צריכה עזרה\דעה... =]

ILANA360

New member
צריכה עזרה\דעה... =]

אממ אני בת 18 עוד חודש..הקטע הוא שאני לא מהמעשנות הקבועות אבל בזמן האחרון נהפכתי..תמיד היתי אומרת שאני מעשנת רק במועדונים ופעם ב..אבל בזמן האחרון בא לי יותר ויותר ואפילו שאני לבד..זה אומר שזה לא עניין של פוזה אצלי כי אני לא רוצה להפך שאנשים ידעו שאני מעשנת ואני לא מאלא שיעשנו בהפסקות במחששה.. הקטע הוא שאני צריכה להחליט פה אם להפסיק או להשמשיך..בדוגרי אין לי סיבה להפסיק אני רק דואגת כי אמרו לי (סליחה על הבורות) קמטים וחרטות כאלה..עכשיו חשוב לי גם הקטע של הכושר..כי אני די עוסקת בזה מלא וזה חשוב לי..חוץ מיזה אני לא רואה סיבה למה להפסיק.. תעזרו לי אם להפסיק עם זה או לא..אנילא יודעת מה לעשות..אני תמיד אומרת זה החאורנה ואז לוקחת תמיד למי שיש...=\ תודה..

eyalbd

New member
כמה עובדות שיקלו עלייך את ההחלטה

א. עישון הורג. יותר מתאונות, טרור וכל שאר המחלות גם יחד. בישראל מתים יותר מ10000 (עשרת אלפים) איש בשנה כתוצאה מנזקי עישון. במקום הראשון מחלות לב כתוצאה מעישון אבל גם סרטן ריאות, גרון, שלפוחית השתן. ב. כאשר הניקוטין לא הורג הוא ודאי לא מחשל. שאלי את קטועי הגפיים על חסימת כלי דם ערב עישון. ויש עוד נזקים בריאותיים שגם אם אינם הורגים, פוגעים קשות באיכות החיים למשל חזות העור, און מיני, דלקות חניכיים, שיניים צהובות ועוד ועוד... ג. ניקוטין הוא אולי בהתחלה פוזה אבל אח"כ הוא התמכרות לכל דבר. את בתחילת ההתמכרות שלך ואם תמשיכי את הולכת להיות מכורה לסם. את תהיי תלויה בו, את תהיי עבד לו, את תהיי חסרת אנרגיה בלעדיו. כל חצי שעה תטרכי מנת סם שתשקיט אותך עד לפעם הבאה. ד. עישון מסריח ומלוכלך. תתקלחי עד מחר אבל הפיח בריאות נשאר. צחצחי שיניים שעה וחצי אבל ריח העשן עדיין נשאר בשיער ובבגדים. ה. עישון יקר - קני נעלי ספורט וצאי לרוץ בכסף שאת משקיעה בסיגריות. יישאר לך עודף. אפשר למצוא עוד מליון סעיפים מדוע כדאי לך להפסיק לעשן. לכי חפשי למשל באתר של האגודה למלחמה בסרטן. את צעירה, רעננה, בריאה חבל עלייך. הפסיקי עכשיו ולעולם אל תקחי שכטה יותר. זה הכלל הכי חשוב - "אפילו לא שכטה" בהצלחה

ILANA360

New member
הבנתי..

תודה על המידע..עוד דבר אם עושים לי רנטגן אומשו כזה יכולים לגלות ניקוטין??

eyalbd

New member
כן, מגלים בקלות

רופא מזהה ואפילו יכול להעריך כמה את מעשנת בסטטוסקופ. בשיקוף ריאות קל לראות את הריאות - הכל שחור.

למה סתם לדבר שטויות?

"הכל שחור"? זה נכון רק במקרים של מישהו שמעשן 30 שנה שתי קופסאות ביום. מי שמעשן 5, 10 שנים קופסא או אפילו שתיים ליום לא יהיו לו ריאות שחורות לגמרי אם בכלל. אמנם זה טוב ויפה להפחיד אנשים כדי שלא יעשנו, אבל בבקשה בלי שקרים. תודה.

מי משלם לך? דובק?

אתה נשמע כמי שמשמנים אותו. רוצה להזיק לעצמך - זבש"ך. רק אל תפריע לאחרים לעזור לאחרים. זה פורום גמילה מעישון להזכירך. אתה יודע את העובדות למעלה. אתה רק משקר לאחרים ולעצמך. חחחח בריאות נפשית? מה אתה מקשקש?

טרף טרף

New member
אני ממליץ לך מאוד על הקישור הבא

שיקל עלייך את ההחלטה בתנאי שאת לא שייכת לשני העשירונים העליונים

נראה שאת רומזת שיש מקום לגמילה

ברור שזה דורש ממך מאמץ נפשי ומנטלי אבל ללא ספק משתלם בסופו של התהליך .כיום בכל קופה יש מרכזי גמילה שעומדים לרשות המבוטחים. בהצלחה דרור

ILANA360

New member
אממ אני בעצמי לא יודעת..

אני לא מהמכורים הכבדים אני מעשנת קבוע (קבוע..נו סיגריה או 2 ביום אם אני עם חברה) רק בחודש האחרון.. אני לא בידיוק עוברת גמילה חח אני רק רוצה לדעת אפם זה באמת כזה מזיק ואם אני יכולה להמשיך לעשן ככה נגיד עוד איזה חודשים ...או להפסיק עכשיו

לדעתי

בשלב הזה את עלולה למצא עצמך מעשנת מ-2 סיגריות ומעלה ואז זה יותר קשה להגמל אבל את יודעת איך החיים לא תמיד אנו בוחרים במה שקל דוקא.תבחרי במה שתבחרי רק תאהבי את עצמך .

למעלה