צריכה עזרה דחוף

avital311

New member
צריכה עזרה דחוף

היי,

במסגרת התואר השני שלי אני כותבת עבודה בנושא זוגות המנהלים מערכת יחסים ממרחק, ואני חייבת עזרה במילוי שאלון, כי אני ממש תקועה... זה לוקח ממש כמה דקות.
אז אם בן/בת הזוג שלכם חיים במדינה אחרת, או לפחות במקום שבו אתם לא מתראים על בסיס יום-יומי אלא אחת ל-, זה ממש יעזור לי אם תוכלו למלא את השאלון.
השאלון
*השאלון קיים בגרסה באנגלית ובעברית
תודה רבה!!!

קיצת חומר למחשבה

שלום רב,

אני קראתי וניסיתי לענות על השאלון שלך.
לעניות דעתי אין ולו שאלה אחת אשר מתייחסת בדיוק וצורה מסויימת למרחק הגאוגרפי.
כדי לעשות את המחקר מכון וטוב את צריכה להשוות את התשובות לשאלות לשתי קבוצות. האחת המנהלת מערכת יחסים ללא מרחק גאוגרפי והאחרת שבה יענו תשובות אלו שמנהלים מערכת יחסים 'בשלט רחוק' רק כך תוכלי לעמוד על ההבדלים והשאלות צריכות להיות אחרות, שונות. לא שאלות אלו.
אני מצאתי את עצמי עונה את אותה תשובה לגבי כול מערכות היחסים ...גם על זו שהייתה בקירבה גאוגרפית וגם על זו שהייתה במרחק גאוגרפי.
אני ממש מקווה שהצלחתי להסביר את עצמי. רציתי לעזור.
גילוי נאות: אני למדתי לתואר שני גם פסיכולוגיה חברתית .

avital311

New member
קודם כל תודה

זה תמיד מעניין ותורם לשמוע מאנשים שהתנסו במערכת יחסים כזו:)
בקשר למה שאמרת - שימי לב שאני לא משווה בין זוגות שמנהלים מערכת יחסים ממרחק וזוגות שלא, אלא בוחנת את האופן שבו סוג התקשורת משפיע על זוגות הנמצאים במערכת יחסים כזו. כלומר, אני משווה בין קבוצות של אנשים הנמצאים במערכת יחסים ממרחק.

ואולי....

כפי הנראה לא הסברתי את עצמי נכון. את בוחנת את האופן שבו סוג התקשורת משפיע על זוגות הנמצאים במערכת יחסים . לא במערכת יחסים כללית אלא במערכת יחסים שבה המרחק הינו פרמטר מרכזי. בשאלותייך אין השוואה בין תשובה לשאלה, על ידי אותו אדם, לגבי מערכת יחסים כשאין מרחק ומערכת יחסים שבה יש מרחק. אני מצאתי את עצמי עונה לך מבלי להתייחס למרחק. הייתי עונה את אותה תשובה גם במרחקת יחסים כשאין מרחק. והשאלה הגדולה שלי היא היכן השאלות ש'עושות' את ההבדל לגבי אותו נשאל במערכות יחסים אחת ואחרת.
לעניות דעתי השאלות לא יוכו להוות בסיס כתשובה לשאלת החקר שלך. ואולי לא הבנתי ואולי בכול זאת תתייעצי עם המנחה ...ואולי לא. בהצלחה.

למעלה