוכל לחיות עם עצמי אם אעשה משהו בסגנון.. בחיים לא העפתי אף חיה מהבית. דבר שני - אמא שלי החליטה שהיא רוצה בולדוג, אבל לא חשבנו שהוא יהיה כ"כ שתלטן. הבעיה היא ששמיל רצה להיות "הבוס" בבית, אבל מקס לא ממש נתן לו. והם החלו לריב על בסיס קבוע, בכל פעם שהם רק עוברים אחד ליד השני, וזאת הסיבה שהתחלנו הפרדה. אנחנו כרגע מחפשים מאלפים נוספים שיעזרו לנו לפתור את הבעיה הזאת. תודה לכולכם, ואם יש למישהו מאלף שהוא מתמחה בבעיות התנהגות [תוקפנות] בבקשה תרשמו לי את מספרו במסר או שתשלחו לי לאימייל [email protected]

shirael

New member
רק סיפור קטן

במפגש כלבים שאני הולכת אליו כל ערב, יש שני זכרים שמגיעים גם קבוע. שניהם תוקפנים כלפי זכרים, אבל הצעיר יותר לא ממש הספיק לפתח את ההתנהגות הזאת לפני שסורס. ל מ ר ו ת שאחד הכלבים היה מסורס, המגרש עדיין נראה כמו זירת קרבות כלבים, ונשמע כמו מלחמת עולם כל פעם שהשניים האלה התקרבו אחד לשני. לפני חודש בערך הבעלים של הכלב השני סירס אותו, באיחור משמעותי (גיל שנתיים בערך, זה יחסית מאוחר), ואי אפשר להשוות עכשיו - הם אולי לא חברים הכי טובים, אבל אין נביחות מטורפות, אין קרבות, אין נהמות, אין אטרף. הם לפעמים אפילו רצים ביחד. אם שני הזכרים דומיננטים, מאוד יכול להיות שסירוס רק של אחד מהם לא יספיק פה. אולי כדאי שתשקלו את זה קודם כל, ייתכן שזה יספיק כדי לעזור בשיפור האווירה (לא לשכוח שלוקח זמן לרמת ההורמונים לרדת ומדובר בתהליך הדרגתי).

למעלה