אמממממ...
שמחה שאני יכולה לעזור לך =) אני מניחה שקנית דווקא תוכי מוחתם ולא פראי כי רצית לשחק איתו, ולשחרר אותו ולהיות איתו, הלא כן? תראי, תוכי האכלת יד (מוחתם), לא בורח כמו תוכי פראי. הוא אוהב את חברת בני האדם, ולא מנסה דווקא להוציא אותם. כרגע תשאירי לו את האופציה להתסתובב, אבל אל תכריחי אותו. בהמשך את יכולה לשים אצבע ליד איפה שהוא עומד ולנסות לתת לו לעלות עלייך, או להחזיק גרעין במרכז כף היד ושיאכל, שיתרגל לנוכחות שלך. דבר נוסף, את לא אמורה לרוץ אחריו בכל החדר. אני מניחה שבימים הראשונים לא ממש את מוציאה אותו מהכלוב וזה, וכך למעשה הוא מבין שהכלוב זה הבית שלו, ואם יש מקום שהוא יעדיף להיות בו בכל החדר הזה - זה הבית. ליתר ביטחון, את יכולה לתחום לך את האיזור, למשל מקומות מסתור שאת יודעת שבהם הוא עלול להיתקע במקרה של בהלה - לחסום, לסלק חוטי חשמל חשופים לעין, מקורות מים (כמו דלי או משו בסגנון), חורים צרים, אבק וזבל (הוא עלול לאכול את זה...) כל מיני כימיקלים ותרסיסים תסלקי משם, ושממש החדר יהיה נעים, לא מפחיד מדי ולא מלא סכל מיני דברים שיקשו על התוכי להסתדר. שההיכרות הראשונית שלו עם הבית תהיה נעימה ולא טראומה. קשקוקטיילים נלחצים ונבהלים הם לרוב מרימים את הציצית, ויכולים גם להתנשף. כמו כן ניתן לראות בפנים שלהם שהם לחוצים, ראשם מתוח כלפיי מעלה, והם נראים מתוחים. חשוב לדעת, שהם מרימים את הציצית גם כשהם מתלהבים ממשהו, ולפעמים גם בזמן שנוח להם ממש והשם שמים לב למשו הם ירימו את הציצית. אבל בעיקרון כרגע הוא יהיה מאוד עירני, ואם את רואה שהוא מתחיל ממש להילחץ תנסה לגרום לו ללכת לכלוב, שירגיש בטוח. כשהוא יתחיל עוד מספר ימים כבר להרגשי בטוח בבית, תוכלי לשבת במרכז החדר, לתת לו לעלות עלייך ולהכיר אותך, וסביר להניח שהוא יתמקם איפה שהוא עלייך, בכתף או על הרגל...אל תזוזי יותר מדי כדי שיירגע. תלטפי אותו בעדינות, תגרדי לו בעורף, תני לו גרעין ושבחי אותו בהתלהבות. אל תמהרי. אם תפעלי לאט לאט, הוא מהר מאוווווד יבין שאת עושה לו רק טוב, וגם ירגיש בטוח יותר בעצמו. אל תלחיצי אותו. ואל תילחצי בכלל מההיכרות הראשונית עם החדר ושהוא יברח - כי הוא לא יברח. תוכי כזה לא יברח. אני לא אומרת שאם תשאירי לו חלון פתוח ואפשרות הוא לא ייצא, אבל תדאגי שהכל יהיה סגור היטב וזהו. גם כרגע, שהוא עוד בשלב ההסתגלות אני ממליצה להשאיר לו את הכלוב פתוח. אני לא בטוחה עד כמה הוא ישתמש באפשרות של לצאת, אבל לאט לאט הוא יתחיל לחקור אותה. את מומזנת לעדכן ולספר מה קורה... בהצלחה!