צריכה עזרה דחוף!!!

taltalem

New member
צריכה עזרה דחוף!!!

אני סטודנטית לחינוך ועושה עבודה על תפילין, לשמחתי נתקלתי בשיר של אוהד וברצוני לדעת אם למישהו מכם יש מושג על מה ועל מי נכתב השיר ומדוע אוהד בחר דווקא בתפילין ובתיאור תהליך של חזרה בתשובה? אשמח לתגובה מהירה, צריכה להגיש את העבודה בקרוב מאד.... תודה רותם

לא יודעת אם אצליח לעזור

אני לא טובה בלנתח שירים. מתוך ההבנה שלי: השיר הזה מדבר על בחור שמוכן לעשות הכל בשביל הבחורה גם אם זה בשביל לחזור בתשובה, אבל בעצם, הבחורה לא רוצה אותו, אז הוא מבין שכל התהליך בעצם היה לשווא.והשיר נכתב ע"י עודד דישון ולא ע"י אוהד, סתם לידע כללי. אם למישהו פה יש ניתוח יותר נורמלי, תעזרו לה. וסליחה אם לא עזרתי.. בהצלחה, וברוכה הבאה

herut123

New member
אממ מה שאני יכולה להגיד

בעיקרון השיר מתחבר בין דת לבין אהבה והתוכן הוא כמו שליאת אמרה, על בחור שאוהב בחורה ובעצם אין עוד מה לאמר, כי את המילים מבינים מה התוכן מספר

ranch22

New member
אמממ....

אוקיי קודם כל את יכולה לעבור כמה עמודים אחורה בפורום ולראות מה כל אחד פה כתב על "תפילין". דבר שני זה כביכול שיר אהבה שזה מה שעודד דישון אומר מצד שני אוהד אומר שזה לאו דווקא שיר אהבה אלא שיר שמבטא יותר ההקרבה,אני חושבת שזה שילוב של שניהם אבל לא משנה. אוהד אמר שהוא אהב את השילוב הזה בשיר ולכן כנראה הוא בחר בו. ואם אפשר לשאול...על מה בדיוק העבודה?

taltalem

New member
תודה!

תודה על העזרה!!! ועל הטיפים העבודה נועדה לסקור את הנושא "תפילין" מאז ימי המקרא ועד ימינו, כיצד התייחסו לנושא ומה הוא מסמל לאורך השנים, החיפוש באינטרנט הוביל אותי לשיר הזה וכעט אני מנסה לברר לעצמי ולעבודה למה דווקא תפילין ומה המשמעות של בחירת השם ונושא השיר...

ranch22

New member
אה...

אז זה לאו דווקא על השיר.. הם וואי יש הרבה דברים על תפילין..זה עבודה של שנים... אם תצטרכי עזרה תודיעי לי... ואת צריכה גם לבחון את זה מכל הבחינות?כאילו גם מהבחינה הרפורמית נגיד?

taltalem

New member
כן

אני אשמח לעזרה, יש לך מידע על התפילין אצל הרפורמים?!? נשמע מעניין...

ranch22

New member
אממ...

לפי מה שאני יודעת אצל הרפורמים הבנות גם מניחות כל בוקר כי הם טוענים שככה מתבטא השוויון בין הבנים לבנות. אבל עדיין הם לא מניחים בשבת,כמו כולם,כאילו הם לא שינו גם את זה.. אני אנסה לברר לך עוד..יש לי קרוב שהוא רב רפורמי...

taltalem

New member
שוב תודה!

אני אשמח לשמוע עוד פרטים מהדוד שלך! אולי קישור לאתר שיש בו מידע בנושא... תודה!!!

herut123

New member
אני יודעת גם משהו

על הרפורמים הם בבית כנסת בנים ובנות ביחד, אין הפרדה. בנות עולות לתורה יש להם בכלל מנהגים שונים אם זה מה שאת צריכה מקווה שעזרתי

אני בספק אם נוכל לעזור לך

השיר הגיע אל אוהד בכלל ללא שם. מטעמי נוחות הוא החל להתיחס אליו כ"תפילין", מילה מהשורה הראשונה בשיר. עד שהגשתי הצעה לשם שנראה לי הכי מתאים לשיר, אוהד ויניב (עננה) כבר התרגלו לקרוא לו "תפילין". תהנו. אוהד, תעשה לי סינגל

למעלה