צריכה עזרה דחוף

irisam

New member
צריכה עזרה דחוף

שאלה ! האם כתיבת הודעת אזהרה - שהחצי מהנכס נמכר למשהו שני (למרות שהמשכנתא לא שונתה ורשומה על שם 2 אנשים ) האם אומר שהאדם יכול לקנות נכס נוסף ולא לשלם מס על רכישת דירה שניה ?!!! כדי להבהיר את עצמי, אדם גרוש ועד לתום ההליכים עם גרושתו מוכר את מחצית הנכס שברשותו, מכיוון ששמו מופיע במשותף עם גרושתו הוא רושם הודעת אזהרה בטאבו, ואז.. האם נחשב מבחינת החוק שהוא מחזיק דירה או שהוא יכול לרכוש עוד נכס ולא לשלם מס !!! הנושא דחוף ביותר, אודה על תשובתכם המוסמכת.

לא בטוח שתשובתי מוסמכת ... אבל ...

לא נראה לי שחשוב בכלל מה רשום בטאבו. מיסוי מקרקעין מתייחס לחוזים ולא לרישום. ברגע שאדם חתם על חוזה, הוא מתחייב במיסי מקרקעין בלי שום קשר לרישום בטאבו. לכן אם אדם חתם חוזה מכר ומסר את החזקה בנכס - למעשה כלפי רשויות המס אין לו דירה והוא יכול לקנות דירה אחרת ולשלם מס רכישה כאילו זו דירתו היחידה. מה שלא ברור לי זה השאלה שלך "או שהוא יכול לרכוש עוד נכס ולא לשלם מס". תמיד משלמים מס רכישה - אולם יש הבדל בגובה המס בין דירה יחידה לבין דירה שניה. מה שעוד לא ברור לי זה מי קונה 1/2 דירה?

irisam

New member
ראשית תודה רבה על התייחסותך.

ברור שמשלמים מיסים, התכוונתי שלא לשלם מיסים מוגדלים ! וכתבת שלא בטוח שתשובתך מוסמכת , אז כאן יש לי שאלה : א. מאיפה אני יכולה לקבל מידע מדויק על העובדה שבאמת המסמך הוא שקובע. ב. מה צריך להציג בעת התשלום, את המסמכים של המכירה, זה מספיק ? אודה על התייחסותך !

תשובות ...

א. מעו"ד הבקיא במיסוי מקרקעין. ב. לדעתי מצרפים להצהרה שאין ברשות הקונה דירה נוספת את חוזה המכירה - גם את זה את יכולה לבדוק עם אותו עו"ד. אם את חושבת לעשות פעולה כלשהיא על סמך העצות הנ"ל את חייבת לקבל תשובות מחייבות - הפורום אינו תחליף ליעוץ מקצועי!!!

irisam

New member
תודה על הכל..

אני בהחלט יפנה לעוד.. אבל לפחות עכשיו יש לי כיון ובזה עזרת מאוד !!! תודה !!!

למעלה