צריכה עזרה דחוף:\

LiL H

New member
צריכה עזרה דחוף:\

קניתי היום קוקטייל האכלת יד כל היום הוא לא אכל כלום ולא שתה כלום הוא עומד במקום אחד ורק לפעמים עושה איזה צעד או שנים הוא אפילו לא עולה על המוטות האלה ולא על הנדנדה ולא על כלום וכשמנסים להתקרב אליו הוא מטעטש או מתנשף בקול לא יודעת בדיוק להבדיל ואני ממש דואגת כבר כל היום הוא ככה כל היום הייתי איתו בחדר אז החלטתי לצאת מהבית לשעה להשאיר אותו לבד אולי הוא יאכל או משו אבל הוא לא עשה כלום וכשחזרתי הוא היה בדיוק באותה תנוכה שהוא היה כשיצאתי מהבית מה לעשות?????

LiL H

New member
תיקונים

יש לי שגיעות כי רשמתי מהר נא לא להתייחס:) *מתעטש *תנוחה

רואי

New member
הוא חדש

וההתנהגות שלו היא טבעית לחלוטין תני לו יום יומיים להתאקלם

d-edge

New member
אמרתי לך..

עזבי אותו תני לו להתרגל.. תארי לך שהיו חותכים לך את ה.. הממ.. כנפיים ושמים אותך בבית חדש..

LiL H

New member
יחססססססססססס

אוקיי שמתי לב לדבר מאוד מוזר... כשהוא עומד הוא לא עומד יציב אלה הוא מן מתנדנד כזה מצד לצד:\ מה אני צריכה לעשות??? משניה לשניה יותר נראה לי שהוא חולה

LiL H

New member
אוקיי

אני לא מתייחסת אליו בנתיים אני נותנת לו את הזמן שלו אני מקווה שזה יעבור לו מהר...

LiL H

New member
הוא עייף?!?!?

טוב אז אני יכבה את האור שילך לישון תודה

LiL H

New member
עוד שאלה בקשר אליו

היום הוא כבר יותר פעיל הוא בסדר והכל הוא מטייל לו בכלוב איך אני מתחילה להתקרב אליו?

talkk

New member
להתקרב אליו...

קודם, תני לו את הזמן שלו, איזה יומיים-שלושה שיתרגל, אל תבהילי אותו עם המון אהבה, גם אם זה מכוונה טובה, הוא לא ישר קולט את זה, והוא צריך להתרגל. בעיקרון זה לא קשה להתקרב לתוכי קוקטייל, הוא גם האכלת יד, אז בטוח זה יצליח. סביר להניח שהוא ירגיש בטוח בכלוב. תנסי לפתות אותו עם גרעינים שחורים, להציע לו משו טעים, לנסות לתת לו לאכול מהיד שלך, ללטף לו בעדינות את העורף, למשל לתת לו להסתובב קצת בבית, ואם הוא עולה עלייך, אז פשוט תהיי רגועה, וככה גם הוא יירגע ואולי אפילו יישן עלייך. הקוקטיילים ממקסימים מבחינת החברותיות שלהם לבני אדם... הקוקטיילים שהיו לי תמיד ישנו עליי ושיחקו איתי, ואחרי הימים הראשונים שבהם עזבתי אותם לנפשם הם היו לגמרי מכורים אליי, ואני אליהם... בעיקרון אין ממש הוראות מדוייקות איך להתקרב לתוכי, אני בטוחה שאחרי שתכירי קצת את האופי שלו, את איך הוא מתנהג ואיך הוא מגיב לכל מיני פעולות שאת עושה, את כבר תביני מה לעשות כי שהוא יאהב אותך. תאמיני לי - הם נקשרים מאוד מהר, ומאוד אוהבים חברת אדם. כרגע תתני לו להתרגל, ואח"כ תנסי ליצור איתו קשר בסיסי. תתני לו כרגע את האפשרות להסתובב בבית, שיכיר קצת, אבל אל תכריחי אותו בשלב זה לעשות שומדבר, כדי שלא ייבהל. הכי חשוב - לתת לו זמן להסתגל. הקוקטיילית הראשונה שלי, שנקנתה בכלל בקושי שידעתי משו, אז ביום השני כבר הוצאתי אותה, והיא מאוד נבהלה והייתה משתגעת, והייתי ממש צריכה לעשות תהליך ארוך כדי שהיא תהיה חברותית. קחי ת'זמן - הוא שלך, ויש לך איתו את כל הזמן שבעולם! בהצלחה! את מוזמנת לעדכן
טל

LiL H

New member
טל

איך אני אמורה להוציא אותו מהכלוב? הוא יברח לי בכל החדר ואני לא יוכל לתפוס אותו:\

talkk

New member
אמממממ...

