צריכה עזרה דחוף

krenbo

New member
צריכה עזרה דחוף

הי, אני בת 32, פרודה ללא ילדים כשנה וקצת מבן זוג עימו הייתי 14 שנה (6 שנים מתוכן נשואה). הפרידה נחתה עלי כרעם ביום בהיר. לא אייפה את הדברים ואומר שלא היו לנו בעיות ושלא עברו גם בי מחשבות על פרידה מדי פעם אבל לא חשבתי שזה יבוא ממנו וכאשר זה הגיע, זה תפס אותי לא מוכנה לחלוטין. בינתיים, על אף שאני במערכת יחסים חדשה ולא קצרה (9 חודשים) אני עדיין כואבת, שבורה, מתגעגעת ואין רגע שעובר שאני לא מכה על חטא, מוכנה לעשות הכל על מנת לחזור ואיו עם מי לדבר. לאחר שנה וחצי של ייעוץ פסיכולוגי הוא אחרי, מייחל לפתוח דף חדש ולהתקדם ועל אף שלי יש את כל הפרמטרים להצליח בפרק ב' בעצמי (נראית טוב, מוצלחת, חכמה וכו'), כרגע העתיד נראה לי בעיקר קודר. איך ממשיכים הלאה? איך מצליחים לקום בבוקר ולחייך ולהעריך את חצי הכוס המלאה? מתי בעצם נגמר שלב האבל והזכרונות מתחלפים בחוויות חדשות?

צלליתה

New member
אני לא חושבת שתאהבי

את מה שיש לי לומר.... ענית לעצמך במסר שלך. האקס השקיע את השנה וחצי האחרונות בטיפול פסיכולוגי והוא אחרי ואילו את נכנסת לתוך מערכת זוגית חדשה. אי אפשר להתאבל על מערכת א בזמן שאת במערכת ב. בן זוג חדש הוא פתרון מצוין זמני, מין פלסטר לשים על הפצע המדמם. משהו כמו דיאודורטנט. לא פתרון. אז טפלי בעצמך. עם יעוץ מקצועי או בלי. ורק שתהיי שלמה ובריאה תמשיכי הלאה. (ובמאמר מוסגר, את חושבת שזה הוגן כלפי בן הזוג החדש שאת איתו ובו זמנית רוצה להיות עם מישהו אחר?) סליחה אם אני נשמעת בוטה, זו לא הכוונה

noa128

New member
מצד אחד אני נוטה להסכים עם צללית

מצד שני רחוקה מלשפוט אותך. היום אני יודעת שאנשים פועלים ומגיבים בצורה שונה למשברים. גם בני זוג שהתחילו וחיו את אותה זוגיות, יכולים לפעול באופן שונה בתכלית השינוי זה מזה - באותו משבר. אני מניחה שבתהליך ההיפרדות הייתה לך תחושת אמביוולנטיות, "התבשלת" לך עם הדברים לאט לאט, בתחושה שיש זמן, 'הוא' תמיד יהיה כאן וכו' - ופתאום 'כרעם ביום בהיר' קיבל הוא את ההחלטה במקומך. ובנזוגך היה יותר החלטי, אצלו הדברים פעלו אחרת - הוא חתך - ודי, ואחר כך נפנה לטפל בעצמו. גם בפרידות "בהסכמה" יש תמיד אחד ש"מסכים" יותר
, אחד שמחליט, שמושך, שרוצה להיפרד יותר. מבחינתך לא הייתה פרידה, לא הייתה 'סגירה', היה קאט. הדברים לא נסגרו ולא הסתיימו. אני מנחשת שאם בעלך לשעבר הלך לטיפול, הוא רואה חשיבות ב"תיקון" לפני שהולכים קדימה. אני חושב שאת חייבת לעצמך לא פחות מזה, ואולי אולי, במהלך הטיפול או אחריו - תוכלי לסגור את המעגל הזה, למצוא מנוח ומרגוע לנפש הדוויה ולהמשיך הלאה, באמת. לא לחיות בעבר. בהצלחה

למעלה