צריכה עזרה דחופה

יעלים

New member
צריכה עזרה דחופה

בגן שלי יש ילד בעיתי מאוד, לאחרונה היתה בגן פסיכולוגית שטענה שהילד יצרי מאוד וכוחני ומפגין התנהגות בעיתית על רקע רגשי. היא אינה יודעת כרגע מה המקור לבעיה הרגשית. התבקשתי לשחק עם הילד במשחק תפקידים בעזרת בובות להוציא ממנו את הדרכים בהם הוא נרגע ועל פי הרעיונות שלו לפעול, כמוכן יש לגרום לפעילות פיזית יזומה. כיום לאחר שבוע של פעילות אחד על אחד עם הילד אני מרגישה יותר מתחושת בטן שיש בעית מכות בבית: כשנשאל איך אמא מרגיעה אותך? הוא אמר "אמא בוכה" כאשר תופפנו הוא לפתע אמר "אני מרביץ" ואני "למי?" "לאבא הוא בועט ומרביץ"... ועכשיו קיבלתי הודעה לפני מספר דקות שהילד נכווה קשות לכן לא יגיע לגן מס' שבועות. מה לעשות? האם לדווח לפסיכולוגית על תחושותי? לפנות לרשויות? (פניתי למנהלת הגן אבל היא חושבת שאני טועה ואנחנו לא צריכות להתערב)

ctshlomo

New member
בטח, ללא השהיה מיותרת

גם אם זה רק חשש אני חושבת שעלייך לדווח לרשויות שייבדקו. ספרי את הרגשתך ואת תגובותיו של הילד למשחק הסימולציה. לא צריך יותר מזה כדי לעורר חשד שצריך שייבדקו אותו.

5אני

New member
זו יותר מחובה

זו יותר מחובה לפנות לרשויות גם אם זו רק תחושת בטן וגם אם זו הבחנה מקצועית ( הרי שיחקת עם הילד במשך שבוע והספקת להתרשם) את חייבת לפנות לרשויות שם לבקש לדבר עם קצין מבחן או קצינת רווחה /סעד ולדווח. לדעתי עליך להזכיר למנהלת הגן כי המידע שבידך מפליל את האבא ואם לא תדווחי על פי חוק את תואשמי באי מסירת ידע. את יכולה לשאול את מנהלת הגן למה היא מתנגדת? האם זה גן פרטי והיא חוששת? האם היא חוששת מהאב? על מה מתבססים החששות שלה? בהצלחה

יעלים

New member
המשך הסיפור

מבירור מעמיק עם ההורים מתברר שהיה נכווה בעת שהיה בבית דודתו, הילד עצמו קטן מאוד בן 3 ומנהלת בגן (זהו גן פרטי) חושבת שהוא בעל דמיון מפותח מאוד. אני לעומתה חושבת שיש גבול לדמיון ושילד אינו ממציא דברים. מה לעשות? ללכת לדוח למרות החשש הכבד לפיטורים? אבל הילד... אני ממש קרועה.

ctshlomo

New member
אולי יש אפשרות לדווח בעילום שם?

או שבכל זאת תנסי לשכנע את המעסיקה שלך שיש לך חשש אמיתי ושכדאי מאוד לבדוק את העיניין, אפילו בדרכים אחרות.

למעלה