שמחה שאני יכולה לעזור לך =) אני מניחה שקנית דווקא תוכי מוחתם ולא פראי כי רצית לשחק איתו, ולשחרר אותו ולהיות איתו, הלא כן? תראי, תוכי האכלת יד (מוחתם), לא בורח כמו תוכי פראי. הוא אוהב את חברת בני האדם, ולא מנסה דווקא להוציא אותם. כרגע תשאירי לו את האופציה להתסתובב, אבל אל תכריחי אותו. בהמשך את יכולה לשים אצבע ליד איפה שהוא עומד ולנסות לתת לו לעלות עלייך, או להחזיק גרעין במרכז כף היד ושיאכל, שיתרגל לנוכחות שלך. דבר נוסף, את לא אמורה לרוץ אחריו בכל החדר. אני מניחה שבימים הראשונים לא ממש את מוציאה אותו מהכלוב וזה, וכך למעשה הוא מבין שהכלוב זה הבית שלו, ואם יש מקום שהוא יעדיף להיות בו בכל החדר הזה - זה הבית. ליתר ביטחון, את יכולה לתחום לך את האיזור, למשל מקומות מסתור שאת יודעת שבהם הוא עלול להיתקע במקרה של בהלה - לחסום, לסלק חוטי חשמל חשופים לעין, מקורות מים (כמו דלי או משו בסגנון), חורים צרים, אבק וזבל (הוא עלול לאכול את זה...) כל מיני כימיקלים ותרסיסים תסלקי משם, ושממש החדר יהיה נעים, לא מפחיד מדי ולא מלא סכל מיני דברים שיקשו על התוכי להסתדר. שההיכרות הראשונית שלו עם הבית תהיה נעימה ולא טראומה. קשקוקטיילים נלחצים ונבהלים הם לרוב מרימים את הציצית, ויכולים גם להתנשף. כמו כן ניתן לראות בפנים שלהם שהם לחוצים, ראשם מתוח כלפיי מעלה, והם נראים מתוחים. חשוב לדעת, שהם מרימים את הציצית גם כשהם מתלהבים ממשהו, ולפעמים גם בזמן שנוח להם ממש והשם שמים לב למשו הם ירימו את הציצית. אבל בעיקרון כרגע הוא יהיה מאוד עירני, ואם את רואה שהוא מתחיל ממש להילחץ תנסה לגרום לו ללכת לכלוב, שירגיש בטוח. כשהוא יתחיל עוד מספר ימים כבר להרגשי בטוח בבית, תוכלי לשבת במרכז החדר, לתת לו לעלות עלייך ולהכיר אותך, וסביר להניח שהוא יתמקם איפה שהוא עלייך, בכתף או על הרגל...אל תזוזי יותר מדי כדי שיירגע. תלטפי אותו בעדינות, תגרדי לו בעורף, תני לו גרעין ושבחי אותו בהתלהבות. אל תמהרי. אם תפעלי לאט לאט, הוא מהר מאוווווד יבין שאת עושה לו רק טוב, וגם ירגיש בטוח יותר בעצמו. אל תלחיצי אותו. ואל תילחצי בכלל מההיכרות הראשונית עם החדר ושהוא יברח - כי הוא לא יברח. תוכי כזה לא יברח. אני לא אומרת שאם תשאירי לו חלון פתוח ואפשרות הוא לא ייצא, אבל תדאגי שהכל יהיה סגור היטב וזהו. גם כרגע, שהוא עוד בשלב ההסתגלות אני ממליצה להשאיר לו את הכלוב פתוח. אני לא בטוחה עד כמה הוא ישתמש באפשרות של לצאת, אבל לאט לאט הוא יתחיל לחקור אותה. את מומזנת לעדכן ולספר מה קורה... בהצלחה!

LiL H

New member
ממממממממממממ

ואם הוא לא יחזור לכלוב? כשהבאתי אותו וכנסתי לו את הדברים לכלוב אז הוא יצא ופשוט התפרא לי בכל הבית ובקושי הצלחתי לתפוס אותו כדי להכניס אותו פנימה חזרה... וכן הוא האכלת יד אני מתה כבר שאני יוכל לשחק איתו וללטף אותו ולהוציא אותו מהכלוב אבל הוא מאוד מאוד פוחד ממני...

talkk

New member
אוקיי...

תקשיבי להודעה שלך. 1. הוא יצא ישר ביום ה-1. אני לא אומרת שעשית משו לא בסדר, כי אולי התחלק לך במקרה שכשהכנסת הכל, הוא נבהל מהיד וישר יצא. אבל למה ציפית? ברור שהוא יתפרע. בכלוב יש לו משו זר. הכלוב כולו חדש בשבילו. בחוץ - בית שהוא לא מכיר. 2. ניסית לתפוס אותו. היית צריכה לחכות שהאווירה תירגע. לעקוב אחריו, לחכות שיתמקם במקום מסויים. להושיט אליו יד, לקרב את הכלוב, לאט לאט ובזהירות, כי זה היה היום הראשון. קראת מה שכתבתי? בעקבות אותן חששות, קחי חדר עם דלת, תמגני אותו לפי ההוראות בהודעה הקודמת, תעשי תחום מסויים הקיצר- הכל כתוב בהודעה הקודמת.... בהצלחה! טל

d-edge

New member
אני כל כך מקנא בך..

הייתי מת לקחת גם אחד אתמול.. לא מחליף את פאנטה אבל בנוסף..

gil116

New member
גם שלי עשה ככה שהוא היה חדש!

אין לך מה לדאוג הכל בסדר גמור

LiL H

New member
עוד שאלה...

הוא מתגרד המון ועכשיו הוא התגרד וראיתי שהוא לועד כאילו חתיכה מנוצה שלו שהוא הוציא לעצמו זה אומר שיש לו קרציות ואני צריכה לרסס אותו או שזה נורמלי?

למעלה